Sport

Liga 2, etapa a 2-a. Poli Timișoara a câștigat la Călărași, CSA Steaua a învins pe terenul Viitorului Pandurii. Video

FANATIK.RO vă prezintă programul meciurilor din etapa a 2-a din Liga 2, care începe joi, 5 august şi se încheie marţi, 10 august
10.08.2021 | 20:50
Liga 2 etapa a 2a Poli Timisoara a castigat la Calarasi CSA Steaua a invins pe terenul Viitorului Pandurii Video
Liga 2, etapa a 2-a. Acum se joacă Dunărea Călărași - Poli Timișoara. Viitorul Pandurii - CSA Steaua începe la ora 19:00. Video, FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
09-08-2021
12:45

Liga 2, etapa a 2-a: program, rezultate și clasament

Joi, 5 august

  • Unirea Constanţa – Hermannstadt 0-2 (Alhassan 55, Balaure 59)

Sâmbătă, 7 august

  • Politehnica Iaşi – Concordia Chiajna 0-1
  • Dacia Unirea Brăila – FC Braşov 0-0
  • Ripensia Timișoara – Unirea Dej 0-0
  • Unirea Slobozia – CS Şelimbăr 2-0
  • Metalogobus – Petrolul 1-0

Duminică, 8 august

  • FC Buzău – U Cluj 0-1

Luni, 9 august

  • Csikszereda – Astra Giurgiu 0-1 (Brăilă 47)

Marți, 10 august

  • Dunărea Călăraşi – Poli Timişoara 1-3 (Bedea 37 / Ignea 11, Benzar 68, Oanea 87)
  • Viitorul Tg. Jiu – CSA Steaua 0-2 (Răsdan 23, 66)

 

05-08-2021
14:28

Unirea Constanța - Hermannstadt 0-2 (Alhassan 55, Balaure 59)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 55: GOOOL HERMANSTADT! Bine lansat de Alhassan, Balaure scapă singur cu Grecu, îl driblează și înscrie în poarta goală.

Min. 55: GOOOL HERMANSTADT! Alhassan înscrie cu un șut sub bară din interiorul careului, după ce inițial o altă reluare a sa fusese blocată de apărătorii gazdelor.

Min. 44: Portarul constănțean Grecu se remarcă la reluarea cu capul a lui Buhăcianu.

Min. 26: Gazdele cer o lovitură de la 11 metri, după o intervenție în careu a lui Stoica asupra lui Damașcan.

Min. 1: A început partida.

  • Unirea Constanța: Grecu – Nicola, Leca, Ursu, Finica – Damașcan, Cioinac, Cărăruș, Mureșan – Chirițoiu, Banyoi. Rezerve: Anca-Trip, Ignat, Carabela, Grigore, Liviu Mihai, Jerdea, Zamfir. Antrenor: Ianis Zicu
  • FC Hermannstadt: Pop – Pantea, Antoche, Stoica, Opruț – Lungu, Alhassan – Balaure, Oroian, Năstăsie, Buhăcianu. Rezerve: Muțiu, Vodă, Tomșa, Bejan, Mino Sota, Petrescu, Sântean, Niță, Plazonja. Antrenor: Marius Măldărășanu
05-08-2021
11:54

Premieră istorică: șapte partide vor fi transmise la televizor

Runda secundă din Liga 2 aduce o premieră în istoria acestei competiţii. Nu mai puţin de 7 dintre cele 10 partide vor fi transmise la tv. Digisport, Telekomsport şi Looksport sunt canalele pe care pot fi urmărite jocurile. 

Program meciurilor televizate din etapa 2 Liga 2

Joi, 5 august

  • ora 17:30 Unirea Constanţa – FC Hermannstadt – DigiSport, TelekomSport și LookSport

Sâmbătă, 7 august

  • ora 11:00 Politehnica Iaşi – Concordia Chiajna – DigiSport, TelekomSport și LookSport
  • ora 13:00 Metaloglobus Bucureşti – Petrolul Ploiești – DigiSport, TelekomSport și LookSport

Duminică, 8 august

  • ora 12:00 FC Buzău – Universitatea Cluj – DigiSport, TelekomSport și LookSport

Luni, 9 august

  • ora 16:00 FK Csikszereda – Astra – DigiSport, TelekomSport și LookSport

Marți, 10 august

  • ora 17:00 Dunărea Călăraşi – Politehnica Timișoara – DigiSport, TelekomSport și LookSport
  • ora 19:00 Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CSA Steaua București – DigiSport, TelekomSport și LookSport

Etapa a 2-a din Liga 2 se desfăşoară pe parcursul mai multor zile, începând joi, 5 august, şi urmând a se încheia abia marţi, 10 august. Şi prima rundă a durat destul de mult, ultimul meci având loc miercuri, 4 august, CSA Steaua – Csikszereda 1-0.

Programul etapei a 2-a în Liga 2

Joi, 5 august

  • ora 17:30 Unirea Constanţa – Hermannstadt

Sâmbătă, 7 august

  • ora 11:00 Politehnica Iaşi – Concordia Chiajna
  • ora 11:00 Dacia Unirea Brăila – FC Braşov
  • ora 11:00 Ripensia Timișoara – Unirea Dej
  • ora 11:00 Unirea Slobozia – CS Şelimbăr
  • ora 13:00 Metalogobus – Petrolul
ADVERTISEMENT

Duminică, 8 august

  • ora 12:00 FC Buzău – U Cluj

Luni, 9 august

  • ora 16:00 Csikszereda – Astra Giurgiu

Marți, 10 august

  • ora 17:00 Dunărea Călăraşi – Poli Timişoara
  • ora 19:00 Viitorul Tg. Jiu – CSA Steaua

Hermannstadt deschide runda pe terenul Unirii Constanța

Hermannstadt, principala favorită la promovare, joacă primul meci al etapi a 2-a joi, 5 august. Sibienii merg la mare, dar nu pentru a face plajă, ci pentru partida de la Techerghiol, în care adversar le va fi cea mai nou creată echipă din L2, Unirea Constanţa.

Hermannstadt este clar favorită în faţa unei echipe care ar fi trebuit să joace la Mangalia, dar FRF a respins această variantă şi aşa a devenit Unirea Constanţa, deşi toate jocurile de acasă le va disputa la Techerghiol.

ADVERTISEMENT

Unirea, antrenată de Ianis Zicu, e alcătuită în bună măsură din jucătorii de la Farul care nu au trecut la clubul din Liga 1 rezultat din colaborarea dintre Farul lui Ciprian Marica şi Viitorul lui Gică Hagi şi alţi fotbalişti de la echipe de ligi inferioare din judeţ.

În prima etapă Hermannstadt a fost condusă la Mediaş, unde joacă partidele de acasă, de FC Buzău, dar a reuşit să revină şi să impună cu scorul de 3-1. La prima apariţie în Liga 2 Unirea Constanţa nu a putut rezista şi a pierdut la Chiajna.

ADVERTISEMENT

Metaloglobus – Petrolul e derby-ul rundei

Grosul rundei se desfăşoară sâmbătă, 7 august, de la ora 11:00, cu excepţia partidei Metaloglobus – Petrolul, care începe la ora 13:00. Jocul amtintit aici precum şi întâlnirea din Copou dintre Polithehnica Iaşi şi Concordia Chiajna sunt cele mai interesante, pentru că implică echipe potenţial din zona play-off.

Interesant este că în această zi joacă aproape toate noile promovate, cu excepţia CSA Steaua, care va încheia etapa marţi, 10 august, dar e normal să fie aşa, pentru că bucureştenii sunt cei care au semnat şi epilogul primei runde a sezonului.

ADVERTISEMENT

La Brăila, avem confruntarea nou-promovatelor, Dacia Unirea – FC Braşov. Unirea Dej joacă la Timişoara, cu Ripensia, şi Şelimbăr la Slobozia, contra Unirii lui Adi Mihalcea. Cum CSA Steaua nu are drept de a intra în Liga 2 timp de două sezoane, dintre noile sosite se pare că doar Braşovul ar fi singura cu ceva speranţe la play-off, judecând după condiţiile de care dispune şi de calitatea lotului.

La Iaşi, Concordia lui Claudiu Niculescu, cu doi atacanţi de valoare la dispoziţie, Younes Hamza şi Lulaku, va încerca să profite de faptul că echipa ieşeană s-a schimbat în multe compartimente, pierzând majoritatea elementelor importante din lot.

Interesantă se anunţă a fi şi confruntarea din capitală, dintre Metaloglobus şi Petrolul. Ambele echipe au început bine. Metaloglobus a bătut umbra Astrei la Giurgiu, deşi a fost condusă, dar fraţii Herea sunt încă la datorie, iar lupii galbeni au învins Iaşi pe teren propriu.

U Cluj joacă duminică la Buzău

Duminică, 8 august, se joacă o partidă între două echipe văzute ca având mari şanse să ajungă ambele în play-off. U Cluj, care a zdrobit pe Poli Timişoara în prima rundă, merge la Buzău, unde anul acesta sunt mari ambiţii de promovare. Echipa preluată din vară de Cristi Pustai a condus cu 1-0 la Mediaş, pe Hermannstadt, dar a cedat în final cu 1-2.

Luni, 9 august, Csikszereda va primi vizita unui fost nume important din Liga 1, Astra Giurgiu, dar care a pornit campionatul cu -6 penalizare şi mai degrabă trebuie să lupte pentru a nu ajunge şi mai rău, în al treilea eşalon.

CSA Steaua încheie din nou etapa

Marţi, 10 august, au loc ultimele două partide ale acestei etape. La Călăraşi, se reeditează confruntarea din play-off-ul sezonului anterior, Dunărea – Poli Timişoara. Numai că gazdele sunt în insolvenţă şi anul acesta lupta va fi doar pentru supravieţuire.

La Târgu Jiu, soseşte CSA Steaua, clar una dintre cele mai bune echipe din Liga 2, dacă nu cumva cea mai bună, dar care nu are voie să promoveze timp de doi ani, pentru că este club departamental. Viitorul Pandurii a cedat în vară toţi jucătorii de valoare şi a adus alţi tineri de perspectivă.

ADVERTISEMENT