ADVERTISEMENT
Sport

Liga Campionilor își schimbă programul de disputare a meciurilor în sezonul 2022/2023. Ce a determinat UEFA să ia această decizie

Ediția viitoare a Ligii Campionilor se va desfășura după un program nou. UEFA a fost obligată să schimbe datele de disputare a multor meciuri.
Autor: Patrice Podina | 22.07.2021 | 13:13
Liga Campionilor își schimbă programul de disputare a meciurilor în sezonul 2022/2023. Ce a determinat UEFA să ia această decizie
Chelsea câștigătoarea Ligii Campionilor. foto: hepta

Forul continental de fotbal a fost nevoit să opereze o serie importantă de modificări în calendarul viitoarei ediții a Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, cea mai importantă competiție continentală intercluburi nu va începe mai repede, dar pauza dintre faza grupelor și etapa jocurilor eliminatorii va fi mult mai mare.

De ce a schimbat UEFA calendarul competițional și cum arată acesta

UEFA a fost obligată să recurgă la reorganizarea Ligii Campionilor datorită faptului că viitoarea ediție a Cupei Mondiale, din 2022, din Qatar, se dispută iarna.

ADVERTISEMENT

Astfel, calendarul Ligii Campionilor, dar și a altor ligi importante din Europa, au suferit modificări importante. Conform Mundo Deportivo, viitorul sezon al UCL va debuta tot în luna iulie, cu tururile preliminare.

Însă, meciurile din faza grupelor se vor disputa într-un interval de mai puțin de două luni calendaristice. Concret, primele jocuri din grupe se vor disputa pe 6-7 septembrie, iar meciurile ultimei etape pe 1-2 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Competiția se va relua abia după trei luni, pe 6-7 februarie, când sunt programate primele partide din manșa I a optimilor de finală. A doua serie de meciuri se vor juca în 13-14 februarie, iar retururile sunt programate în 4-5, 11-12 martie 2023.

Sferturile de finală vor avea loc în 11-12 aprilie, turul, respectiv în 18-19 aprilie 2023, returul. Pe 9 și 10 mai se joacă prima manșă a semifinalelor, returul fiind programat o săptămână mai târziu, pe 16-17 mai, iar finala 2023 a Ligii Campionilor se va juca în 10 iunie.

ADVERTISEMENT

Premieră istorică

Cupa Mondială de anul viitor va avea loc pentru prima oară în istorie iarna, pentru a evita expunerea fotbaliștilor la temperaturile extrem de ridicate din perioada verii.

Temperaturile care depășesc cu mult 40 de grade Celsius le-ar putea da mari bătăi de cap fotbaliștilor, acesta fiind motivul pentru care FIFA a decis ca partidele să se desfășoare iarna.

ADVERTISEMENT

Concret, Turneul Final găzduit de Qatar va avea loc în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie. Conform organizatorilor, pe perioada Cupei Mondiale, sunt așteptați să viziteze emiratul Qatarului aproximativ 1,2 milioane de fani.

Cupa Mondială de anul viitor va fi ultima la care vor participa 32 de echipe, începând cu 2026, care va fi găzduită de Canada, Mexic și Statele Unite, la Turneul Final se vor califica nu mai puțin de 48 de echipe naționale.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1