Fotbal intern

De la RETROGRADARE, în Europa League! 5 echipe CRED în minune

Steaua, ASA Tîrgu Mures, FC Viitorul, Pandurii Tîrgu Jiu, FC Botoşani, Gaz Metan Mediaş şi CSMS Iaşi au primit licenţa UEFA la Comisia de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul...
18.04.2015 | 11:02
De la RETROGRADARE in Europa League 5 echipe CRED in minune
ADVERTISEMENT

Steaua, ASA Tîrgu Mures, FC Viitorul, Pandurii Tîrgu Jiu, FC Botoşani, Gaz Metan Mediaş şi CSMS Iaşi au primit licenţa UEFA la Comisia de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF, care le dă dreptul să participe în ediţia viitoare a cupelor europene.

Astra Giurgiu şi CS Universitatea Craiova nu au primit dreptul să fie prezente în Europa, prima pentru neîndeplinirea criteriului financiar, iar a doua pentru că este afiliată de minimum trei ani la Federaţia Română de Fotbal. Cele două vor face apel, iar în cazul unei noi decizii nefavorabile vor merge la TAS.

ADVERTISEMENT

Doar Steaua şi ASA sînt sigure de cupele europene

Dacă situaţia va rămîne cea din prezent pînă la finalul sezonului, România va fi reprezentată în Liga Europa de ocupantele locurilor 1 (în prezent Steaua), 2 (în prezent de ASA Tîrgu Mureş), 7 (FC Viitorul) şi 8 (FC Botoşani). Acest lucru a fost posibil pentru că Petrolul (în prezent locul 3) şi Dinamo (în prezent locul 6) se află în insolvenţă. CSMS Iaşi, Pandurii şi Gaz Metan sînt celelalte formaţii care ar putea spera să prindă locurile 7 şi 8, ardelenii avînd, însă, şanse infime să depăşească Viitorul şi FC Botoşani. De precizat că doar Steaua şi ASA Tîrgu Mureş sînt sigure de participarea în sezonul următor al cupelor europene.

O NOUĂ DEMISIE DE ULTIMĂ ORĂ ÎN LIGA 1!!!

FC Botoşani vrea o super-echipă în Moldova

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoşani, se gîndeşte deja la partidele de foc din Liga Europa şi îşi doreşte să aducă în Moldova o grupare cu renume internaţional. “Practic, eu îi duc în cupele europene, nu ei pe mine. Sper să ne menţinem şi să ajungem să jucăm în Europa ca să facem o mare sărbătoare pentru oraşul Botoşani. Dacă de victoriile pe care le-a dobîndit Ştefan cel Mare contra turcilor s-a auzit de la Grigore Ureche, de noi o să se audă printr-un meci cu o forţă a Europei. Eu aşa îmi doresc, să joc cu o echipă cu un capital de imagine imens, chiar dacă nu am şanse de calificare.

ADVERTISEMENT

VIDEO CUTREMURĂTOR!!! ZEII FOTBALULUI, ÎNLĂCRIMAŢI!!! IMAGINILE CARE I-AU FĂCUT PE MESSI, RONALDO ŞI ZLATAN SĂ PLÎNGĂ CA NIŞTE COPII!!!

Merităm să jucăm în cupele europene, nu este anormal. Anormal este că primele clasate în faţa noastră nu îndeplinesc anumite criterii, ar trebui nici să nu mai joace în prima ligă, ce să mai vorbim de Europa. Meciul cu Viitorul va fi ca o finală pentru noi şi avem prima şansă, evoluăm acasă şi am arătat că sîntem o echipă mai bună decît ei“, a spus Valeriu Iftime pentru FANATIK.RO.

ŞOC IN BANIE!!! MEGA LOVITURA PRIMITA DE ADRIAN MITITELU DE LA PROCURORI!!! AVOCATUL SAU A FOST ARESTAT!!!

Viitorul lui Hagi nu avea în plan Liga Europa

De partea cealaltă, Pavel Peniu, preşedintele Viitorului, a recunoscut că echipa sa nu visa la începutul sezonului la o participare în cupele europene. “Momentan este prematur să vorbim despre accederea în cupele europene, trebuie să avem grijă cum abordăm fiecare partidă, să nu uităm că avem o formaţie de copii care are nevoie să capete experienţă. Ne bucură faptul că am putea să participăm în Europa League, chiar dacă planul nostru nu conţinea acest obiect.

ADVERTISEMENT

Pentru noi este mult mai important să construim o fundaţie serioasă şi puternică pentru proiectul nostru, însă nu refuzăm cupele europene. Sînt sigur că nu ne vom face de rîs, avem jucători talentaţi, dar care au nevoie de experienţă. Botoşani este o echipă bună, cu jucători care luptă în fiecare secundă, însă depinde ce formă vor prinde în meciul cu noi. Reprezintă genul de echipă care poate să cîştige surprinzător, dar să piardă la fel“, a spus Pavel Peniu pentru FANATIK.RO.

4 echipe clasate în prima jumătate a clasamentului nu pot participa în cupele europene (Petrolul, Astra, Craiova şi Dinamo)