Sport

Lionel Messi a revenit la Barcelona. Când ar putea semna noul contract și ce salariu cere argentinianul

Lionel Messi a rămas pentru prima oară în carieră fără contract la data de 31 iunie. De atunci, oficialii Barcelonei au căutat soluții pentru a-i oferi starului argentinian un nou acord.
05.08.2021 | 16:44
Lionel Messi a revenit la Barcelona Cand ar putea semna noul contract si ce salariu cere argentinianul
ADVERTISEMENT

Omul recordurilor în tricoul Barcelonei, Lionel Messi a revenit la antrenamentele echipei și așteaptă ca șefii clubului de pe Camp Nou să-i pună pe masă un nou contract.

Starul argentinian a renunțat și la o parte semnificativă din salariu pentru a-și continua cariera la Barcelona. În ultimele luni mai multe cluburi, între care PSG și Manchester City, au aștepta o decizie din partea lui Messi, dacă va continua sau nu la Barca.

ADVERTISEMENT

Noul contract al lui Messi, o chestiune de ore

Jurnaliștii de la sport.es notează că în aceste zile tatăl fotbalistului și președintele clubului, Joan Laporta, poartă ultimele negocieri cu privire la noul acord dintre Messi și Barcelona.

Dacă totul va decurge conform acordului de principiu, fotbalistul de 34 de ani va semna în următoarele ore un contract valabil cinci sezoane, perioadă în care Messi va câştiga 24 de milioane de euro pe an, aproximativ jumătate față de precedentul angajament.

ADVERTISEMENT

Barcelona se confruntă, însă, cu uriașe probleme financiare, acesta fiind și motivul pentru care cele două părți nu au putut parafa un nou contract.

Salvarea catalanilor, și a întregului fotbal spaniol, vine de la un fond de investiții care este dispus să cumpere 10% din acțiunile La Liga, în schimbul a 2,7 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

Din această sumă, Barcelona va încasa cei mai mulți bani, 270 de milioane de euro, conform The Guradian, cu 9 milioane mai multe decât rivala Real Madrid.

Barcelona a depășit plafonul costurilor

Datoriile Barcelonei se ridică la aproximativ un miliard de euro, după ce clubului catalan a depășit în mai mule rânduri plafonul salarial impus de La Liga.

ADVERTISEMENT

Numai în sezonul precedent a fost constatată o diferență de 50 de milioane de euro. Astfel, catalanii au fost nevoiți să reducă semnificativ costurile, sarcină deloc ușoară, având în vedere că vorbim despre echipa care are cel mai mare fond salarial din lume.

Fiecărui club din La Liga îi este impus anual un prag financiar, calculat pe baza unor factori precum venituri, salarii sau datorii.

De asemenea, sunt incluse plățile fixe și variabile pentru jucătorii, respectiv staff-ul primei și celei de-a doua echipe, precum și bonusuri, costuri cu securitatea, prime de instalare ori sume de transfer.

Pentru a acoperi deficitul, Barcelona avea două soluții: deducerea sumei respective din salariile jucătorilor în anul viitor sau restricționarea transferurilor.

ADVERTISEMENT