Liga Natiunilor

Pe FANATIK.RO ai cele mai noi informatii din Liga Natiunilor – Nations Cup. Vezi programul complet, rezultatele si meciurile din Liga Natiunilor LIVE VIDEO in timp real

Liga Națiunilor este o competiție internațională de fotbal disputată între echipele naționale de fotbal afiliate la UEFA. Primul turneu al acestei competiții s-a desfășurat între septembrie 2018, după încheierea Campionatului Mondial de Fotbal 2018 și iunie 2019, când a avut loc finala dintre Portugalia și Olanda, câștigată de prima echipă cu scorul de 1-0. În semifinale mai intraseră Elveția și Anglia. Competiția înlocuiește în mare parte meciurile amicale disputate în prezent de echipele naționale de fotbal afiliate UEFA.

Sistemul de desfășurare

În conformitate cu formatul aprobat de UEFA, cele 55 de echipe naționale participante au fost împărțite în 4 divizii (Ligi): 12 echipe în Liga A, 12 echipe în Liga B, 15 echipe în Liga C, 16 echipe în Liga D. Echipele din Liga A vor concura mereu pentru a deveni campioni ai Ligii Națiunilor. De asemenea, echipele vor concura pentru a promova într-o ligă superioară sau pentru a evita să fie retrogradate într-o ligă inferioară. Liga Națiunilor va oferi o șansă în plus echipelor din Europa de a se califica la Campionatul European de Fotbal.

România a tetminat în urma Serbiei, neînvinsă

Echipa României a făcut parte dintr-o minigrupă, grupa 4, a celei de-a treia divizii și a făcut 2-2 și 0-0 cu Serbia, 3-0 și 2-1 cu Lituania, 0-0 și 1-0 cu Muntenegru, având 12 puncte și terminând pe locul 2, după Serbia, 14 puncte. Cu acest rezultat România s-a menținut în Liga 3.

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT