Sport

Lionel Messi a oprit negocierile și a ales echipa unde va evolua sezonul viitor

Lionel Messi a pus „stop” negocierilor și a ales destinația pentru sezonul următor. Starul argentinian se va despărți de PSG la finalul lunii iunie.
06.06.2023 | 09:21
Lionel Messi a oprit negocierile si a ales echipa unde va evolua sezonul viitor
Lionel Messi a oprit negocierile cu Al-Hilal și a ales echipa unde va evolua sezonul viitor. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Lionel Messi nu va continua la PSG și în sezonul următor. Clubul din capitala Franței a anunțat înaintea ultimei etape din Ligue 1 că nu îi va prelungi contractul argentinianului pe Parc des Princes. Curtat de Inter Miami, Al-Hilal și Barcelona, campionul mondial a ales destinația pentru sezonul următor.

Lionel Messi a oprit negocierile cu Al-Hilal

Lionel Messi o va părăsi pe PSG după doi ani petrecuți în lotul parizienilor. Al-Hilal, Inter Miami și Barcelona se află pe urmele „decarului” argentinian, însă „telenovela” pare să se fi încheiat. Conform publicației Goal, Lionel Messi a oprit negocierile pentru un eventual transfer în Arabia Saudită, la Al-Hilal.

ADVERTISEMENT

În ciuda salariului astronomic, de 500 de milioane de euro pe sezon, Lionel Messi a ales să revină la Barcelona, anunță sursa citată. Concret, Lionel Messi le-a cerut agenților să pună „stop” negocierilor cu clubul din Arabia Saudită.

Lionel Messi vrea să mai joace cel puțin un sezon la Barcelona, însă Al-Hilal a luat la cunoștință despre intențiile argentinianului și a anunțat că grandioasa ofertă nu va fi valabilă și în 2024. Formația saudită pregătise deja actele unui posibil transfer cu gândul că Lionel Messi nu ar fi putut refuza o ofertă de 500 de milioane de euro pe sezon.

ADVERTISEMENT

Barcelona face tot posibilul pentru a-l transfera pe Lionel Messi

Barcelona face, de asemenea, eforturi pentru a-l readuce pe Lionel Messi în tricoul echipei la care a scris istorie. La începutul săptămânii, Jorge Messi, tatăl și impresarul lui Leo Messi, a avut o întâlnire secretă cu Joan Laporta la reședința președintelui Barcelonei.

Ulterior, tatăl celebrului fotbalist a confirmat că fiul său își dorește să revină pe Camp Nou. „Leo vrea să revină la Barcelona și mie mi-ar plăcea foarte mult să-l văd înapoi la Barcelona. Barcelona reprezintă o opțiune, fără dubii.

ADVERTISEMENT

Am vorbit recent, dar nimic concret. Încă nu e nimic, mai avem de pus la punct foarte multe lucruri”, a declarat Jorge Messi, conform Mundo Deportivo. Totuși, Jorge Messi a anunțat că „telenovela” este departe de a se fi încheiat.

Barcelona nu renunță la visul de a-l transfera pe Lionel Messi

Barcelona s-a confruntat cu numeroase probleme financiare în ultimii ani și a fost protagonistă într-un scandal monstru de corupție în Spania. În ciuda disputelor purtate cu autoritățile, „catalanii” nu renunță la visul de a-l readuce pe Lionel Messi în tricoul „blaugrana”.

ADVERTISEMENT

Pentru a echilibra componenta financiară, Barcelona a renunțat la jucători, precum Jordi Alba, Gerard Pique, Sergio Busquets sau Antoine Griezmann. Totuși, ibericii mai au de făcut demersuri pentru a-l readuce pe Lionel Messi în La Liga.

Conform publicației spaniole Relevo, Barcelona trebuie să taie 25 de milioane de euro din bugetul salarial anual pentru ca Lionel Messi să poată fi înregistrat. La Liga le solicită cluburilor ca bugetul salarial să nu depășească 70% din veniturile clubului.

ADVERTISEMENT