Sport

Lionel Messi a intrat în istorie! E primul fotbalist plătit cu criptomonede

O parte a bonusului de instalare a lui Lionel Messi la PSG a fost plătit cu monede virtuale. Argentinianul devine astfel, primul fotbalist plătit cu titluri digitale.
12.08.2021 | 17:14
Lionel Messi a intrat in istorie E primul fotbalist platit cu criptomonede
Lionel Messi, la prima conferinţă de presă în calitate de jucător al lui PSG
ADVERTISEMENT

Noi detalii ale contractului semnat de Lionel Messi cu PSG ies la iveală. Publicația Le Parisien a făcut publice detaliile angajamentului dintre fotbalist și vicecampioana Franței.

Unul dintre lucrurile neștiute, până acum, era faptul că o parte importantă a bonusului primit de staul argentinian ca ”primă de instalare” a fost achita în criptomonede.

ADVERTISEMENT

Transferul mileniului achitat în moneda viitorului

Cel mai important transfer din istoria fotbalului nu avea cum să nu aducă includă și o noutate precum aceea a utilizării criptomonedelor de tip fan tokens.

Presa din Hexagon a dezvăluit detaliile contractului lui Lionel Messi la PSG, iar un amănunt interesant a fost acela că fotbalistul a încasat parte din bonusul care se aordă la semnătură, în monede virtuale.

ADVERTISEMENT

Ulterior, clubul parizian a explicat prin intermediul site-ului oficial de ce a ales această modalitate de plată.

”$PSG Fan Tokens s-au dovedit un succes real pentru club. Am reușit să ne conectăm cu o audiență globală, creând un flux de venituri digitale semnificative.

ADVERTISEMENT

Includerea criptomonedelor în pachetul de bun-venit al jucătorului creează o legătură imediată cu comunitatea de milioane de suporteri din întreaga lume”, a transmis PSG pe  site-ul oficial.

Salariul real al lui Messi și câte milioane de fani urmăresc contul PSG

Le Parisien notează că salariul real al lui Lionel Messi la vicecampioana Franței este de 41 de milioane de euro anual, cu 6 milioane mai mare decât cifra anunțată inițial.

ADVERTISEMENT

Astfel, argentinianul devine cel mai bine plătit fotbalist din lotul lui Mauricio Pochettino. Al doilea cel mai bine plătit jucător este prietenul lui Messi, brazilianul Neymar, cu 37 de milioane de euro anual.

Investiția parizienilor ar putea fi în scurt timp amorsată. Sosirea lui Messi pe Parc des Princes a adus clubului peste 5,6 milioane de noi fani.

În acest moment contul oficial de Instagram al lui PSG numără nu mai puțin de 44,9 milioane de followers. În urmă cu o săptămână, același cont număra 37,6 milioane de urmăritori.

ADVERTISEMENT
Tags: