Sport

Liga Profesionistă de Fotbal s-a conformat deciziilor MAI: ”Meciurile din Liga 1 se joacă fără spectatori”. Anunțul oficial

08.03.2020 | 14:22
Liga Profesionista de Fotbal sa conformat deciziilor MAI Meciurile din Liga 1 se joaca fara spectatori Anuntul oficial
ADVERTISEMENT

Liga Profesionistă de Fotbal din România s-a conformat deciziilor luate duminică de autoritățile din Ministerul de Interne. Forul condus de Gino Iorgulescu a emis un comunicat de presă în care anunță că toate meciurile din Liga 1 se joacă fără fani.

”Meciurile din Liga 1 se joacă fără spectatori”. Anunțul oficial

Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca toate meciurile din campionatul intern să se dispute fără spectatori, respectând astfel ordinul MAI.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de duminică, 8 martie, LPF a comunicat în scris celor 14 cluburi membre această hotărâre. Iată, mai jos, comunicatul oficial:

”Având în vedere măsurile preventive adoptate de autoritățile competente ale Statului, azi, 08.03.2020, constând în interzicerea activităților ce presupun participarea a mai mult de 1000 de persoane, confirmate și detaliate în urma discuției telefonice dintre Secretarul General al LPF, dl. Justin Ștefan și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretarul de Stat dl. Raed Arafat, vă aducem la cunoștință că următoarele jocuri din Liga 1 se joacă fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Măsura se aplică imediat și va fi adaptată în viitor în funcție de evoluția situației și a deciziilor autorităților Statului”

Oficiali din MAI au anunțat, într-o conferință de presă susținută duminică, interzicerea activităților din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane.

ADVERTISEMENT

În cazul unor activități care implică mai puțin de 1.000 de persoane, deciziile se vor lua la nivel local, pentru fiecare eveniment în parte.

  • 13 cazuri de coronavirus au fost raportate în România până la această oră
  • 13.000 de persoane sunt izolate la domiciliu
ADVERTISEMENT

Se interzic activitățile ce includ mai mare de 1.000 de persoane. Pentru activitățile cu mai puţin de 1.000 de persoane se aprobă cu acordul DSP. Până pe 31 martie intră în vigoare aceste măsuri. Aceste măsuri vizează evenimentele publice şi private”, a spus Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, într-o conferință de presă organizată duminică.

Aceste restricții intră în vigoare de duminică, 8 martie, și sunt valabile până la data de 31 martie, când se va face o nouă evaluare, existând posibilitatea prelungirii lor ulterioare.

ADVERTISEMENT