Sporturi

Moment neamiîntâlnit în Liga de Diamant la atletism. Ce a păţit un sportiv care sărbătorea deja victoria. Video

09.07.2019 | 14:34
Moment neamiintalnit in Liga de Diamant la atletism Ce a patit un sportiv care sarbatorea deja victoria Video

Moment nemaitâlnit petrecut weekendul trecut în Liga de diamant la atletism, gala din Elveţia de la Lausanne. Liga de Diamant reprezintă cea mai importantă competiţie a atletismului, după Campionatele Mondiale, Europe şi Jocurile Olimpice. În joc sunt premii foarte mari, cu ajutorul unor sponsori de mare calibru.

Liga de Diamant. Ce greşeală a comis etiopianul Hagos Gebrhiwet la 5000 de metri

Weekendul trecut, la Lausanne a avut loc o gală cu participare selectă în cadrul competiţiei, a opta etapă din acest an. Printre probele din concurs au figurat şi cele de rezistenţă, pe durata a 5000 şi respectiv 10.000 de metri, unde africanii sunt neîntrecuţi, ei oferind de-a lungul timpului multe nume de campioni, unii deveniţi adevărate legende.

Cursa de 5000 de metri l-a avut mai tot timpul protagonist pe atletul etiopian Hagos Gebrhiwet, medaliat cu bronz la Rio de Janeiro la JO din 2016 pe această distanţă. Atât de clară părea victoria etiopianului, încât acesta şi-a pierdut, în mod inexplicabil, concentrarea şi ceea ce avea să i se întâmple i-a şocat şi pe cei prezenţi în tribune, dar îi şi serveşte pentru viitor drept o lecţie severă.

Liga de Diamant. A crezut că a câştigat proba de 5000 metri şi s-a dus să sărbătoreaacă. În realitate mai avea un tur de pistă de făcut şi a pierdut tot

Recordmanul mondial a profitat de cadou şi a terminat primul

Gebrhiwet a încentinit brusc în dreptul liniei de sosire, cu braţele ridicate deasupra capului, în semn de victorie, pentru a saluta publicul, convins că este învingătorul detaşat al cursei. Numai pe lângă el au trecut ceilalţi sportivi, în timp ce etiopianul încă sărbătorea şi numai atunci Gebrhiwet a realizat ca a comis o mare eroare şi a reîncercat să reintre în cursă.

El a calculat greşit numărul tururilor de pistă făcute, convins că a terminat, dar, în realitate, mai era încă un tur de alergat. Când a realizat acest lucru era deja foarte târziu pentru a mai schimba situaţia. Compatriotul său, Yomif Kejelcha, deţinătorul recordului mondial pe această distanţă a trecut pe lângă el ca năluca şi din mare învingător Hagos Gebrhiwet a trebuit să se mulţumească doar cu locul 3!