Sport

Liga 2 play-off etapa a 10-a (ultima). Dunărea Călăraşi a prins ultimul loc din barajul pentru promovare

CS Mioveni şi Dunărea Călăraşi s-au calificat în barajul pentru promovarea în Liga 1, unde se vor duela cu Hermannstadt, respectiv FC Voluntari.
23.05.2021 | 13:27
Liga 2 playoff etapa a 10a ultima Dunarea Calarasi a prins ultimul loc din barajul pentru promovare
ADVERTISEMENT
23-05-2021
14:17

Program etapa a 10-a play-off Liga 2

CS Mioveni – Rapid 1-0 (Blănaru 64)

Csikszereda – ASU Poli Timişoara 2-2 (Schieb 32, Bauza 45+1 / Kelemen 71-aut., Mera 80)

FCU Craiova – Dunărea Călăraşi 0-0

 

Duminică, 23 mai, se încheie şi sezonul din Liga 2. S-a jucat sâmbătă, 22 mai, returul barajului de menţinere în Liga 2 între Unirea Slobozia şi Comuna Recea. Ialomiţenii au avut un final nebun, reuşind, după ce pierduseră primul meci cu 2-0, să restabilească echilibrul la scorul general, cu două goluri marcate în ultimul sfert de oră. În prelungiri ei au înscris şi al treilea gol, care asigură prezenţa lor şi în sezonul viitor în Liga 2.

Duminică e rândul echipelor din play-off să joace ultimele 90 de minute din acest sezon. Deja promovatele direct, FC U Craiova 1948 şi Rapid, se cunosc încă din etapa precedentă, precum şi numele primei echipe care va da baraj de promovare în Liga 1, aceasta fiind Mioveni.

ADVERTISEMENT

A mai rămas de lămurit din această ecuaţie o singură necunoscută, a doua echipă participantă la baraj, pentru că Dunărea Călăraşi, 43 de puncte, Csikszereda, 41 puncte, şi chiar ASU Poli Timişoara, 40 de puncte, pot termina pe poziţia a patra.

Mioveni are locul de baraj asigurat

În această ultimă rundă au loc partidele Mioveni – Rapid, FC U Craiova – Dunărea Călăraşi şi Csikszereda – ASU Poli Timişoara. La Mioveni meciul se joacă doar pentru a stabili dacă echipa argeşeană va termina pe locul 3 barajul sau, dacă va pierde şi Călăraşi ar câştiga în Bănie, ar pica pe poziţia a patra, însă de mers va merge sută la sută la baraj.

ADVERTISEMENT

Problema este de văzut în ce măsură jucătorii lui Eugen Trică, după ce au învins fără drept de apel pentru a doua oară Rapidulîn play-off, vor mai avea motivaţia de a juca la capacitate maximă şi împotriva călăreşenilor. Dunărea putea fi sigură deja de locul de baraj dacă nu pierdea acasă runda precedentă în faţa celor de la Csikszereda.

Meciul de la Miercurea Ciuc depinde de rezultatul de la Craiova

Dacă FC U Craiova 1948 va juca la nivelul obişnuit atunci şansele Dunării de a se umfla în Bănie vor fi extrem de scăzute şi urmăritoarele echipei lui Cristi Pustai pot spera să o detroneze de pe locul 4. Cum după acest meci se intră în vacanţă şi nu toţi jucătorii din lotul actual al Craiovei vor continua şi în Liga 1 există acest mic semn de întrebare privind gradul lor de implicare la această partidă.

ADVERTISEMENT

În funcţie de ce se va întâmpla în Bănie va fi şi deznodământul jocului de la Miercurea Ciuc. Csikszereda s-a trezit, ca şi adversara ei din acest meci, ASU Poli Timişoara, abia în retur şi nu a mai putut conta în lupta pentru promovarea directă. Însă dacă Dunărea va seca la Craiova şi nu va lua nici măcar un punct atunci cu o victorie în faţa bănăţenilor harghitenii ar fi la baraj.

Csikszereda, fără victorie pe teren propriu în play-off

Cum şi în cazul invers, cu o victorie a echipei lui Dan Alexa, dar obligatoriu şi eşec Dunărea pe terenul oltenilor, am avea parte de o schimbare de situaţie absolut fantastică, lanterna roşie din play-off, ASU Poli, urcând pe locul 4 şi mergând în baraj.

ADVERTISEMENT

Csikszereda a luat un singur punct până acum din meciurile jucate acasă în play-off, 2-2 cu Mioveni, pierzând de fiecare dată la un gol cu Craiova, Rapid şi Dunărea. Dar nici Timişoara nu a bătut pe nimeni afară în play-off, trei eşecuri, unul chiar sever, 0-4, la Mioveni şi un singur egal alb la Călăraşi.

Mioveni, al doilea sezon consecutiv la baraj

Mioveni va da pentru al doilea sezon consecutiv baraj de promovare. Anul trecut a jucat cu Chindia Târgovişte, după ce în ultima etapă din play-off era marea favorită la promovarea directă, trebuind doar să bată acasă pe Petrolul, care nu mai avea nici o şansă.

A pierdut şi astfel din postura de lider a căzut pe locul 3, ajungând la baraj. După ratarea promovării mult timp s-a vorbit despre faptul că primarul va desfiinţa echipa, mulţi dintre jucători plecând la alte echipe. Însă nu s-a întâmplat aşa, dar echipa nu a mai avut anvergura de atunci, revirimentul producându-se în ultimele două luni înainte de încheierea sezonului regulat, odată cu venirea pe bancă a lui Alexandru Pelici.

ADVERTISEMENT