Fotbal intern

CSA Steaua, Rapid şi Dinamo, înscrise ilegal! Ce zice AMFB

UPDATE.  Claudiu Baboia, secretarul general al AMFB, a oferit un punct de vedere după ce s-a speculat că CSA Steaua, Rapid şi CS Dinamo ar fi fost înscrise ilegal în Liga a 4-a....
19.09.2017 | 15:44
CSA Steaua Rapid si Dinamo inscrise ilegal Ce zice AMFB

UPDATE.  Claudiu Baboia, secretarul general al AMFB, a oferit un punct de vedere după ce s-a speculat că CSA Steaua, Rapid şi CS Dinamo ar fi fost înscrise ilegal în Liga a 4-a.

“În primul rând, informaţia conform căreia preşedintele AMFB nu are şi nici nu a avut drept de semnătură este una falsă, rezultată din interpretarea unei persoane fără studii juridice, a considerentelor dintr-o hotărâre judecătorească pronunţată într-un proces în care AMFB nu a fost parte. Întrucât, aşa cum am spus, AMFB nu a fost parte în respectivul proces, hotărârea în cauză nu ne-a fost comunicată, astfel încât nu putem comenta mai mult.

Însă, cele două cereri de încuviinţare a executării silite împotriva AS FC Progresul Bucureşti au fost admise în dosarele 6748/301/2016 şi 13891/301/2017, în acest moment clubul fiind executat silit, fără a formula contestaţie la executare.

Nu există niciun risc cu privire la desfăşurarea competiţiilor organizate de AMFB, aşa cum nu există nici în privinţa actelor privind organizarea acestor competiţii, să fie anulate. Este logic deoarece nu există nicio hotărâre judecătorească opozabilă AMFB din care să rezulte această posibilitate. Mai mult, nu există nici măcar un litigiu deschis care să aibă acest obiect. De altfel, toate litigiile în care AMFB a fost parte în ultimii doi ani au fost soluţionate în favoarea noastră.

Imediat după alegerile din luna ianuarie 2016, întreaga documentaţie pentru înscrierea modificărilor în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor a fost depusă la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. Din păcate, hotărârea de admitere a cererii a fost pronunţată abia în aprilie 2017, din cauza unor contestaţii introduse de acelaşi club, AS FC Progresul Bucureşti, contestaţii care au determinat suspendarea judecăţii. În acest moment, contestaţiile au fost respinse definitiv, clubul fiind executat silit pentru recuperarea cheltuielilor de judecată, iar hotărârea pronunţată în prima instanţă are autoritate provizorie de lucru judecat. În continuare, AS FC Progresul Bucureşti, cu toate că a pierdut definitiv contestaţiile, a atacat cu Apel şi hotărârea de înscriere a modificărilor în Registru, astfel încât, în următoarea perioadă urmează să se judece şi Apelul.

Domnul Vasile Avram încă figurează ca preşedinte în Registrul Naţional ONG deoarece modificările în acest registru nu se fac decât prin înlocuirea unor informaţii. Mai exact, menţiunea vechiului preşedinte este radiată abia în momentul în care noul preşedinte este înscris. Însă calitatea de preşedinte reiese din hotărârea Adunării Generale, din înscrierea în Registru, aceea fiind doar pentru opozabilitate faţă de terţi. De asemenea, aceste menţiuni se fac doar la cererea instanţei de judecată, la finalizarea procedurii deschise anul trecut, astfel încât AMFB nu poate face nimic în plus ca să urgenteze această procedură”, spune Claudiu Baboia, secretarul general al AMFB.

Verdict in Liga a patra! CSA Steaua, Rapid sau Dinamo, inscrise ilegal! Tribunalul Bucureşti a dat luni o sentinţă definitivă prin care se spune că Marian Lumânare, preşedintele Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, şi Claudiu Baboia, secretarul general al AMFB, nu au avut drept de semnătură în ultimii doi ani! Astfel înscrierea în Liga a patra a cluburilor de tradiţie bucureştene ar fi făcută în afara normelor legale!

Procesul a fost declanşat de AS FC Progresul Bucureşti, reprezentat de Tudor Iacov, preşedintele celor de la Progresul Bucureşti. Acesta a contestat dreptul de a semna al celor doi, iar Tribunalul a fost de acord, arătând că Vasile Avram este încă în acte preşedintele AMFB!  Astfel, există posibilitatea ca decizia AMFB de a înscrie aceste echipe în campionat să fie declarată nulă!Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Sentinţa tribunalului e clară: oamenii de la AMFB nu puteau inscrie echipele in Liga a patra

“Instanţa are în vedere că cererea de executare silită din data de 21.03.2016, în urma căreia s-a constituit dosarul 693/2016 pe rolul Biroului Executorului Judecătoresc Guli Constantin, a fost formulată de către numitul Baboia Claudiu Gabriel, persoană care nu avea calitatea de reprezentant legal al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti”, e prima parte a deciziei date de instanţăm cea care se referă la secretarul general, publicată de sportb.ro.

“În ceea ce priveşte Hotărârea nr.2 din data de 15.12.2016, întocmită de către Comitetul Executiv al cedentei, referitoare la ratificarea contractului de cesiune anterior menţionat, instanţa reţine că nu produce efecte juridice în sensul art.1311 Cod civil, câtă vreme este semnată de numitul Marian Lumînare, care nu este membru al Consiliului Director al asociaţiei, potrivit menţiunilor efectuate în Registrul special ţinut la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti”, e pasajul în care se vorbeşte despre dreptul de semnătură al lui Lumânare.