Sport

Liga 2, play-off etapa a 9-a & play-out etapa a 7-a. U Cluj – Hermannstadt 1-2. Fanii „șepcilor roșii”, scandal la vestiare după meci: „Plecați cu toții!”

FANATIK v-a oferit detalii despre meciurile din Liga 2 din acest weekend, etapa a 9-a din play-off şi etapa a 7-a din play-out, care încep sâmbătă, 7 mai, şi se încheie marţi, 10 mai.
10.05.2022 | 22:30
Liga 2 playoff etapa a 9a  playout etapa a 7a U Cluj  Hermannstadt 12 Fanii sepcilor rosii scandal la vestiare dupa meci Plecati cu totii
Universitatea Cluj și FC Hermannstadt se întâlnesc, deseară, în ultimul meci al etapei a 9-a din play-off-ul ligii a doua. Dacă câștigă, ”Șepcile roșii” își asigură promovarea în Casa Pariurilor Liga 1. Sursa foto: Turnul Sfatului
ADVERTISEMENT
10-05-2022
19:30

Fanii lui U Cluj n-au gustat eșecul cu Hermannstadt

După meciul de pe Cluj Arena, mai mulți ultrași ai gazdelor au scandat împotriva echipei lui Lincar „Rușine să vă fie!”. Au fost însă și câștiva care au rămas în tribune pentru a își încuraja favoriții.

Câteva sute de suporteri ai „șepcilor roșii” au mers în zona vestiarelor și au strigat „Plecați cu toții!” și „Mercenarii”, au strigat câteva sute de ultrași ai gazdelor. În zonă au apărut imediat și jandarmii.

„Ieșiți, mă, afară! Acum, nu mai sunteți U?!”, s-a mai auzit din zona ultrașilor Universității. Primul jucător care a ieșit de la cabine a fost Ely Fernandes.

În ceea ce îi privește pe fotbaliștii de la Hermannstadt, sibienii au mers la galeria proprie pentru a sărbători victoria care îi aduce la doar un punct de Liga 1.

10-05-2022
16:11

LIVE U Cluj - Hermannstadt 1-2 (F. Ilie 70 / Paraschiv 15, B. Alhassan 67)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Final de meci! Hermannstadt reușește să se impună pe terenul lui U Cluj și mai are nevoie de un punct în ultima etapă cu CSA Steaua pentru a fi promovată direct în prima ligă.

Min. 70 – GOOOOLL U CLUJ! Florin Ilie reduce din diferență pentru clujeni

Min. 67 – GOOOL Hermannstadt!!! Baba Alhassan e servit perfect în careu și majorează scorul pentru sibieni.

Min. 15 – GOOOL Hermannstadt!!! Paraschiv, jucătorul împrumutat de la CFR Cluj, deschide scorul din centrarea lui Petrescu!

Min. 1 – A început meciul!

Echipele de start:

  • U Cluj: Gorcea – Roberto Romeo, Ilie, Ispas, Pîrvulescu – Ciobanu, Balgiu, Romario Pires, Ely Fernandes – Tesxan – Boiciuc; Antrenor: Erik Lincar
  • Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, Stoica, Opruț – Sota, Alhassan, Biceanu – Petrescu, Paraschiv, Oroian; Antrenor: Marius Măldărășanu
10-05-2022
08:54

”U” Cluj, la 90 de minute de revenirea pe prima scenă

Universitatea Cluj și FC Hermannstadt se întâlnesc deseară, de la 19:30, în ultimul meci al etapei a 9-a din play-off-ul eșalonului secund.

Înaintea acestui duel cele două echipei sunt la egalitate de puncte (57) cu sibienii pe locul 2, promovabil direct în Casa Pariurilor Liga 1.

Însă, un succes al alb-negrilor le-ar garanta acestora promovarea în primul eșalon. Clujenii s-au impus în meciul disputat în sezonul regulat, scor 2-0, și a remizat în prima dispută din play-off.

Astfel, având rezultatele directe de partea lor ”Șepcile roșii” ar putea sărbători revenirea în elita fotbalului românesc, la capătul partidei de pe Cluj Arena.

09-05-2022
17:15

Conducătorii Petrolului fac apel la autorităși sa salveze financiar echipa

La finalul meciului contra Concordiei, care a consfințit promovarea în Liga 1, conducătorii Petrolului au cerut autoritățlor să facă un efort să salveze echipa din impasul financiar care se află.

„Mi-e greu să îmi găsesc cuvintele. A fost un sezon lung, cu multe momente complicate. La început, nici eu nu îmi puneam mari speranțe. Multă lume a fost reticentă, ne-am pierdut și finanțarea. Am avut problemele noastre, ne așteptam să fie o cădere. Noi ne-am făcut treaba, acum așteptăm și de la la birouri ceva. E important pentru mine, dar nu e la fel de important ca pentru orașul Ploiești. Familia pe care , a spus antrenorul ploieștean Nicolae Constantin.

„Am împrumutat clubul, am pus viitorul familiei în pericol, dar totul a decurs OK. Merită pentru acești suporteri minunați. Acum fac un apel pentru autorități, s-au bătut cu pumnul în piept că ne vor ajuta, sper să vină alături de noi. Avem nevoie!am reușit să o formăm în vestiar ne-a făcut să ajungem aici”, l-a completat directorul sportiv Claudiu Tudor.

09-05-2022
16:28

Liga 2, play-off etapa a 9-a: program, rezultate și clasament

Petrolul Ploiești a promovat matematic în Liga 1 în urma victoriei cu 2-0 contra Concordiei Chiajna, chiar dacă mai este de disputat o etapă din play-off. „Găzarii” ar putea fi urmați marți de U Cluj, în cazul în care aceasta își va câștiga meciul de pe teren propriu cu Hermannstadt.

Duminică, 8 mai

  • CSA Steaua – Unirea Slobozia 2-0 (Dragu 26, Pacionel 80)

Luni, 9 mai

  • Petrolul – Concordia Chiajna 2-0 (Bratu 38, 48)

Marţi, 10 mai

  • ora 19:30 U Cluj – Hermannstadt

09-05-2022
13:37

Petrolul - Concordia 2-0 (Bratu 38, 48)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 57: Jarovic vede direct cartonașul roșu pentru o lovitură cu cotul aplicată lui Marc.

Min. 48: GOOOL PETROLUL! Același Bratu dublează avantajul „găzarilor” dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.

Min. 38: GOOOL PETROLUL! Bratu șutează superb de la 20 de metri, fără speranțe pentru Aldescu. La acest scor, Petrolul este matematic promovată în Liga 1.

Min. 25: Lucian Ion șutează peste poarta lui Avram.

Min. 20: Aldescu intervine salvator la șutul din drop expediat de Bratu din inyeriorul careului mare.

Min. 2: Matiș centrează periculos în careul petroliștilor, însă niciun coechipier nu reușește să împingă mingea în plasă.

Min. 1: A început partida.

  • Petrolul: Avram – Pîrvulescu, Huja, Meijers, Țicu – Seto, Cebotaru – Bratu, Cioiu, Măzărache – Jarovic. Rezerve: Moroz, Constantinescu, Tucaliuc, Pashov, Velisar, Boțogan, Lică, Gheorghe, Chindriș. Antrenor: Nae Constantin
  • Concordia: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc, Cherecheș – Codrea – L. Ion, Matiș – Voicu, Popescu, Sokovic. Rezerve: Moldovan, Alexe, Taub, Roșu, Pîrvulescu, Dumitru, Batin, Plazonja, Barbu. Antrenor: Ianis Zicu
08-05-2022
09:28

Steaua - Unirea Slobozia 2-0 (Dragu 26, Pacionel 80)

FINAL: Steaua – Unirea Slobozia 2-0 (Dragu 26, Pacionel 80) Video

  • Lovitura de start a fost dată de Victor Pițurcă, sărbătoritul zilei. Acesta împlinește 66 de ani duminică.
  • În Ghencea sunt prezenți eroii de la Sevilla și vor fi premiați în pauza partidei. Iar la finalul partidei vor susține o conferință de presă. Sâmbătă s-au împlinit 36 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor câștigată de Steaua. Trofeul a fost prezentat fanilor înainte de startul jocului.

Min. 26: 1-0. GOOOOL Steaua. Claudiu Dragu profită de o minge trimisă greșit spre portar și trimite în poartă cu o lovitură de cap.

CSA Steaua: Bălbărău – Răsdan (cpt.), Beța, Bactăr, Neacșu – Popa, Enceanu, Mihăescu, Donose – Chipirliu, Dragu
Unirea Slobozia: Gurău – Ibrian, Dinu, Lazăr, Toma (cpt.) – Coadă, Trașcu, Silaghi, Bolohan – Afalna, Gherghiceanu

07-05-2022
08:37

Rezultate din play-out

Grupa A

  • Dunărea Călăraşi – FK Csikszereda 2-6
  • Metaloglobus – CSC 1599 Şelimbăr 1-1
  • Politehnica Iaşi – Poli Timişoara 3-1
  • Dacia Unirea Brăila stă.

ga

Grupa B

  • FC Braşov – Astra Giurgiu 6-1
  • Viitorul Tg. Jiu – Ripensia 0-2
  • Unirea Dej – FC Buzău 3-0
  • Unirea Constanţa stă.

gb

Liga 2 mai are puţin până va pune capăt sezonului 2021-2022, cu încheierea partidelor din play-off şi din play-out. În play-off se joacă în acest weekend, de duminică, 8 mai, până marţi, 10 mai, etapa cu numărul 9, penultima. Sâmbătă, 7 mai, se joacă runda a 7-a, ultima,  din play-out.

