Fotbal international

Lionel Messi a făcut spectacol în meciul cu Getafe și a atins o nouă bornă istorică. Video

23.04.2021 | 00:58
Lionel Messi a facut spectacol in meciul cu Getafe si a atins o noua borna istorica Video
ADVERTISEMENT

Barcelona își continuă cursa de urmărire a liderului din La Liga, Atletico Madrid, iar Lionel Messi continuă să scrie istorie în tricoul catalanilor.

Argentinianul a fost încântător în primele 45 de minute ale întâlnirii de pe Camp Nou contra lui Getafe. A deschis scorul repede, în minutul 8, când a fructificat cu sânge rece assit-ul lui Busquets.

ADVERTISEMENT

A continuat să fie principalul pericol la poarta lui Soria și și-a încununat evoluția magistrală cu golul de 3-1, dintr-un unghi aproape imposibil, după ce tot el șutase violent în bară.

Ce record a stabilit Lionel Messi în minutul 33 al meciului cu Getafe

Golul din minutul 33 al întâlnirii cu micuța grupare din Madrid a fost reușita cu numărul 25 pentru starul argentinian, în actuala ediție din La Liga.

ADVERTISEMENT

Astfel, Messi a devenit singurul fotbalist din lume care marchează cel puțin 25 de goluri în 12 sezoane consecutive.

Messi este omul recordurilor. Numai în sezonul precedent a corectat 11 performanțe ce păreau imposibil de atins. Între altele, argentinianul a devenit primul fotbalist din La Liga care câștigă de șapte ori titlul de golgheter, depășindu-l pe legendarul fotbalist al lui Athletic Bilbao, Telmo Zarra, care avea șase astfel de trofee.

ADVERTISEMENT

Starul catalanilor este și deținătorul recordului de pase decisive reușite într-un sezon din La Liga. El a fost decisiv în 22 de faze și l-a devansat cu un assist pe fostul său coechipier Xavi Hernandez. Argentinianul este de altfel și primul jucător cu peste 20 de goluri și pase decisive într-un sezon în Spania.

Lionel Messi continuă să le dea emoții fanilor

În ciuda evoluțiilor stelare și a performanțelor cu care doboară record după record, viitorul lui Messi la Barcelona este unul incert. Contractul argentinianului expiră la finalul acestui sezon şi poate pleca gratis la orice club din lume.

ADVERTISEMENT

Pentru semnătura lui, se luptă PSG şi Manchester City, primii fiind dispuși să-i satisfacă absolut toate solicitările. Pe Parc des Princes, Messi ar putea evolua din nou alături de bunul lui prieten Neymar, în timp ce la gruparea engleză ar lucra încă o dată sub comanda lui Pep Guardiola.

  • 80 de milioane de euro este cota lui Lionel Messi conform Transfermarkt. Argentinianul născut la Rosario va împlini 34 de ani pe 24 iunie
ADVERTISEMENT