Sport

Lionel Messi a împlinit 35 de ani! Cum i-au stricat catalanii numele în 2001 şi ce spunea în primul interviu din Spania: “Nu există presiune pentru mine”

La 35 de ani, vârstă pe care a împlinit-o pe 24 iunie, Lionel Messi se pregăteşte de al doilea sezon la PSG. FANATIK îţi prezintă câteva momente din startul carierei argentinianului la FC Barcelona.
23.06.2022 | 23:02
Lionel Messi a implinit 35 de ani Cum iau stricat catalanii numele in 2001 si ce spunea in primul interviu din Spania Nu exista presiune pentru mine
Lionel Messi a împlinit, pe 24 iunie, vârsta de 35 de ani (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Fotbalul mondial îl sărbătoreşte, pe 24 iunie, pe Lionel Messi. Starul lui PSG a împlinit 35 de ani şi a ajuns în ultima parte a carierei, dar cu un mare vis pentru 2022. Argentinianul vrea să câştige Campionatul Mondial, cel mai important trofeu care îi lipseşte din palmares. La ceas aniversar, FANATIK a descoperit cum i-au stricat catalanii numele atunci când a venit la FC Barcelona, dar şi primul interviu acordat în presa din Spania.

Lionel Messi a fost, de fapt, Lioner pentru jurnaliştii catalanii. Primul articol scris despre transferul făcut de Barcelona

Pe 14 decembrie 2000, în restaurantul Pompeia Tennis Club, s-a scris istoria recentă a Barcelonei. Tatăl lui Lionel Messi şi Carles Rexach băteau palma pentru transferul puştiului-minune din Argentina, iar primul contract era semnat pe un şerveţel de hârtie.

ADVERTISEMENT

Patru luni mai târziu, pe 17 martie 2001, în Mundo Deportivo apărea primul articol despre transferul realizat de Barcelona, doar că Lionel s-a transformat în Lioner. Manuel Segura, cunoscut jurnalist catalan, îi făcea o scurtă prezentare argentinianului, despre care scria, din greşeală, că venea de la River Plate. De fapt, faimosul club îl urmărise pe juniorul de 13 de ani, dar nu era dispus să-i plătească tratamentul hormonal de care avea nevoie.

“Lioner Messi Perez este noua bijuterie a centrului de juniori de la Barcelona. Acest tânăr mijlocaş ofensiv de 13 ani a venit de la River Plate şi a semnat cu Barcelona.

ADVERTISEMENT

Se antrenează deja cu juniorii conduşi de Rodolfo Borrell, unde a şi susţinut probe de joc. A reuşit să-i convingă pe antrenori care văd în el un jucător rapid, chiar dacă înălţimea nu-l ajută”, scria Manuel Segura în articolul intitulat “Un argentinian pentru centrul de juniori”.

Primul interviu, cu o lună înaintea debutului la FC Barcelona

Timp de doi ani, informaţiile despre Lionel Messi, în presa catalană, erau cele legate de performanţele obţinute cu echipele de juniori ale Barcelonei. Abia pe 16 octombrie 2003, cu o lună înaintea debutului la formaţia de pe Camp Nou, a apărut un prim interviu mare cu fotbalistul argentinian.

ADVERTISEMENT

Pe două pagini ale ziarului Mundo Deportivo, Lionel Messi le vorbea pentru prima oară fanilor Barcelonei. “Pentru mine nu există presiune. Doar joc şi fac ceea ce-mi place”, era titlul primului interviu dat.

“Am venit cu părinţii mei, iar în Argentina au rămas prietenii şi restul familiei. Din fericire, acum îi văd mai des, aşa că toţi am trecut peste distanţa mare”, spunea Lionel Messi, care vorbea şi despre pasiunea pe care o are faţă de FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

“Ţin cu Barcelona pentru că mă uitam la toate meciurile când juca Ronaldo. În acel an au câştigat totul. Apoi, pentru mine a fost o mare surpriză când au venit la Newell’s şi au cerut să dau o probă de joc. Am dat proba şi după 15 zile au decis să mă ia. Obiectivul meu este să urc la prima echipă, dar nu mai devreme de doi ani. Nu ştiu cât va dura, dar sigur voi ajunge”, dezvăluia actualul fotbalist al lui PSG.

A debutat în faţa lui Jose Mourinho

Pe 16 noiembrie 2003, Lionel Messi a debutat la FC Barcelona, într-un amical cu FC Porto. Formaţia antrenată pe atunci de Jose Mourinho era câştigătoarea en-titre a Cupei UEFA şi mergea pe drumul spre succesul din Liga Campionilor.

Lionel Messi a intrat în minutul 75, în locul lui Fernando Navarro, şi i-a încântat din start pe fanii catalani. Chiar dacă FC Porto a câştigat meciul, scor 2-0, Barcelona era convinsă că a câştigat un mare fotbalist. “A jucat ca Ronaldinho, a avut două goluri în gheată”, scriau cei de la Mundo Deportivo. Era începutul unei cariere fabuloase, care în curând va împlini 19 ani de la primul meci oficial.

  • 34 de trofee a câştigat în tricoul Barcelonei, printre care se numără 10 titluri în La Liga şi 4 Ligi ale Campionilor
  • 1 trofeu a câştigat cu PSG, titlul în Ligue 1 (2021-2022)
ADVERTISEMENT
Tags: