Fotbal intern

Liga Campionilor şi Europa League vor da peste cap programul din prima ligă! Televiziunile vor decide totul

18.03.2020 | 15:55
Liga Campionilor si Europa League vor da peste cap programul din prima liga Televiziunile vor decide totul
ADVERTISEMENT

În prezent nu există o dată concretă când fotbalul va reveni la normal, iar pentru Casa Pariurilor Liga 1 există două scenarii. Cu toate acestea, UEFA a anunţat marţi noile date pentru finalele Ligii Campionilor şi Europa League, iar FANATIK îţi explică cum competiţiile europene ar putea da peste cap programul din prima ligă.

Liga Campionilor şi Europa League vor da peste cap programul din prima ligă. Ce se va întâmpla în România

Liga Campionilor şi Europa League s-au oprit la faza manşelor retur din optimile de finală, astfel că revenirea la normal ar putea da peste cap programul din prima ligă. În România, meciurile din cupele europene sunt transmise de aceleaşi televiziuni care deţin şi drepturile TV pentru Casa Pariurilor Liga 1, iar asta ar duce la schimbări importante de program.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a anunţat marţi că în videoconferinţa UEFA s-a discutat şi despre posibilitatea ca partidele din campionat să se dispute în aceleaşi zile cu duelurile de foc din Liga Campionilor şi Europa League. În aceste condiţii, meciurile din cupele europene vor avea prioritate pentru deţinătorii drepturilor TV.

Cel mai probabil, meciurile din Casa Pariurilor Liga 1 vor începe mult mai devreme pentru a oferi un spaţiu necesar partidelor din Liga Campionilor şi Europa League. Astfel, într-un posibil calendar şi aşa sufocat, multe dintre duelurile din play-off vor fi programte să înceapă până în orele 19:00-19:30.

ADVERTISEMENT

Precedentele cazuri din actualul sezon

La începutul lunii, mai exact pe 1 martie, s-a jucat Real Madrid – Barcelona 2-0, meci care a fost programat la ora 22:00 în România. Din acest motiv, U Craiova – Gaz Metan Mediaş 3-1, care în mod normal s-ar fi disputat în jurul orei 20:00, a fost mutat la ora 19:15.

Pe 10 noiembrie 2019, Dinamo – CFR Cluj 0-0 s-a jucat de la ora 19:00, meciul din Casa Pariurilor Liga 1 făcând loc derby-ului Juventus – AC Milan 1-0. În actualul sezon al primei ligi din România, ultimul meci al zilei s-a disputat mai mereu la orele 20:00, 20:30 şi 21:00, în funcţie şi de anotimp.

ADVERTISEMENT

UEFA este de acord cu meciuri din ligile naţionale în zilele de cupe europene

“Avem în vedere deblocarea intervalului orar pentru meciurile din Champions League şi Europa League, astfel că am putea să disputăm meciurile din prima ligă inclusiv în zilele de Liga Campionilor şi Europa League”, spunea Răzvan Burleanu după videoconferinţa UEFA de marţi.

Un ofiţer de presă al UEFA a confirmat varianta ca meciurile din ligile naţionale să se dispute în aceeaşi zi cu partidele din Liga Campionilor şi Europa League. Ba mai mult, cupele europene să fie programate chiar şi în weekend.

ADVERTISEMENT

“Este posibil să organizăm partide din competițiile UEFA și la sfârșit de săptămână”, a declarat un ofiţer de presă al UEFA pentru Daily Mail. Cu toate acestea, varianta ar fi greu de luat în calcul din moment ce cluburile angrenate în cupele europene mai au meciuri de disputat şi în campionat..

ADVERTISEMENT
Tags: