News

Liga.net: Kovesi e dorită la procuratura generală din Ucraina! Echipa lui Zelinsky neagă informația

10.04.2019 | 20:23
Liganet Kovesi e dorita la procuratura generala din Ucraina Echipa lui Zelinsky neaga informatia

Numele Laura Codruța Kovesi este menționat de portalul ucrainean liga.net pe lista oamenilor doriți la Kiev de Vladimir Zelensky, dacă acesta va câștiga alegerile prezidențiale din Ucraina. Site-ul scrie, într-un articol publicat miercuri, ce vizează planurile lui Zelensky, în cazul în care ar câștiga alegerile.

Site-ul liga.net scrie că Laura Codruța Kovesi e dorită la procuratura generală din Ucraina de Zelinsky

Sursa menționată prezintă o listă de nume pe care oficialul le-ar fori la Kiev, iar pe listă se află și numele Laura Codruța Kovesi. Publicația scrie că fosta șefă DNA, care candidează acum pentru funcția de procuror-șef european, este dorită la conducerea Procuraturii Generale a Ucrainei.

Un alt nume care apare pe listă este cel al fostului general al SUA, Marthei Boersch. Totodată, Vladimir Zelensky pregătește candidaturi și pentru funcția de șef al Ministerului de Afaceri Externe și a Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Liga.net: Kovesi e dorită la procuratura generală din Ucraina! Echipa lui Zelinsky neagă informația
Echipa lui Zelinsky neagă informația

Vladimir Zelensky neagă zvonurile

Pe de altă parte, Zelensky neagă existența listei de nume și a transmis: „Acum are loc procesul de analiză și selectare a candidaturilor privind numirea în funcțiile de stat care cad sub competența peședintelui. Candidaturile vor fi anunțate până la turul doi al alegerilor, așa cum a promis Vladimir”, este mesajul transmis de echipa oficialului pe Facebook.  Mai mult, reprezentanții candidatului crainean au mai scris că hotărârile privind aceste candidaturi „nu vor fi de culoar, doar pentru asta am întrebat ucrainenii pe cine ar vrea să vadă în funcțiile cheie”.

Liga.net: Kovesi e dorită la procuratura generală din Ucraina! Echipa lui Zelinsky neagă informația
ublicația scrie că fosta șefă DNA, care candidează acum pentru funcția de procuror-șef european, este dorită la conducerea Procuraturii Generale a Ucrainei

Totodată, echipa lui Zelensky ar pregăti deja întâlniri ale acestuia cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, președintele Franței Emannuel Macron și Donald Trump. În turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina au ieșit actualul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko și actorul Vladimir Zelensky.