Sport

Liga 2, play-off etapa a 6-a & play-out etapa a 5-a. ”U” Cluj – Petrolul 3-1. “Şepcile roşii” predau o lecţie de fotbal şi “lupii” tremură pentru locul în Liga 1. Cum arată clasamentul în play-off

FANATIK vă oferă amănunte despre meciurile din etapa a 6-a din play-off-ul Ligii 2 și despe partidele din etapa a 5-a din play-out, cu derby-ul U Cluj - Petrolul în prim plan.
26.04.2022 | 20:56
Liga 2 playoff etapa a 6a  playout etapa a 5a U Cluj  Petrolul 31 Sepcile rosii predau o lectie de fotbal si lupii tremura pentru locul in Liga 1 Cum arata clasamentul in playoff
”U” Cluj și Petrolul Ploiești au oferit un meci spectaculos pe Cluj Arena în derby-ul ligii secunde
ADVERTISEMENT
26-04-2022
15:43

”U” Cluj – Petrolul Ploiești 3-1 (Tescan 6, 26 Fl. Ilie 18 / Diarra 64)

Vezi AICI cele mai importante faze video.

Min. 90+4: 3-1 S-a încheiat partida. Victorie concludentă pentru Universitatea Cluj și un pas important în lupta pentru promovarea directă în Casa Pariurilor Liga 1

Min. 70: 3-1 Diarra îl depășește pe Gorcea, dar ratează execuția finală și șansa de a relansa meciul 

Min. 64: 3-1 GOOOOOOL Petrolul! Diarra transformă lovitura de pedeapsă obținută de Măzărache, după o intervenție imprudentă a lui Gorcea

Min. 55: 3-0 Ely Fernandez își bate joc de un contraatac de manual. A ratat preluarea în poziție de unu la unu cu portarul advers

Min. 46: 3-0 S-a reluat partida. Pe perioada pauzei au fost câteva incidente. Jandarmii au intervenit și au calmat spiritele

Min. 45+2: 3-0 S-a încheiat prima repriză

Min. 33: 3-0 Tucaliuc șutează senzațional de la mare distanță, dar balonul lovește încheietura barelor, la vicnlu

Min. 30: 3-0 Pârvulescu trimite și el balonul în bara porții universitarilor clujeni

Min. 26: 3-0 GOOOOOOL ”U” Cluj! Tescan face dubla. Petrolul este în genunchi  

Min. 18: 2-0 GOOOOOOL ”U” Cluj! Florin Ilie înscrie cu o lovitură de cap senzațională

Min. 11: 1-0 Ely Fernandez trimite balonul în bară

Min. 6: 1-0 GOOOOOL ”U” Cluj. Tescan șutează necruțător cu piciorul stâng și deschide scorul pe Cluj Arena 

Min. 4: 0-0 Hofman pătrunde impetuos în flancul stâng, șutează la colțul scurt, dar portarul Petrolului reține în doi timpi

Min. 1: 0-0 A început meciul

”U” Cluj: Gorcea – Romeo, Ilie, Ispas, Pîrvulescu – Hofman, Balgiu, Pires, Fernandes – Tescan – Boiciuc. Rezerve: Păun, Ciobanu, Dobrescu, Ribeiro, Remacle, Haită, Gugu, Alexandru, Filip.

Antrenor: Erik Lincar

Petrolul Ploiești: Avram – Pashov, Meijres, Huja, Velisar – Chindriș, Cebotaru – Pârvulescu, Tucaliuc, Constantinescu – Diarra. Rezerve: Rezerve: Moruz, Bratu, Măzărache, Sabău, Boțogan, Lică, Jarovic, Cioiu, Seto.

Antrenor: Nicolae Constantin

23-04-2022
14:54

Play-off Liga 2, etapa a 6-a: program, rezultate și clasament

Joi, 21 aprilie

  • Unirea Slobozia – Hermannstadt 0-0

Sâmbătă, 23 aprilie

  • CSA Steaua – Concordia Chiajna 3-0 (Chipirliu 39, Ad. Popa 68, 80)

Marți, 26 aprilie

  • ora 19:00 U Cluj – Petrolul

23-04-2022
12:34

CSA Steaua - Concordia 3-0 (Chipirliu 39, Ad. Popa 68, 80)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 80: GOOOL CSA STEAUA! Adi Popa scapă singur în careu și înscrie cu un șut la colțul scurt.

Min. 68: GOOOL CSA STEAUA! Adi Popa dublează avantajul gazdelor cu un șut plasat, din afara careului mare.

Min. 39: GOOOL CSA STEAUA! Centrarea lui Adi Popa este respinsă greșit de Codrea până la Chipirliu, care înscrie cu un șut de la marginea careului mare.

Min. 13: Borța centrează din flancul drept, Iancu respinge greșit, balonul ajunge la Llullaku care șutează în plasa laterală.

Min. 10: Șutul lui Adi Popa cu stângul, la colțul lung, trece pe lângă poartă.

Min. 1: A început partida.

  • CSA Steaua: Iancu – Zaharia, Beța, Walace, Oroian – Bărbulescu, Enceanu, E. Pacionel, Ad. Popa, Dragu – Chipirliu. Rezerve: Sandu, Răsdan, Bactăr, Buhăescu, Mihăescu, Șt.Pacionel. Antrenor: Daniel Oprița
  • Concordia: Silveanu – Borța, I. Lucian, Marc, Cherecheș – D. Codrea, N. Roșu, B.Barbu – Dușmanu, Ad. Voicu, Llulaku. Rezerve: D. Moldovan, C. Alexe, R. Palmeș, N. Popescu, Taub, Batin, N. Pîrvulescu, Plazonja, Matiș. Antrenor: Ianis Zicu.
22-04-2022
08:30

Play-out, etapa a 5-a, rezultate și clasmente

Grupa A

Dacia Unirea Brăila – Politehnica Timișoara 2-4 (Duțu 19, Acolatse 60 p. / Bocșan 12, amandache 27, Ursu 80, Ignea 83)
Metaloglobus – FK Csikszereda 1-3  (Herea 69 / Jelena 45, Jabari 79, Schieb 83)
Politehnica Iași – Dunărea Călărași 2-0 (Cristea 18, Pop 41) 

Grupa B

Viitorul Tg. Jiu – FC Brașov 1-2  (Brânzan 34 / Fustar 38, 85)
Unirea Constanța – Ripensia 2-1 (Coza 66, Ardelean 83 / Ene 61)
Unirea Dej – Astra Giurgiu 1-0 (Gîț 85)

21-04-2022
14:27

Unirea Slobozia - Hermannstadt 0-0

În urma remizei de la Slobozia, Hermannstadt rămâne pe locul 2, cu 53 de puncte, două mai multe decât Universitatea Cluj.

Sibienii pot pierde poziția care duce direct în Liga 1, deoarece „Șepcile roșii” au derby marți, 26 aprilie, cu Petrolul Ploiești.

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 90 – Prima ocazie importantă de gol a venit în prelungiri. Mingea șutată de Baba Alhassan este respinsă in extremis de pe linia porții gazdelor.

Min. 1 – A început meciul!

Avem o nouă rundă de meciuri atât în play-off-ul cât și în play-out-ul Ligii 2, începând de joi, 21 aprilie, și terminând marți, 26 aprilie. Toate meciurile din play-out se vor juca vineri, 22 aprilie, în locul tradiționalei date de sâmbătă, fiind Paștele, în timp ce în play-off se joacă joi 21 aprilie, sâmbătă 23 aprilie și marți 26 aprilie.

Play-off Liga 2, etapa a 6-a

Joi, 21 aprilie

  • ora 17:30 Unirea Slobozia – Hermannstadt

Sâmbătă, 23 aprilie

  • ora 16:00 CSA Steaua – Concordia Chiajna

Marți, 26 aprilie

  • ora 19:00 U Cluj – Petrolul

Toate meciurile din play-off vor fi transmise în direct la tv pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport.

