Fotbal international

Lionel Messi a dezvăluit cum i-a schimbat Pep Guardiola cariera: “A fost o surpriză când mi-a spus că voi juca pe post de nouă fals!”

14.01.2020 | 20:24
Lionel Messi a dezvaluit cum ia schimbat Pep Guardiola cariera A fost o surpriza cand mia spus ca voi juca pe post de noua fals
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a oferit un interviu pentru DAZN Italia, site-ul care a devenit “Netflix-ul sportului”, şi a dezvăluit modul prin care Pep Guardiola i-a schimbat cariera. Vedeta Barcelonei a susţinut că a fost surprins când antrenorul spaniol i-a transmis că-i va schimba poziţia în teren înainte de un derby cu Real Madrid.

Pep Guardiola a schimbat istoria fotbalului când i-a schimbat postul lui Lionel Messi

Real Madrid – Barcelona 2-6, meci jucat pe 2 mai 2009, este considerat partida care a schimbat istoria fotbalului recent. A fost ziua când Pep Guardiola a decis să-i schimbe postul lui Lionel Messi, argentinianul evoluând în poziţia de nouă fals în timpul derby-ul, lucru care s-a dovedit o idee revoluţionar pentru cariera argentinianului.

ADVERTISEMENT

“A fost o surpriză pentru mine atunci când mi-a spus că voi juca pe post de nouă fals. Cu o zi înainte de meciul cu Real Madrid, Pep Guardiola m-a chemat la centrul de antrenament. Mi-a spus că a vizionat mai multe meciuri ale lui Real şi că va fi mai bine ca eu să joc în centru.

Eto’o şi Henry urmau să joace în benzi. Mi-a explicat că fundaşii centrali mă vor ataca pe mine, iar ei urmau să aibă mai mult spaţiu de manevră. Aşa s-a dezvoltat unul dintre golurile marcate de Henry”, a explicat Lionel Messi în interviul pentru DAZN Italia.

ADVERTISEMENT

Probleme pentru Lionel Messi în prima parte a carierei la Barcelona

După ce a debutat la Barcelona în sezonul 2004-2005, Lionel Messi a avut probleme în primele trei stagiuni, când marca rar. Argentinianul a explicat în interviul pentru DAZN Italia cum a trecut peste acea perioadă şi că Samuel Eto’o a avut mare încredere în el în acele momente.

“Nu marcam foarte multe goluri atunci. La echipa a doua înscriam mult, dar în primii ani la echipa mare am avut ceva probleme. Marcam greu şi mă gândeam dacă eu greşesc sau am ghinion. Îmi amintesc că Eto’o mi-a spus: ‘Ziua când vei începe să marchezi va fi sfârşitul problemei’. La un moment dat totul s-a deblocat”, a spus Lionel Messi.

ADVERTISEMENT
  • 42 de goluri a marcat Lionel Messi în primele patru sezoane la Barcelona

Lionel Messi îşi aduce aminte cu drag de golurile marcate împotriva lui Real Madrid în Liga Campionilor

În interviul pentru DAZN Italia, jurnaliştii l-au întrebat dacă poate să aleagă cele mai frumoase goluri marcate de-a lungul carierei. Lionel Messi a răspuns că reuşitele din semifinala Ligii Campionilor cu Real Madrid îi sunt cele mai dragi, alături de cele înscrise în finalele UEFA Champions League.

“Am spus mereu că golurile care îmi plac cel mai mult sunt cele importante şi nu cele frumoase. Îmi aduce aminte cu drag de cele două reuşite în finala Ligii Campionilor, cu Manchester United. La fel sunt şi cele pe care le-am înscris în semifinala cu Real Madrid, dar ar trebui să le mai văd încă o dată ca să ştiu pe care l-aş alege

ADVERTISEMENT

Îmi aduc aminte şi de golul cu Getafe, dar nu poate fi comparat cu cel al lui Maradona. Al lui a fost cu mult mai important, chiar dacă acţiunea a fost similară. Contează totuşi şi importanţa meciului, aşa că nu pot fi comparate”, a mai precizat Lionel Messi.

  • 619 goluri a marcat Lionel Messi în cele 707 meciuri jucate pentru Barcelona
ADVERTISEMENT