News

Ligia Deca, depistată cu Covid-19. Ministrul educației l-a însoțit pe Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite

Ligia Deca, ministrul educației, a fost depistată cu Covid-19. Ea a fost membră în delegaţia lui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite.
22.03.2023 | 07:02
Ligia Deca depistata cu Covid19 Ministrul educatiei la insotit pe Klaus Iohannis in Emiratele Arabe Unite
Ligia Deca, infectată cu Covid-19. Ministrul educației, membru în delegaţia lui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite. Sursa foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT

Ligia Deca s-a infectat cu Covid-19. Aceasta, alături de alţi miniştri din Guvernul Ciucă şi oficiali ai statului român, a făcut parte din delegația președintelui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite.

Ligia Deca, infectată cu Covid-19. Ministrul educației, membru în delegaţia lui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite

Ministrul educației l-a însoțit pe șeful statului în vizita oficială pe care acesta a făcut-o în Emiratele Arabe Unite începând de duminică, 18 martie, până marți, 21 martie. De notat că în perioada în care a fost în contact cu delegaţia oficială, testul Ligiei Deca a fost negativ.

ADVERTISEMENT

În prima zi a săptămânii, ministrul a postat pe Facebook mai multe fotografii din Emiratele Arabe Unite. Ea apare în imagini alături de Klaus Iohannis și de ceilalți membri ai delegației României.

”Am participat, în aceste zile, la o vizită de stat în Emiratele Arabe Unite, alături de Președintele României și de alți membri ai Guvernului. Vizita a fost organizată și în contextul semnării, dintre România și Emiratele Arabe Unite, a memorandumurilor de înțelegere în domeniul educației, al digitalizării, al tranziției verzi și al energiei.

ADVERTISEMENT

O deplasare a fost organizată și în Masdar City, lângă Abu Dhabi, oraș recunoscut pentru proiectele dedicate energiei regenerabile și pentru inovațiile din domeniul dezvoltării urbane. A fost subliniată importanța cooperării pentru creșterea calității actului educațional, fiind discutată și posibilitatea dezvoltării unor proiecte comune. Astfel de inițiative vor genera, în mod cert, noi investiții în educație”, anunța Deca, pe Facebook.

Ligia Deca ratează ”Ora Guvernului” din cauza infectării cu Covid-19

Din cauza infectării cu Covid-19, ministrul educaţiei şi-a anulat participarea miercuri, 22 martie, în plenul Senatului. Ligia Deca fusese invitată la ”Ora Guvernului” de către parlamentarii din Opoziție, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Dată fiind situația sa medicală, ministrul a solicitat reprogramarea sa la acest eveniment. Marți, cei de la USR erau fericiți că o vor avea pe Deca în plen. Ei voiau de la ea explicații în legătură cu Legile Educației.

”Victorie. Ligia Deca vine, în sfârşit, la Ora Guvernului! 170 zile. Atâtea zile i-a luat ministrului Ligia Deca să vină să stea de vorbă cu Parlamentul pe tema de care se ocupă, educaţia, după ce a preluat funcţia pe 3 octombrie 2022.

ADVERTISEMENT

Mâine (n.r. miercuri), la Senat, la chemarea USR, ea va veni la Ora Guvernului, să explice totuşi, şi Parlamentului, ce şi-a propus să facă în acest mandat”, scria senatorul Ştefan Pălărie pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT