Liga 1, transmisă şi în Occident? Ce zice Dragomir

Meciurile din Liga I au început să prezinte interes nu doar în România, ci şi în afară. Astfel, Dumitru Dragomir a anunţat că vrea să vîndă drepturile TV din sezonul viitor şi în Olanda...
20.08.2013 | 14:11
Liga 1 transmisa si in Occident Ce zice Dragomir
ADVERTISEMENT

Meciurile din Liga I au început să prezinte interes nu doar în România, ci şi în afară. Astfel, Dumitru Dragomir a anunţat că vrea să vîndă drepturile TV din sezonul viitor şi în Olanda şi Germania.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal susţine că are deja în plan acest proiect: “Împreună cu doi parteneri din Germania şi Olanda, lucrăm la acest proiect. Este pentru prima dată cînd nişte televiziuni de afară sunt interesate să transmită meciuri din Liga I, iar lucrul ăsta nu poate decît să ne bucure. Asta înseamnă că valoarea fotbalului nostru a crescut şi începe să conteze. Mi se pare ciudat ca liga poloneză să se vadă pe Eurosport 2, iar liga noastră, care e mai bună, gândindu-ne doar la faptul că Steaua e favorită în meciul cu Legia Varşovia, să nu fie transmisă decît la noi”, a declarat Dragomir pentru “Ring”.

ADVERTISEMENT

Şeful Ligii se mulţumeşte cu 30 de milioane de euro anual

Dumitru Dragomir vrea să primescă aceeaşi sumă de bani, dar se teme că televiziunile din România nu mai vor să cumpere drepturile pentru Liga I. “Noi ne-am dori să obţinem cît mai mult posibil, însă sîntem realişti. Sperăm să obţinem aceeaşi sumă cît am luat de la Digi Sport, Dolce Sport şi Antena 1, undeva între 33 şi 35 de milioane de euro pe sezon.

Din ce ştiu, televiziunile vor să ne şantajeze la următoarea licitaţie şi ne luăm toate măsurile. Am auzit că firmele de cablu nu mai sînt interesate să difuzeze meciurile din Liga I şi de aceea am gîndit proiectul acesta. Vom vedea ce va fi pentru că se mai pot întîmpla multe”, a încheiat Dragomir.

ADVERTISEMENT