Ripensia Timișoara a rămas din nou fără antrenor. Este a doua oară în acest sezon când se întâmplă acest lucru. Florin Fabian și-a dat demisia, după ce patronul Dumitru Mihu a venit în vestiar, vineri, 18 martie, și a anunțat că retrage echipa în Liga a 3-a.
„Ca urmare a deciziei conducerii clubului de a anunța în cursul săptămânii trecute, atât staff-ul, cât și jucătorii faptul că Ripensia va evolua din sezonul viitor în Liga a 3-a, am decis în mod natural și de comun acord încetarea colaborării.
Obiectivele fundamentale agreate inițial au fost schimbate radical, și anume, de la angajamentul menținerii echipei în liga secundă pentru acest sezon (fapt îndeplinit), la crearea unei echipe competitive pentru atacarea unui loc de play-off în sezonul următor.
Momentul anunțului a fost total inoportun, înaintea meciului cu FC Brașov, acesta afectând din punct de vedere sportiv și moral randamentul echipei, trebuind să fie declarat la finalul campionatului”, a declarat Fabian pentru Liga2.ro.
Fabian era antrenorul bănățenilor din octombrie 2021.
„Pe de altă parte, pot să spun că sunt satisfăcut de realizările mele, de faptul că am obținut cu Ripensia cea mai bună clasare din ultimii 4 ani, după încheierea sezonului regular (locul 12), nemaiavând emoții cu retrogradarea!
Am implementat o altă filozofie de joc echipei și am potențat la maximum calitățile individuale și de grup în contextul dat, reușind să cresc valoarea unor jucători cum ar fi Cosmin Gladun proaspăt selecționat la naționala U 20. Mulțumesc staff-ului tehnic și medical, jucătorilor și tuturor celor care m-au sprijinit în această perioadă”, a adăugat antrenorul sătmărean.
Până la numirea unui nou antrenor, Ripensia se va pregăti sub comanda lui Iulian Munteanu, cel care a fost interimar și înainte de sosirea lui Fabian. Muntean are carnet de antrenor și licență de preparator fizic, dar nu deține licența B
După remiza de la Chiajna, Daniel Oprița și-a felicitat jucătorii. Antrenorul „miliatrilor” speră ca echipa sa să obțină in extremis dreptul de promovare în primul eșalon.
„Le-am spus jucătorilor să lupte până la final. Ne dorim să terminăm cât mai sus. Cred că acest punct ne ajută, o ține pe Chiajna sub noi. Obiectivul nostru e să ne clasăm în primele patru.
Am înțeles că se caută soluții, cei din conducere se zbat, dar nu pot să spun ceva până lucrurile nu sunt clare. De asta le spun băieților să lupte în fiecare meci pentru victorie. Noi sperăm!”, a declarat Daniel Oprița, după Concordia – CSA Steaua 2-2.
Ianis Zicu a fost ușor indignat după ce echipa sa, Concordia Chiajna, nu a obținut decât o remiză pe teren propriu, în primul meci al play-off-ului din Liga 2. Deși „militarii” nu au drept de promovare în Casa Pariurilor Liga 1, echipa lui Daniel Oprița a făcut tot ce a putut să îi încurce pe ilfoveni.
„E dureros, nu e ușor să primești gol dintr-o fază fixă în prelungiri. Asta e situația, am obținut un punct. CSA Steaua nu are drept de promovare, deci nu poate să joace barajul. Putea fi și mai rău pentru noi, puteam să nu prindem play-off-ul. Băieții au avut o atitudine bună, nu am ce să le reproșez.
Sper ca CSA să joace toate meciurile în continuare la fel. Chiar dacă n-au șanse de promovare, trebuie să lupte la fel ca în această seară”, a declarat Ianis Zicu, după Concordia – CSA Steaua 2-2.
Vezi aici cele mai importante faze.
Min. 90+1: GOOOL CSA STEAUA! Corner pentru oaspeți și Beța aduce egalarea cu o lovitură de cap.
Min. 54: Codrea comite henț în propriul careu, însă arbitrul Szabolcs Kovacs dictează doar lovitură de colț. Jucătorii Stelei protestează vehement, s-a iscat și un meleu între fotbaliștii ambelor echipe, dar decizia centralului a rămas neschimbată.
Min. 51: GOOOL CONCORDIA! Voicu înscrie cu un șut din vole, din centru careului mare.
Min. 28: GOOOL CONCORDIA! Borța centrează în mijlocul careului, de unde Llullaku reia cu capul în poartă.
Min. 26: GOOOL CSA STEAUA! Drăghici deschide scorul cu un șut-bombă de la peste 30 de metri.
Min. 12: Llullaku șutează în plasa laterală, din careu.
Min. 1: A început partida.
Cele mai importante faze se văd AICI.
Min. 90+3 2-0 S-a terminat meciul
Min. 65: 2-0 Sibienii domină categoric și se joacă cu ocaziile la poarta lui Poiană
Min. 54: 2-0 GOOOOOL Hermannstadt! Paraschiv înscrie cu un șut din voleu
Min. 46: 1-0 S-a reluat partida
Min. 45: 1-0 S-a încheiat prima repriză de la Mediaș
Min. 42: 1-0 Năstăsie ratează lovitura de la 11metri, șutând plasat, dar în stâlpul din dreapta al lui Poiană
Min. 40: 1-0 Penalty pentru FC Hermannstadt obținut de Călin Popescu
Min. 20: 1-0 GOOOOOL Hermannstadt. Petrișor Petrescu deviază în plasă o centrare din lovitură liberă
Min. 16: 0-0 Ocazie importantă de gol irosită de sibieni. Paraschiv în situație de unu la unu cu portarul Poiană nu a reușit să înscrie
Min. 1: 0-0 A început meciul
Hermannstadt: Muțiu – Pantea, Antoche, Bejan, Opruț – Mino Sota, Biceanu – P. Petrescu (cpt.), I. Năstăsie, C. Popescu – D. Paraschiv. Rezerve: I. Pop – Tomșa, Issah, Alhassan, Al. Oroian, I. Stoica, Balaure, Buhăcianu, Hora. Antrenor: Marius Măldărășanu
Unirea Slobozia: Poiană – Trașcu, I. Dinu, Perju, C-tin. Toma – Coadă, Cruceru – Mustacă, Bolohan, Afalna – Gulceac. Rezerve: Ciupercă – Seb. Ivan, D. Mihai, Greu, Silaghi, Dorobanțu, Mih. Lemnaru, Gab. Lazăr, Gherghiceanu. Antrenor: Adrian Mihalcea
Cele mai importante faze pot fi urmărite AICI.
Min. 90+3: Fluier final.
Min. 78: Oaspeții răspund prin Romeo, dar șutul acestuia de la mare distanță nu-i poate pune probleme lui Avram.
Min. 76: Ocazie pentru Petrolul. Țicu execută bine o lovitură de la colțul terenului, Diarra sare la prima bară, încercând să devieze cu capul, dar mingea trece pe lângă poartă.
Min. 72: 0-0 Boiciuc șutează în bara transversală
Min. 66: 0-0 Ely Fernandes execută lamentabil o lovitură liberă de la marginea careului petrolist
Min. 50: 0-0 Centrare foarte bună a lui Pârvulescu și Ely Fernandes ratează a doua mare oportunitate a universitarilor
Min. 48: 0-0 Tescan șutează periculos pe poarta Petrolului, dar intervenția goal keeper-ului ploieștean este pe măsură
Min. 46: 0-0 A început repriza a doua. Niciunul dintre antrenori nu a efectuat vreo schimbare, în ciuda scorului de pe tabelă
Minutul 45: 0-0 Prima repriză s-a încheiat
Minutul 30: 0-0 Niciuna dintre echipe nu vrea să riște, astfel că jocul se derulează cu preponderență între cele două careuri
Min. 20: 0-0 Petrolul a trecut controlul jocului. Defensiva Universității Cluj a gafat în două rânduri, dar tabela, deocamdată, nu s-a modificat
Min. 5: 0-0 Meciul are ritm încă de la debut, dar jucătorii celor două echipe nu au ajuns încă, periculor, în careurile adverse
Min. 1: 0-0 A început meciul
Petrolul: Avram – Pashov, Huja, Meijers, Țicu – Seto, Cebotaru, Pîrvulescu, Tucaliuc, Bratu – Diarra. Rezerve: Moroz, Constantinescu, Măzărache, Velisar, Boțogan, Lică, Jarovic, Cioiu, Chindriș. Antrenor: Nae Constantin
”U” Cluj: Gorcea – Romeo, Ilie, Ispas, Pîrvulescu – Filip, Romario, Teșcan, Hofman, Ely – Boiciuc. Rezerve: Păun, Ciobanu, Dobrescu, Ribeiro, Remacle, Haită, Gugu, Alexandru, Balgiu. Antrenor: Erik Lincar
Play-out Liga 2, grupa A
CS 1599 Şelimbăr – Politehnica Iaşi 0-0
Dacia Unirea Brăila – Metaloglobus 1-4 (Robu 2 / Sin 8, Negoescu 62, Potecea 71, Claudiu Herea 85)
Play-out Liga 2, grupa B
