News

Limitarea circulației de la ora 18. Cine susține că ar fi o idee eficientă

11.03.2021 | 08:03
Limitarea circulatiei de la ora 18 Cine sustine ca ar fi o idee eficienta
Limitarea circulației de la ora 18. Cine susține că ar fi o idee eficientă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Autoritățile din România limitează circulația pe timpul nopții de la ora 22:00, dar un profesor de sănătate publică consideră că ar fi mai eficient ca restricția să se aplice de la ora 18:00.

„Este o măsură care a funcţionat, iar dacă vă uitaţi la celelalte ţări, România este cea mai permisivă: sunt ţări dezvoltate unde după ora 6 seara nu se mai poate circula”, a declarat Răzvan Cherecheș, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Profesorul de sănătate publică recunoaște însă că o asemenea restricție ar lovi dur afacerile.

Răzvan Cherecheș, despre limitarea circulației: ”Ar fi fost mult mai eficientă de la ora 18”

Autoritățile au decis ca de duminică să restricționeze și mai mult circulația pe timp de noapte, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

„Este o măsură care a funcţionat, iar dacă vă uitaţi la celelalte ţări, România este cea mai permisivă: sunt ţări dezvoltate unde după ora 6 seara nu se mai poate circula. Vom vedea cum va evolua, eu zic că diferenţa faţă de data trecută când am introdus această măsură o fac dozele de vaccin.

În martie vom vaccina un milion de români, în aprilie mergem deja la două milioane de români. Va ajuta foarte mult campania de vaccinare care merge în paralel cu aceste reguli. Este o restricţie minoră – dacă mă întrebaţi pe mine – având în vedere contextul european”, a declarat ieri premierul.

ADVERTISEMENT

Profesorul de sănătate publică, Răzvan Cherecheș, consideră că autoritățile sunt nevoite să țină sub control pandemia fără să distrugă afacerile.

Profesor de sănătate publică: ”Limitatea mişcării pe timp de noapte contribuie la scăderea ratei de transmitere a virusului. Puțin, dar contribuie”

răzvan cherecheș, Crăciun și Revelion restricții
Sursa foto: Facebook

”Ar fi fost mult mai eficient dacă, de exemplu, ar limita libertatea de mişcare după ora 6 seara, dar asta ar lovi masiv în afaceri, mulţi oameni lucrează până seara, deci ar fi foarte complicat de implementat. Şi atunci, fiecare oră în plus de limitare – diferenţa dintre 23.00 şi 22.00 – va fi mică, dar contribuie corespunzător.

ADVERTISEMENT

Care e grupul care ar circula după ora 10 sau 11 seara? Discutăm despre tineri, în principal. Prin această măsură se limitează petrecerile, consumul de alcool, nerespectarea purtării măştii sau a distanţării pe timpul nopţii”, a explicat Răzvan Cherecheş, potrivit Adevărul.ro.

ADVERTISEMENT