Sport

Liga Campionilor, etapa a 5-a. Manchester City își ia revanșa cu PSG. Real Madrid, victorie categorică la Tiraspol. Milan încă mai speră după succesul cu Atletico. Video

FANATIK.RO vă prezintă informații despre meciurile din etapa a 5-a a grupelor Ligii Campionilor, programate marți, 23 noiembrie, și miercuri, 24 noiembrie
Liga Campionilor etapa a 5a Manchester City isi ia revansa cu PSG Real Madrid victorie categorica la Tiraspol Milan inca mai spera dupa succesul cu Atletico Video
ADVERTISEMENT

Marți, 23 noiembrie, și miercuri, 24 noiembrie, se vor juca partidele din cadrul etapei cu numărul 5, penultima, a fazei grupelor în Liga Campionilor. Deja avem patru echipe care au obținut biletele pentru optimile de finală, programate în primăvara lui 2022, dar care vor lupta în  continuare pentru a termina grupele pe locul 1 și a fi capi de serie la tragerea la sorți: Liverpool, Ajax, Bayern Munchen și Juventus.

Liga Campionilor, etapa a 5-a. Programul meciurilor și clasamentele

Marți, 23 noiembrie

Grupa E

  • ora 19:45 Dinamo Kiev – Bayern Munchen
  • ora 22:00 Barcelona – Benfica

Grupa F

  • ora 19:45 Villarreal – Manchester United
  • ora 22:00 Young Boys Berna – Atalanta

Grupa G

  • ora 22:00 Lille – RB Salzburg
  • ora 22:00 Sevilla – Wolfsburg

Grupa H

  • ora 22:00 Chelsea – Juventus
  • ora 22:00 Malmo – Zenit St. Petersburg

Miercuri, 24 noiembrie

gra

Manchester City vrea revanșa în fața lui PSG, în etapa a 5-a din Liga Campionilor

Grupa A ne oferă miercuri seară una dintre marile confruntări, episodul doi din războiul șeicilor din Golf, primul revenind celor din Qatar în fața omonimilor din Emirate la Paris, unde Mbappe și compania i-a executat sec pe „cetățenii” din Manchester.

ADVERTISEMENT

Acum se așteaptă ca oamenii lui Pep Guardiola să își ia revanșa și să certifice prezența în optimi, deși există probleme importante în ambele tabere: Feran Torres e accidentat și De Bruyne destul de incert la gazde, Donnarumma, Kimpembe și mai mult ca sigur Neymar la team-ul lui Pochettino. La Brugge, RB Leipzig trebuie să vină la victorie pentru a mai spera la locul 3 și la Europa League, dar și la germani există probleme de lot.

Sporting Lisabona – Borussia Dortmund, finala pentru locul 2 în grupa C

În grupa B, „cormoranii”, și ei cu vreo cinci jucători absenți, dar numai Robertson e din primul unsprezece, primesc pe FC Porto iar la Madrid, Atletico, fără suspendații Felipe și Griezmann și accidentatul Joao Felix, așteaptă un Milan care își joacă ultima carte măcar pentru Europa League, însă fără Calabria, Tomori și Rebic, cu Tătărușanu în poartă după imensa gafă comisă la Florența, în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

În grupa C, Ajax, deși calificată, poate bifa la Istanbul al cincilea succes, Beșiktaș neavând nici un punct și părând a fi în continuă derivă, inclusiv în campionat. Meciul grupei va fi la Lisabona, unde Sporting e egală la puncte cu Dortmund și cu o victorie ar deschide larg ușa spre o calificare în optimi. Germanii au și probleme de lot, absențele lui Haaland și Hummels fiind grele.

Bayern Munchen, absențe pentru COVID, pentru meciul de la Kiev

În grupa D, toată lumea așteaptă revanșa de orgoliu a lui Real Madrid la Tiraspol, după ce campioana Spaniei a trecut peste șocul acelui eșec incredibil acasă în fața moldovenilor și a obținut trei victorii la rând. Inter nu poate avea probleme pe teren propriu cu Șahtior Donețk, grupa îndreptându-se spre calificarea scontată a lui Real Madrid și Inter.

ADVERTISEMENT

În grupa E, liderul Bayern merge la Kiev cu mari probleme de lot, pentru că Sule, Kimmich, Gnabry și Musiala sunt izolați fiindcă au intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID. Pe toată perioada carantinei, jucătorii nu își vor primi salariile, pentru că au refuzat să se vaccineze.

Echipa lui Mircea Lucescu are doar un punct și slabe speranțe la a prinde locul 3. Benfica joacă la Barcelona, care nu îi va avea în atac pe Braithwaite și Ansu Fati, dar care are două puncte peste lusitani. Benfica este obligată să joace la victorie, mai ales că la Lisabona s-a impus cu 3-0 în fața catalanilor.

ADVERTISEMENT

Manchester United, cuplu de antrenori interimari la Villarreal

În grupa F, totul este încă posibil. Meciul vedetă este la Villarreal, unde vine Manchester United, ambele echipe având 7 puncte. Englezii l-au demis pe antrenorul Ole Gunnar Solskjaer și actualmente au un interimat Carrick – Fletcher, iar în Spania merg fără Pogba, Greenwood, Cavani, Shaw, jucători importanți. Atalanta va juca la Berna, cu un Young Boys decimat de cele zece absențe.

Și grupa G este una în continuare deschisă tuturor posibilităților. Lille are foarte mulți absenți la meciul cu Salzburg, iar Sevilla trebuie să bată acasă pe Wolfsburg pentru a rămâne în cărți, spaniolii, principalii favoriți ai grupei, fiind momentan ultimii!

În grupa H, avem al doilea meci vedetă al etapei, Chelsea – Juventus, dar cu echipa italiană deja calificată pentru optimi. Juve are și destui absenți importanți: Chiellini, Danilo, Dybala, Bernardeschi, De Sciglio și Ramsey. În plus, Allegri intenționează să odihnească măcar doi-trei jucători.

ADVERTISEMENT