FC Buzău – Viitorul Tg. Jiu 6-2 (Chică-Roșă 41, Ciobanu 45, Burlacu 78 și 90+2, Pațurcă 80, Cârstocea 89 / Mitrică 57, Vespre 87)
Ripensia – FC Braşov 2-3 (Golda 44 Vidrăsan 49 / Lambrinoc 11, Angelov 39, Iorga 67)
Unirea Constanţa – Unirea Dej 1-2 (Chirițoiu 53 / Alex Pop 44, Kereki 82)
În acest weekend, încep play-off-ul şi play-out-ul din Liga 2. La capătul celor 10 runde din grupul 1-6 vom cunoaşte numele celor două echipe promovate în Casa Pariurilor Liga 1, precum şi al formaţiilor clasate pe locurile 3 şi 4 care vor da baraj în dublă manșă cu locurile 13-14 din prima divizie. Totodată vom afla şi care sunt echipele care sezonul viitor vor evolua în eşalonul trei.
Toate meciurile din play-off vor fi transmise în direct la tv pe posturile Digi Sport 1, Telekomsport și Look Sport.
În play-off, avem o situaţie rar întâlnită, prezenţa unei echipe care nu are drept de promovare, fiind club departamental, cu interdicţie pentru doi ani de a accede în primul eşalon, respectiv CSA Steaua. Singura explicaţie pentrru faptul că participă la play-off este faptul că a terminat între primele şase şi nu avea cum să fie retrogrdată în play-out.
Mai avem o situaţie specială, cea a clubului Hermannstadt, care se află în insolvenţă, dar conducătorii sibieni sunt încrezători că situaţia lor va fi lămurită în luna aprilie şi nu va exista nici un impediment pentru a promova sau a merge la baraj. Pentru că dacă nu vor primi acceptul de promovare, atunci practic cel puţin jumătate din interesul pentru play-off va dispărea, pentru că practic toate cele patru echipe viabile vor fi sigure în cel mai rău caz de prezenţa la baraj.
Marile candidate la promovarea directă sunt trei la număr, dar numai dacă Hermannstadt va primi undă verde: Petrolul, liderul detaşat din sezonul regulat, U Cluj şi echipa sibiană. Cea mai mare surpriză este prezenţa Unirii Slobozia, ca urmare a faptului că principala favorită, Csikszereda, s-a sinucis pe teren propriu în ultima etapă, fiind incapabilă de mai mult de un 1-1 cu Braşov!
Prezenţa celor din Slobozia în play-off, dacă Sibiul va putea promova, este privită de specialişti doar ca o pată de culoare, fără nicio şansă de a ataca vreunul dintre primele două locuri care asigură promovarea directă. De altfel, ialomiţenii joacă în prima etapă la Sibiu şi, în mod normal, Hermannstadt trebuie să câştige.
Prima etapă din play-off vine cu un meci de gală sâmbătă, la Ploieşti, unde Petrolul se întâlneşte cu U Cluj, echipa pregătită de Erik Lincar. Sunt considerate cele mai bune echipe din play-off, care au şi cele mai mari şanse de a merge împreună la braţ în prima divizie, unde au jucat ani buni un rol important, prahovenii fiind campioni prin anii 60 ai secolului trecut.
De altfel Petrolul şi U Cluj au şi cele mai bune loturi, cu jucători care au evoluat destule meciuri pe prima scenă, iar în iarna acestui an s-au întărit cvonsiderabil, ambele echipe profitând de degringolada de la Mediaş şi legitimând fotbalişti de la Gaz Metan.
În privinţa meciurilor din zona suspinelor, plaz-out-ul, este clar că uriaşele depunctări dictate împotriva Astrei Giurgiu au tăiat orice şansă de suprasvieţuire fostei campioane a României. Sunt deja în al treilea eşalon şi Dacia Unirea Brăila şi Dunărea Călăraşi, ultima având o alunecare teribilă în puţini ani din prima divizie în a treia. Practic, singura luptă pentru evitarea ultimului loc fatidic se va da între Unirea Constanţa şi Braşov.