ADVERTISEMENT

Play-out Liga 2, Grupa A, etapa a 5-a

Vineri, 22 aprilie

  • ora 11:00 Dacia Unirea Brăila – Politehnica Timișoara
  • ora 11:00 Metaloglobus – FK Csikszereda
  • ora 11:00 Politehnica Iași – Dunărea Călărași
  • CSC 1599 Șelimbăr stă

Play-out Liga 2, Grupa B, etapa a 5-a

Vineri, 22 aprilie

  • ora 11:00 Viitorul Tg. Jiu – FC Brașov
  • ora 11:00 Unirea Constanța – Ripensia
  • ora 11:00 Unirea Dej – Astra Giurgiu
  • FC Buzău stă
ADVERTISEMENT

U Cluj – Petrolul, meci decisiv pentru clujeni în lupta pentru promovarea directă

În play-off, lupta pentru primele două locuri, la care participă trei echipe, este extrem de interesantă și de echilibrată, toate trei arătând că au potențial și valoarea de a obține accesul direct în prima ligă, unde sigur, la cum arată acum, nu ar fi nicidecum ultimele.

Petrolul menține avansul de cinci puncte peste Hermannstadt și șase peste clujeni, dar acum va juca la Cluj și un eșec ar echilibra și mai mult disputa, pentru că ar reduce semnificativ ecartul pe care îl au acum prahovenii, făcând ca să asistăm la o cursă umăr la umăr până la finalul play-off-ului.

ADVERTISEMENT

Hermannstadt merge la victorie la Slobozia

Ocupanta locului secund, Hermannstadt, este cea care deschide joi, 21 aprilie, seria partidelor din etapa a 6-a din play-off, prima din retur, pe stadionul din Slobozia. Evident, sibienii sunt favoriți, dar a crede că victoria este ca și obținută ar fi o mare greșeală.

Pentru că pe teren propriu ialomițenii nu sunt deloc un adversar facil. Nu au reușit să câștige aici U Cluj, care a făcut 2-2, și CSA Steaua, remiză albă, ceea ce arată că acasă Unirea joacă foarte determinat, deși șansele de a prinde locul 4 s-au cam năruit, fiind la cinci puncte în spatele Concordiei.

ADVERTISEMENT

Marele meci al etapei e marți la Cluj

Sâmbătă, CSA Steaua, care după eșecul usturător de acasă cu Hermannstadt lasă senzația că a renunțat să mai viseze la promovare cu ajutorul TAS, va juca pe teren propriu cu Concordia Chiajna, care în cazul obținerii unui rezultat favorabil va fi sigură în mare măsură de faptul că va merge la barajul de promovare.

Marele meci al etapei are loc marți, 26 aprilie, după Paște, pe stadionul cel mare din Cluj. U este foarte puternică acasă, dar va avea în față Petrolul, echipa care a dominat autoritar acest sezon de Liga 2 și care după un început ezitant de play-off a obținut două succese consecutive, conservând primul loc la o distanță de șase puncte de clujeni.

Unirea Constanța mai speră la evitarea retrogradării directe

În play-out, lucrurile au devenit aproape de tot clare. Se știu echipele care au retrogradat: Dacia Unirea Brăila, Dunărea Călărași și Astra Giurgiu, fosta campioană și câștigătoare de Cupă și Supercupă. Pe loc retrogradabil se află Unirea Constanța, dar care nu e căzută matematic, pentru că e la cinci puncte de FC Brașov, care joacă la Târgu Jiu, în timp ce dobrogenii primesc vizita Ripensiei, echipă despre care se spune că se va desființa la final de sezon.

O victorie a Unirii, coroborată cu eșecul brașovenilor, ar reduce la doar două puncte distanța dintre ele. Oricum, FC Brașov, chiar dacă nu va cădea direct, va juca sigur meci dublu de baraj pentru supraviețuire cu omoloaga de pe locul 5 din prima grupă, foarte probabil Politehnica Timișoara, aflată la șase lungimi în spatele Politehnicii Iași.

ADVERTISEMENT