Fotbal international

Lionel Messi a avut un idol surpriză, boxerul Muhammad Ali. Sala de gimnastică a starului catalan e plină de fotografiile pugilistului!

23.04.2020 | 22:25
Lionel Messi a avut un idol surpriza boxerul Muhammad Ali Sala de gimnastica a starului catalan e plina de fotografiile pugilistului
ADVERTISEMENT

Lionel Messi, starul Barcelonei, a avut un idol surpriză, dacă ne raportăm la activităţile desfăşurate de fiecare, care nu au nimic  în comun. Este vorba de fostul mare campion mondial la box, Muhammad Ali, cunoscut în lumea ringului în anii 70 ai secolului trecut sub apelativul de Cassius Clay.

Fraza lui Muhammad Ali care îi călăuzeşte viaţa starului catalan

Sala de gminastică din locuinţa lui Messi este plină de fotografii ale celui care a plecat din această lume în 2016, la vârsta de 74 ani. Ceea ce pare că îi uneşte este un citat care se află la loc de cinste pe un perete al sălii: „Zboară ca un fluture, înţeapă ca o viespe”.

ADVERTISEMENT

Messi, unul dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile, are în Muhammad Ali, unul dintre cei mai buni boxeri din toate timpurile, oglinda în care să te uiți.

Messi pune fotografii de la sala de forţă

În aceste zile de carantină în care căpitanul Barcelonei a încărcat imagini ale antrenamentelor la domiciliul său în conturile rețelelor sale de socializare ,s-a putut vedea cum argentinianul a amenajat un sanctuar autentic pentru Muhammad Ali.

ADVERTISEMENT

Înconjurat de gantere, mașini de forță, discuri, un perete al sălii sale de acasă este literalmente invadat de cele mai iconice fotografii din cariera boxerului american.

A purtat o cămaşă cu celebra frază la semnarea unui nou contract

Messi are clar în Muhammad Ali o sursă de inspirație pentru a fi cel mai bun.  În timpul unei reînnoiri de contract cu Barça, argentinianul a purtat, mai exact, o cămașă cu această frază „Zboară ca un fluture, înţeapă ca o viespe”. 

ADVERTISEMENT

Pentru că la fel cum Muhammad Ali a zburat în ring Messi zboară pe terenul de joc. Așa cum loviturile lui Ali înţepau ca o viespe, Messi a lovit piciorul stâng  imparabil pentru portarii adverşi.

Rival cu Cristiano Ronaldo, la fel ca Muhammad Ali cu Joe Frazier

Messi este o icoană a fotbalului mondial și, la fel ca Ali, a trebuit să trăiască o rivalitate extremă. Messi rivalizează cu un alt mare, Cristiano Ronaldo, așa cum a făcut Muhammed Ali cu Frazier în vremea sa.

ADVERTISEMENT

Câștigător a șase Baloane de Aur față de cinci ale portughezului, eternele discuții despre cine este mai bun dintre cei doi par a fi veșnice.

La moartea lui Ali, Messi a pus fraza pe Facebook

Ali a luptat pentru a fi cel mai bun și l-a învins pe Frazier în duelul său special, ei lăsând trei meciuri pentru istorie, cu un bilanț de 2-1 pentru Ali, așa cum face Messi astăzi cu Cristiano.

În 2016, când Ali a murit, Messi a pus faimoasa frază a lui Ali pe Facebook: „Zboară ca un fluture, se înțeapă ca o viespe”.

ADVERTISEMENT