Sport

Lionel Messi nu mai continuă la Barcelona! Povestea evoluției starului argentinian. De la un contract semnat pe șervețel, la căpitanul „blaugrana”

Lionel Messi nu va mai continua la Barcelona, iar acum poate semna cu orice echipă și-l dorește și care îi oferă un salariu pe măsură
05.08.2021 | 21:11
Lionel Messi nu mai continua la Barcelona Povestea evolutiei starului argentinian De la un contract semnat pe servetel la capitanul blaugrana
ADVERTISEMENT

Argentinianul Lionel Messi nu va mai continua la Barcelona. Anunțul șoc a fost făcut de clubul catalan, iar acum starul argentinian poate semna din postura de jucător liber de contract cu echipa care îi poate satisface pretențiile financiare. În acest moment, se pare că bătălia s-ar da între Manchester City și PSG, dar nu este exclusă nici o plecare a lui Messi la un club din MLS.

FANATIK vă oferă povestea starului argentinian, de la puștiul care semna primul contract cu Barcelona pe un șervețel, la căpitanul catalanilor. În plus, vă propunem și o retrospectivă a tuturor momentelor în care Messi a fost la un pas să plece de pe „Camp Nou”.

ADVERTISEMENT

Povestea lui Lionel Messi la Barcelona. Contractul semnat pe un șervețel

Drumul către succesul inegalabil, deocamdată, a super-starului argentinian cu 6 Baloane de Aur a fost presărat cu multe obstacole și momente dificile, puțin cunoscute milioanelor de fani care îl adoră.

Lionel Messi a început fotbalul în Argentina, țara sa natală, la Newell’s Old Boys. Avea numai 11 ani când a fost diagnosticat cu deficit de hormon de creștere, adică organismul lui nu se dezvolta atât de repede cum ar fi trebuit. De aceea, avea nevoie de un tratament foarte scump, pe care părinții lui nici nu îndrăzneau să viseze că și l-ar fi putut permite.

ADVERTISEMENT

După mai multe negocieri cu alte cluburi din Argentina, printre care și Rosario Central, clubul de unde s-a lansat Angel Di Maria, care nu își puteau permite să îi plătească tratamentul, șansa lui Messi s-a numit Barcelona. Clubul catalan l-a „adoptat” pe Messi încă de la o vârstă fragedă (14 ani) și a avut grijă ca el să ajungă idolul a milioane de suporteri.

A dat apoi o probă la Barcelona, unde l-a impresionat atât de tare pe antrenor, încât conducerea clubului catalan a acceptat să-i plătească întregul tratament. Era anul 2001 când Lionel s-a mutat din America de Sud în Europa și din acel moment viața sa a luat o cu totul altă turnură.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că era uluit de abilitățile pe care puștiul argentinian le avea la o vârstă atât de fragedă, antrenorul grupării catalane care se ocupa de categoria respectivă de vârstă a fost atât de nerăbdător să încheie contractul încât l-a întocmit pe ce a găsit la îndemână: un șervețel de la restaurantul în care familia Messi și tehnicianul au luat masa!

Își făcea singur injecțiile

Lionel Messi a povestit un alt episod marcant din copilăria sa și anume faptul că își făcea singur injecțiile cu hormoni pentru a-și demonstra că poate trece peste orice durere din viața sa și pentru a face față în Academia de Fotbal a catalanilor.

ADVERTISEMENT

„Nu puteam să las durerea să mă domine. Eram în fața celui mai important moment din viața mea, acela de a fi junior la Barcelona.

Nu voiam să se vadă că mă dor injecțiile, voiam doar să nu-i dezamăgesc pe cei care m-au ajutat atât de mult în viață”, a dezvăluit Lionel acel episod dureros.

  • 16 noiembrie 2003 a fost data primului meci jucat de Lionel Messi în tricoul Barcelonei, într-un amical cu FC Porto

Putea deveni cel mai bine plătit fotbalist din lume, dar a rămas fidel unei singure echipe

Talentul și faima sa au fost motive suficiente pentru ca marile cluburi din Europa să și-l dorească, însă și alte formații care îi puteau oferi un salariu care l-ar fi transformat în cel mai bine plătit fotbalist din lume.

Când i s-a propus să joace în Premier League, în Anglia, a refuzat. În momentul în care i s-au oferit mai mulți bani decât oricărui alt fotbalist din istorie, pentru a se alătura unei echipe din Rusia (Anji Mahacikala), a refuzat din nou.

S-a simți întodeauna și se simte în continuare loial Barcelonei, care l-a ajutat atât de mult în anii grei când avea cea mai mare nevoie de un sprijin.

  • 60.000 de dolari pe an era salariul net al lui Messi în perioada junioratului la FC Barcelona

A fost la un pas și de Manchester City, la dorința lui Pep Guardiola

Vara trecută a fost o imensă „telenovelă-Messi”, în care căpitanul Barcelonei a refuzat să își prelungească înțelegerea cu formația „blaugrana”, moment în care Manchester City și PSG au intrat pe fir.

Argumentul în plus al „cetățenilor” față de parizieni? Pep Guardiola, antrenorul alături de care Messi a cunoscut una dintre cele mai frumoase perioade din viața sa și care l-a dorit insistent.

În cele din urmă, chiar atunci când lucrurile păreau a fi rezolvate în favoarea unui transfer în Premier League, Leo Messi, alături de tatăl său, au luat decizia de a mai rămâne încă un sezon la Barcelona, spre bucuria fanilor care așteptau în fața stadionului, așezați pe borduri și care sperau cu sufletul la gură să nu plece Messi.

  • 34 de ani este vârsta lui Lionel Messi

„Vreau să stau toată viața la Barcelona!” versus o nouă dorință de a pleca

Șederea lui Messi la Barcelona a fost îngreunată, printre altele, și de taxele imense pe care trebuie să le plătească statului spaniol, ceea ce l-a deranjat nu numai pe el, dar și pe Cristiano Ronaldo sau Jose Mourinho.

Acum viitorul pare incert pentru Lionel Messi, însă dacă ne întoarcem în timp, mai exact în 2015, cariera și-o imagina în tricoul unui singur club, și anume Barcelona:

„Vreau să stau toată viața la Barcelona. Acesta este clubul care m-a crescut și o să le fiu recunoscător toată viața celor de aici pentru tot ce au făcut pentru mine!”.

  • 80.000.000 de euro este cota de piață a lui Lionel Messi, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT