Fotbal international

Lionel Messi a plâns la un eveniment de strângere de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer. Video

19.10.2018 | 08:53
Lionel Messi a plans la un eveniment de strangere de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer Video

Lionel Messi nu e doar un mare fotbalist, ci și un mare caracter și filantrop. Starul Barcelonei a fost vizibil emoționat la un eveniment în care s-au strâns fonduri pentru a ajuta copiii bolnavi de cancer. Lionel Messi nu și-a putut stăpâni lacrimile când s-a văzut înconjurat de copiii care vor beneficia de tratamente în noul spital. Când a fost invitat să țină un mic discurs, fotbalistul abia a putut rosti câteva cuvinte, din cauza emoțiilor.

Centrul de oncopediatrie Sant Joan de Déu din Barcelona va trata copiii bolnavi de cancer din toată Spania, fiind unul dintre cele mai moderne din Europa. Construcția acestuia va costa 30 de milioane de euro. Suma strânsă din donații ajunsese la 27,3 milioane de euro, dar Lionel Messi le-a făcut o surpriză organizatorilor evenimentului anunțând că va dona prin fundația sa restul de bani, 2,7 milioane de euro pentru a începe construcția centrului în următoarele zile.

Copiii bolnavi l-au făcut pe Lionel Messi să plângă și pentru că argentinianul este tată a trei băieți

Lionel Messi a ajutat de la început acest proiect, prin diverse apariții video și clipuri de promovare în care își încuraja fanii să doneze pentru realizarea acestui spital. Fotbalistul a vrut să participe la acest proiect după ce a văzut suferința micuților. Tată a trei băeți, (Thiago – 6 ani, Mateo – 3 ani și Ciro –  7 luni) Lionel Messi a plâns la evenimentul de strângere de fonduri, datorită emoțiilor.

Spitalul de oncopediatrie va avea patru etaje, 38 de saloane și va putea primi aproximativ 400 de pacienți. Inaugurarea sa este programată în 2020. “Pentru mine este un moment foarte fericit, extraordinar, să pot face parte din acest proiect. Sunt foarte fericit că am putut să ajut ca acest vis să devină realitate” a spus Lionel Messi în discursul ținut în fața celor prezenți la eveniment.

  • 50 de milioane de euro este salariul lui Lionel Messi la Barcelona