Sport

Liga 2, play-off etapa a 8-a. Hermannstadt – Petrolul Ploiești 1-1. Oaspeții au egalat după o fază controversată

FANATIK v-a prezentat informațiile despre meciurile din cadrul etapei a 8-a din play-off-ul Ligii 2, care au loc miercuri, 4 mai, și joi, 5 mai, cu meciul Hermannstadt - Petrolul cap de afiș.
05.05.2022 | 21:55
Liga 2 playoff etapa a 8a Hermannstadt  Petrolul Ploiesti 11 Oaspetii au egalat dupa o faza controversata
Liga 2, play-off etapa a 8-a. Echipele de start în Hermannstadt - Petrolul Ploiești. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
05-05-2022
17:05

Hermannstadt - Petrolul Ploiești 1-1

Vezi video cu toate fazele din Hermannstadt-Petrolul Ploiești.

Final – Hermannstadt și Petrolul Ploiești termină la egalitate partida care putea stabili prima echipă promovată direct în Casa Pariurilor Liga 1. Sibienii au dominat meciul, însă golul controversat al oaspeților le-a stricat bucuria fanilor echipei lui Marius Măldărășanu

Min. 66 – Fanii lui Hermannstadt au început să strige „Hoții!” după validarea golului.

Min. 65 – GOOOLLL! Petrolul Ploiești egalează prin Takayuki Seto, după o fază controversată la care sibienii au cerut ofsaid.

Min. 60 – Paraschiv pătrunde în careu, dar este blocat perfect de către Alhassan înainte de a șuta. Corner pentru Hermannstadt.

Min. 44 – Gooool Hermannstadt! Petrișor Petrescu transformă perfect penalty-ul!

Min. 42 – Penalty pentru Hermannstadt! 

Min. 38 – Paraschiv pătrunde în careu, dar cade în momentul șutului. Sibienii cer penalty, însă arbitrul nu îl acordă.

Min. 6 – Pârvulescu centrează în careu, Măzărache reia cu capul, dar Plamen Iliev are o intervenție foarte bună.

Min. 1 – A început meciul!

05-05-2022
16:26

Echipele de start în Hermannstadt - Petrolul Ploiești

  • Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, Stoica, Opruț – Sota, Baba – Biceanu, Oroian, Balaure, Paraschiv. Rezerve: Muțiu, Tomsa, Petrescu, Antoche, Hora, Bucuroiu, Buhăcianu, Blejdea, Năstăsie. Antrenor: Marius Măldărășanu
  • Petrolul Ploiești: Avram – Meijers, Huja, Lică – Velisar, Seto, Cebotaru, Pârvulescu – Cioiu, Măzărache, Constantinescu. Rezerve: Moroz, Tucaliuc, Bratu, Sabău, Boțogan, Tudor, Jarovic, Chindriș, Pashov. Antrenor: Nae Constantin
04-05-2022
17:58

Liga 2, play-off etapa a 8-a: program, rezultate și clasament

Miercuri, 4 mai

  • Unirea Slobozia – Concordia Chiajna 1-1 (Bolohan 45+1 / Codrea 90)
  • CSA Steaua – U Cluj 0-2 (Ely Fernandes 37, F. Ilie 81)

Joi, 5 mai

  • ora 20:00 Hermannstadt – Petrolul

04-05-2022
17:55

Wallace, la un pas de tragedie în Ghencea!

Cu 10 minute înainte de final, fundaşul „roş-albaştrilor” Wallace a căzut rău după un duel aerian cu Ely Fernandes. Stelistul a rămas inert pe gazon, stârnind panica colegilor de pe teren, care au făcut semne disperate către ambulanţă, care a intervenit după câteva zeci de secunde.

Din fericire, fotbalistul a ieşit pe picioarele lui de pe teren, fără să fie transportat la spital.

