Sport

Liniștea s-a lăsat peste stadionul „Ion Oblemenco”! Cum a fost atmosfera la FC U Craiova 1948 – U Cluj 5-0

FC U Craiova 1948 a făcut spectacol cu tribunelor goale pe stadionul „Ion Oblemenco” împotriva U Cluj. Atmosfera le-a amintit oltenilor de perioada din pandemie.
03.02.2023 | 23:37
Linistea sa lasat peste stadionul Ion Oblemenco Cum a fost atmosfera la FC U Craiova 1948  U Cluj 50
Tribunele goale nu au fost un obstacol pentru jucătorii lui FC U Craiova la meciul cu U Cluj
ADVERTISEMENT

Stadionul „Ion Oblemenco” a fost gol la FC U Craiova 1948 – U Cluj, iar în tribunele arenei au pătruns doar oficialii formației din Bănie și invitații lor. Atmosfera a fost ciudată pentru elevii lui Nicolo Napoli, care erau obișnuiți sa fie împinși de la spate de suporteri în partidele de pe teren propriu.

S-a lăsat liniștea pe stadionul „Ion Oblemenco” la FC U Craiova 1948 – U Cluj 5-0

FC U Craiova 1948 a început în forță prima repriză împotriva celor de la Universitatea Cluj. Oltenii au obținut prima victorie din SuperLigă în 2023 și cea mai categorică pe teren propriu din acest sezon. Elevilor lui Nicolo Napoli pare să nu le fi lipsit susținerea publicului craiovean, absent de această dată.

ADVERTISEMENT

Oltenii au făcut un pas mare în salvarea de la retrogradeze după victoria împotriva celor de la U Cluj, scor 5-0. Lipsiți de spectacolul din tribune, elevii lui Nicolo Napoli au făcut show pe suprafața de joc la prima partida după decizia fără precedent al lui Adrian Mititelu, luată în urma scandalului xenofob de la Sfântu Gheorghe.

Astfel, fanii formației din Bănie au văzut din fața micilor ecrane partida FC U Craiova 1948 – U Cluj, scor 5-0. Suporterii s-au conformat cu decizia lui Adrian Mititelu, iar aceștia nu și-au făcut aparitia nici la venirea jucătorilor de la FC U Craiova 1948 la stadion, situație rar întâlnită de olteni.

ADVERTISEMENT

În jurul arenei au fost prezente doar forțele de ordine, dar și angajații celor de la FC U Craiova 1948.  Pe stadionul „Ion Oblemenco” a fost liniște fără spectatori, iar elevii lui Nicolo Napoli au putut să audă clar indicațiile tehnicianului italian si au putut comunica fără probleme în lipsa suporterilor, vocile oltenilor fiind auzite clar din tribune.

Liniștea a fost alungată de pe arena din Bănie doar în momentele marcării golurilor, când a fost pusă muzică. Stadionul „Ion Oblemenco” a mai avut parte de o asemenea atmosferă în anii trecuți, în perioada de pandemie, atunci când suporterii nu au avut acces la meciuri.

ADVERTISEMENT

Atmosfera din primele 45 de minute s-a prelungit în repriza secundă și chiar în lipsa suporterilor pe stadionul „Ion Oblemenco”, oltenii au fost încurajați în permanență. În momentul schimbărilor efectuate de Nicolo Napoli în repriza secundă, jucătorii alb-albaștrilor au fost aplaudați de angajații celor de la FC U Craiova 1948. La finalul partidei, crainicul oltenilor le-a mulțumit clujenilor pentru că au înțeles situația și au acceptat ca meciul să joace fără spectatori.

Adrian Mititelu a explicat decizia radicală de la FC U Craiova 1948 – U Cluj: „S-a ajuns la o limită peste care nu se mai poate trece”

Adrian Mititelu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK ce l-a determinat să închidă porțile stadionului „Ion Oblemenco” la FC U Craiova 1948 – U Cluj. Finanțatorul alb-albaștrilor a declarat că suporterii din galeria oltenilor au întrecut limita, iar acesta nu poate trece cu vederea problemele din ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

S-a ajuns la o limită peste care nu se mai poate trece. Toleranța familiei noastre și a clubului FC U Craiova 1948 va fi de acum înainte zero. Suntem amenințați, suntem șantajați, nici nu vreau să mă gândesc la ce se va ajunge dacă lucrurile astea nu se opresc.

Sunt convins că organele abilitate, organele legii vor interveni și vor face ordine pentru că nu se poate ca o mână de oameni care spun că iubesc această echipă, dar nici vorbă de așa ceva, să ajungă să facă haos la această formație, să ajungă să mă amenințe sau Doamne ferește cine știe la ce să se mai ajungă în zilele următoare.

Trebuie se închidă totul aici, trebuie să se aplice legea pentru că nu se mai poate. Credeți-mă că niciodată n-am mai trăit ce trăiesc acum. S-a ajuns la niște lucruri care depășesc orice limită, nu au legătură cu fenomenul, cu dragostea pentru echipă și cu acest război împotriva familiei mele. Discutăm de lucruri incredibile pe care le trăim în România anului 2023”, a declarat Adrian Mititelu.

  • 9 este locul ocupat de FC U Craiova 1948 în clasamentul din SuperLiga
  • 27 de puncte au strâns oltenii în 24 de etape 
ADVERTISEMENT