Play-off Liga 2, etapa a 9-a

Duminică, 8 mai

  • ora 12:00 CSA Steaua – Unirea Slobozia

Luni, 9 mai

  • ora 17:30 Petrolul – Concordia Chiajna

Marţi, 10 mai

  • ora 19:30 U Cluj – Hermannstadt

Toate meciurile din play-off vor fi transmise în direct la tv pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport.

ADVERTISEMENT

Play-out Liga 2, Grupa A, etapa a 7-a

Sâmbătă, 7 mai

  • ora 11:00 Dunărea Călăraşi – FK Csikszereda
  • ora 11:00 Metaloglobus – CSC 1599 Şelimbăr
  • ora 12:30 Politehnica Iaşi – Poli Timişoara (Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport)
  • Dacia Unirea Brăila stă.

Play-out Liga 2, Grupa B, etapa a 7-a

Sâmbătă, 7 mai

  • ora 11:00 FC Braşov – Astra Giurgiu
    ora 11:00 Viitorul Tg. Jiu – Ripensia
    ora 11:00 Unirea Dej – FC Buzău
    Unirea Constanţa stă.
ADVERTISEMENT

În play-out, se joacă degeaba

În play-out, se joacă meciurile din ultima rundă. Meciuri care sunt strict pentru a respecta programul competiţional. Asta pentru că echipele retrogradate, câte două de fiecare dintre cele două grupe plus formaţiile de pe locurile 5 din fiecare grupă, care se vor întâlni în meci de baraj, sunt cunoscute.

Au retrogradat Dacia Unirea Brăila, Dunărea Călăraşi, marea surpriză negativă Astra Giurgiu şi Unirea Constanţa. Giurgiuvenii au şi început sezonul regulat cu o maxi penalizare de 14 puncte şi când reuşiseră să o depăşească şi dădeau senzaţia că au forţa de se salva a venit o nouă penalizare, fatală. La baraj se vor afla Politehnica Timişoara din prima grupă şi FC Braşov din grupa a doua.

ADVERTISEMENT

Aşa încât jocurile din ultima rundă a play-out-ului probabil că vor beneficia de o atenţie extrem de scăzută din partea iubitorilor fotbalului, care se vor concentra în privinţa eşalonul secund la ce se va petrece în etapa a 9-a, penultima din play-off.

Petrolul, U Cluj şi Hermannstadt se bat la promovarea directă, Chiajna şi Slobozia pentru baraj

Exceptând CSA Steaua, care nu are drept de promovare fiind club departamental, dar care continuă să spere că interdicţia va fi ridicată, toate celelalte echipe sunt mobilizate la maxim. Trei dintre ele se bat la accesul direct în prima ligă, alte două pentru a ocupa unul dintre cele două locuri de baraj.

ADVERTISEMENT

La acest moment, Petrolul, U Cluj şi Hermannstadt dau bătălia pentru primele două locuri, adică pentru promovarea directă, iar Concordia Chiajna şi Unirea Slobozia pentru locul 5, care trimite la baraj dacă Steaua va fi oprită de interdicţia FRF.

Petrolul promovează dacă bate acasă pe Chiajna

Petrolul poate face pasul decisiv în această rundă, jucând acasă cu Concordia Chiajna. O victorie prahoveană poate fi de ajuns în orice scenariu al derby-ului de la Cluj. Dacă va fi egal acolo vor avea patru puncte peste ambele rivale, dacă una pierde vor fi cinci peste locul 3, deci în aceste 90 de minute poate fi sărbătoare pe „Ilie Oană” din Ploieşti.

Pe viaţă şi pe moarte, cel mai probabil, pentru locul 2 va fi războiul Ardealului la Cluj, între U şi Hermannstadt. Un egal amână verdictul pentru ultima etapă. Cine bate va însoţi Petrolul în prima divizie. Pentru locul de baraj, Chiajna are un punct peste Slobozia. Chiajna are meci infernal la Ploieşti, cu şanse mici de a lua un punct, Slobozia la Bucureşti şi rămâne de văzut cât de motivată va fi CSA Steaua.

ADVERTISEMENT