04-05-2022
15:41

CSA Steaua - U Cluj 0-2 (Ely Fernandes 37, F. Ilie 81)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 81: GOOOL U CLUJ! Corner pentru oaspeți, mingea ajunge la Florin Ilie, care o introduce în poartă din 6 metri. Clujenii se bucură în fața peluzei steliste, acolo unde s-a marcat golul, a ieșit o încăierare între jucătorii celor două formații, Bărbulescu vede cel de-al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 74: Ely Fernandes scapă din nou singur cu portarul, dar șutează pe lângă poartă.

Min. 52: Ely Fernandes scapă singur cu Iancu, dar șutează în portul gazdelor.

Min. 51: Gorcea respinge în corner șutul lui Buhăescu.

Min. 50: E. Pacionel scapă de marcaj, dar reia cu capul din 3-4 metri peste poartă.

Min. 37: GOOOL U CLUJ! Walace ezită să intervină la o minge aruncată în față de fundașii clujeni, Ely Fernandes scapă singur spre poartă și înscrie din 10 metri.

Min. 3: Iancu intervine salvator la șutul lui Ely Fernandes.

Min. 2: Chipirliu încearcă o foarfecă, dar mingea trece pe lângă poarta lui Gorcea.

Min. 1: A început partida.

  • CSA Steaua: Iancu – Oroian, Walace, Beța, Zaharia – Bărbulescu, Șt. Pacionel, Ad. Popa, Mihăescu, E. Pacionel – Chipirliu.. Rezerve: Bălbărău, Neacșu, Enceanu, Răsdan, Bactăr, Huiban, Buhăescu, Dragu, Răducan. Antrenor: Daniel Oprița
  •  U Cluj: Gorcea – Romeo, Ilie, Gugu, Pîrvulescu – Balgiu, Pires, Haită, M.Ciobanu, Ely Fernandes – Boiciuc. Rezerve: Păun, Hofman, Dobrescu, Vomir, Remacle, Teșcan, Alarcon, V. lexandru, Filip. Antrenor: Erik Lincar
04-05-2022
13:20

Unirea Slobozia - Concordia 1-1 (Bolohan 45+1 / Codrea 90)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90: GOOOL CONCORDIA! Codrea reușește egalarea după o eroare a portarului Gurău, care a ieșit aiurea pe sub o centrare.

Min. 79: Răzvan Greu șutează puternic la colțul lung, dar mingea ocolește poarta.

Min. 60: Nini Popescu șutează puternic din careu, mingea lovește bara transversală și iese în aut de poartă.

Min. 45+1: GOOOL UNIREA! Bolohan trimite cu latul în plasă de pe 6 metri, după o centrare de  pe partea stângă a lui Toma.

Min. 44: În decurs de numai un minut, Marc ratează două ocazii monumentale. Mai întâi nu reușeșete să înscrie din poziție de unu la unu cu portarul, iar mai apoi reia cu capul în transversală după un corner al Concordiei.

Min. 15: Lovitura de cap a lui Lazăr trece puțin peste transversală.

Min. 1: A început partida.

  • Unirea Slobozia: Gurău – Ibrian, Dinu, Lazăr, Toma – Bolohan, Coadă, Trașcu, Silaghi – Afalna, Gulceac. Rezerve: Poiană, Greu, I. Mihai, Perju, Gârbacea, Dorobanțu, M. Lemnaru, Gherghiceanu. Antrenor: Adrian Mihalcea
  • Concordia Chiajna: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc, Taub – Codrea, N. Roșu, Matiș, Pârvulescu – Batin, Ad. Voicu. Rezerve: D. Moldovan, Alexe, Cherecheș, Ion, Sokovic, Dumitru, N. Popescu, Plazonja, B. Barbu. Antrenor: Ianis Zicu

La mijlocul acestei săptămâni, Liga 2 programează a doua runda intermediară din cadrul play-off-ului de promovare, etapa cu numărul 8. Se va desfășura pe parcursul a două zile, miercuri, 4 mai, și joi, 5 mai. Capul de afiș incontestabil este confruntarea Hermannstadt – Petrolul, ce poate aduce o schimbare de lider puțin scontată la startul play-off-ului.

Liga 2, play-off, etapa a 8-a

Miercuri, 4 mai

  • ora 16:30 Unirea Slobozia – Concordia Chiajna
  • ora 19:00 CSA Steaua – U Cluj

Joi, 5 mai

  • ora 20:00 Hermannstadt – Petrolul

Toate cele trei partide din etapa  a 8-a a play-off-ului Ligii 2 vor fi transmise în direct de posturile Digi Sport 1, Orage Sport 1 și Prima Sport 1.

ADVERTISEMENT

U Cluj, în pericol să rateze promovarea directă

Multe s-au schimbat în evoluția situației din play-off datorită rezultatelor din etapa precedentă. Liderul Petrolul nu a reușit să câștige „acasă” în fața echipei fără drept de promovare, CSA Steaua. Dar marea surpriză a provocat-o la Cluj ultima clasată, care nu avea nici o victorie. Unirea Slobozia a câștigat în minutele de prelungiri cu 2-1.

Aceste rezultate pun într-o situație foarte dificilă „șepcile roșii“ în ceea ce privește șansele unei promovări directe. Este un eșec foarte greu, care, efectiv, are toate șansele la momentul tragerii cortinei peste play-off să însemne că U Cluj va trebui să lupte pentru promovare în dubla manșă de baraj cu locul 14 din Casa Pariurilor Liga 1, pe care 99 la sută se va afla Dinamo!

ADVERTISEMENT

Unirea Slobozia poate ajunge la baraj, în locul Chiajnei

Desigur, mai sunt încă trei etape până ce vom ajunge la linia de sosire și, așa cum a fost surpriza de la Cluj, multe se mai pot întâmpla. Inclusiv să avem reala surpriză de a vedea ajunsă în baraj pe Unirea Slobozia. Ialomiţenii pot trece peste Concordia Chiajna, pentru a ocupa locul 5, în condițiile în care CSA Steaua nu are drept de promovare timp de două sezoane, pentru că este club departamental.

„Militarii“ au tot sperat să poată schimba regulamentele, intenționând să meargă până la TAS în acest sens, dar în cele din urmă au renunțat, după ce FRF a reafirmat încă o dată clar că nu se pune problema să acorde echipei lui Daniel Oprița dreptul de promovare la acest moment.

ADVERTISEMENT

Meciul pentru locul 1 se joacă joi, la Sibiu

Petrolul a intrat cu un avans consistent în play-off și multă lume a spus de la bun început că prahovenii sunt ca și promovați, dar evoluțiile echipei lui Nae Constantin au fost departe de cele din sezonul regulat și s-au pierdut foarte multe puncte, inclusiv pe teren propriu, așa cum a fost și în ultimul meci, 0-0 cu CSA Steaua, cu gazdele rămase în zece în ultimul sfert de oră.

Din acest motiv, există reala posibilitate ca Hermannstadt să urce pe primul loc și să termine campioana Ligii 2. Sibienii așteaptă joi seară vizita ploieștenilor, care au un avans de două puncte. O victorie a gazdelor ar duce la un moment puțin scontat până acum: schimbarea liderului.

ADVERTISEMENT

Unirea Slobozia – Concordia Chiajna, meci direct pentru locul de baraj

Desigur, în urma neașteptatului insucces pe teren propriu al lui U Cluj în fața Unirii Slobozia, meci lăsat la final, la cabine, cu violențe verbale și fizice din partea gazdelor, șansele ardelenilor de a mai promova direct s-au redus mult și principalele favorite sunt acum Hermannstadt și Petrolul.

Iar în privința celui de-al doilea loc de baraj, care va fi locul 5, Unirea Slobozia ar putea fi marea surpriză, dacă va reuși miercuri să învingă acasă pe Concordia Chiajna. Iar apoi să mențină în etapele rămase avansul pe care l-ar lua. Concordia sau Unirea ar urma să fie, în proporție de 99 la sută, adversare pentru Chindia Târgoviște în baraj.

ADVERTISEMENT