Fotbal international

Lionel Messi a plătit taxe colosale în ultimii patru ani! Sute de milioane de euro primiţi de statul spaniol

11.02.2021 | 19:34
Lionel Messi a platit taxe colosale in ultimii patru ani Sute de milioane de euro primiti de statul spaniol
ADVERTISEMENT

Lionel Messi este în centru atenției în ultima perioadă prin prisma contractului fabulos pe care îl are la Barcelona, iar jurnaliștii spanioli au dezvăluit ce taxe a avut de achitat argentinianul.

În 2017, Lionel Messi semna un nou contract, cu sume astronomice chiar și pentru un club de top precum Barcelona, veniturile sale totale pot ajunge la un maxim de 555.000.000 de euro brut.

ADVERTISEMENT

Din această sumă, Messi trebuie să plătească statului spaniol nu mai puțin de 370.000.000 de euro, cea mai mare parte din sumă fiind reprezentată de impozitul pe venit.

Taxele colosale achitate de Messi în ultimii patru ani

După cum precizam mai sus, cea mai mare parte din suma de 370.000.000 de euro pe care Messi trebuie să-i plătească statului spaniol este impozitul pe venit, care reprezintă suma de 275.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Restul sumelor pe care starul argentinian a trebuit să le achite reprezintă taxa pe avere, cele patru drepturi de imagine și contractele publicitare, conform jurnaliștilor de la football-espana.net.

În urma dezvăluirilor privind salariul lui Lionel Messi, acesta și FC Barcelona le-au cerut avocaților să acționeze în instanță împotriva publicației El Mundo.

ADVERTISEMENT

Reacția oficială a Barcelonei

Reacția Barcelonei nu a întârziat să apară, în urma sumelor apărute în presă, sume colosale care reprezentau salariul lui Lionel Messi, jucătorul cu cele mai multe Baloane de Aur din istoria fotbalului:

Având în vedere informațiile publicate azi (sâmbătă, 30 ianuarie – n.a.) de ziarul El Mundo referitoare la contractul dintre Barcelona și Lionel Messi, clubul condamnă publicarea unui document confidențial între cele două părți”.

ADVERTISEMENT

 „FC Barcelona nu are absolut nicio responsabilitate pentru publicarea acestui document și va lua măsurile legale necesare împotriva ziarului El Mundo pentru toate daunele care le-ar putea produce acesta.

FC Barcelona își exprimă susținerea necondiționată față de Lionel Messi în această situație în care se încearcă discreditarea imaginii sale și afectarea relației cu clubul la care a activat și unde a devenit cel mai bun fotbalist din istorie”, a transmis FC Barcelona, într-un comunicat.

  • 33 de ani este vârsta lui Lionel Messi
ADVERTISEMENT
Tags: