Fotbal international

Lionel Messi a spus totul într-un interviu de zile mari! Cum arată o zi din viaţa lui, ce spune de excluderea lui City + cum ar fi să joace alături de Ronaldo: “I-aş da pasă de gol”

20.02.2020 | 12:09
Lionel Messi a spus totul intrun interviu de zile mari Cum arata o zi din viata lui ce spune de excluderea lui City  cum ar fi sa joace alaturi de Ronaldo Ias da pasa de gol
Lionel Messi a spus tot într-un interviu de zile mari! Cum arată o zi din viaţa lui, ce spune de excluderea lui City + cum ar fi să joace alături de Ronaldo: "I-aş da pasă de gol" (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a oferit un interviu de excepţie în Mundo Deportivo şi a acoperit o serie de subiecte de actualitate. Argentinianul a vorbit despre decizia UEFA de a exclude Manchester City din cupele europene, dar şi despre obiectivele sezonului pentru Barcelona. În plus, atacantul de 32 de ani a susţinut că nu-şi poate explica cum au fost eliminaţi catalanii de AS Roma şi Liverpool în ultimele două stagiuni.

Lionel Messi, interviu în Mundo Deportivo. Ce spune despre rolul familiei în cariera lui

Cât de mult te-ai schimbat faţă de fotbalistul care debuta la Barcelona la 16 ani?

– Foarte mult, cu siguranţă. Au trecut foarte mulţi ani de atunci şi s-au întâmplat foarte multe lucruri de atunci pe plan personal, dar şi sportiv. Sunt căsătorit, am trei copii. Sunt mulţi ani în care am câştigat experienţă şi cred că am crescut foarte mult.

ADVERTISEMENT

Ai spus de foarte multe ori că cei trei copii ai tăi ţi-au schimbat viaţa. Cum este pentru ei să-l aibă pe Messi ca tată?

– Este normal. Adevărul că Thiago este cel care realizează cel mai mult acest lucru, mai ales că îi place să se uite la fotbal încă de când avea trei ani. Thiago şi Mateo înţeleg cel mai bine. Vine la teren, când avem antrenamente, şi aşa sunt mult mai apropiaţi de mine.

ADVERTISEMENT

Îţi pun multe întrebări?

– Da, tot timpul. Vorbim foarte mult despre fotbal, dar nu doar despre cel din Spania. Mă întreabă de mai multe echipe, de meciuri. Lui Thiago îi place foarte mult, se uită la multe meciuri şi este mereu la curent cu ceea ce se întâmplă.

Au vreun fotbalist preferat, în afară de tine?

– Sunt mai mulţi. Ei vorbesc foarte mult de Luis Suarez, cu care avem o relaţie foarte bună, de Griezmann, de Arturo Vidal, mai ales despre frizura lui. Discutăm şi despre fotbalişti din afara Spaniei, precum Mbappe, Cristiano sau Neymar. Thiago cunoaşte multe lucruri şi îmi pune întrebări.

ADVERTISEMENT

Antonela a fost alături de tine de la începutul carierei. Ce rol a avut în succesul tău?

– Am mai spus, familia a fost mereu alături de mine. A fost un lucru fundamental pentru cariera mea. A fost şi este o persoană foarte importantă pentru mine.

“Iubesc Barcelona, dar mi-e dor de Rosario”

Cum arată o zi din viaţa lui Lionel Messi?

– Este normală, totul depinde de cei trei copii. Din fericire, profesia mea mă ajută să fiu alături de ei mult timp. Pot să mă antrenez şi apoi să merg să iau masa cu Antonela şi să stau cu puştii mei. Seara ieşim să luăm cina şi apoi adormim imediat. Marţea şi joia, copii merg la fotbal şi îi ducem la şcoală. Avem o viaţă normală şi îmi place această rutină, pentru mine este ceva spectaculos.

ADVERTISEMENT

Poţi spune că trăieşti bine în Barcelona?

– Clar, se trăieşte foarte bine. Iubesc Barcelona, dar îmi este tare dor de Rosario (n.r. oraşul în care s-a născut). Aici este casa mea, mai ales că am locuit mai mult decât în Argentina. Îmi place Barcelona, dar şi Castelldefels, locul unde trăiesc.

“Nu a existat niciun moment în care să-mi doresc să plec”

Ştim că nu ai putea să pleci de la Barcelona, însă există o întrebare pe care mulţi şi-o pun. Te vom vedea jucând şi în alte parte?

– Am spus de multe ori, asta este dorinţa. Dacă cei din club şi fanii vor continua să mă dorească, nu văd unde ar putea să fie problema. Dorinţa mea este să continui aici. Vreau să câştig din nou Liga Campionilor, titluri în La Liga.

Ştii că ai o clauză prin care poţi pleca gratis la orice club la fiecare final de sezon, iar acest lucru îi agită pe mulţi.

– Mereu am avut posibilitatea să plec, nu doar pentru că există această clauză. Au fost multe cluburi interesate de mine şi care erau dispuse să plătească rezilierea contractului meu, dar nu a existat niciun moment în care să-mi doresc să plec. Dacă clubul şi-ar dori să plec, nu ar fi o problemă.

Urmează o săptămână importantă: Eibar, Liga Campionilor şi derby-ul cu Real Madrid. Cum simţi echipa în acest moment?

– Am trecut prin acest proces al schimbării antrenorului. Fiecare are ideile lui şi feluri diferite de a vedea meciurile. Încercăm să ne adaptăm la cerinţele lui Quique Setien. Nu este uşor. Venim după o epocă în care Valverde îşi dorea ca noi să jucăm într-un anumit fel, iar acum ni se cer alte lucruri. Creştem de la meci la meci. Trebuie să fim mai buni dacă ne dorim să câştigăm.

Cum poate câştiga Barcelona din nou Liga Campionilor

Ce vă cere Quique Setien?

– Diferă de la meci la meci. Ne oferă multă libertate. Uneori, spre exemplu meciul cu Bilbao din Cupa Spaniei, mi-a cerut să joc nouă fals, ca să avem superioritate. Ca toţi antrenorii, Setien îmi dă libertate ca să pot ataca bine.

Pare să fie un an complicat pentru a obţine dubla La Liga – Champions League?

– Este un sezon în care noi şi Real Madrid suntem inconstanţi şi am pierdut multe puncte. Din acest motiv sunt sigur că ne vom lupta pentru titlu până la final, nu va conta atât de mult ce se va întâmpla în El Clasico. Trebuie să creştem în joc dacă vrem să câştigăm Liga Campionilor. Nu trebuie să comitem erori aşa cum se întâmplă acum, dar şi în restul sezonului.

Nu trebuie să mai greşim aşa cum s-a întâmplat în meciurile cu AS Roma sau cu Liverpool, unde am părut deconectaţi. În meciurile din Liga Campionilor, detaliile fac diferenţa şi trebuie să fim concentraţi 100%.

Îţi poţi explica ce s-a întâmplat în meciurile cu AS Roma şi cu Liverpool?

Adevărul este că nu-mi pot explica, mai ales ceea ce s-a întâmplat în meciul cu Liverpool. O surpriză, aşa cum a fost cu AS Roma, se mai întâmplă, dar anul următor a fost la fel, aşa că este greu de explicat.

Ce poţi să spui despre demiterea lui Ernesto Valverde?

– Mi-a părut rău. În afară de faptul că este un mare antrenor, este şi o persoană foarte bună. În multe meciuri vina a fost mult mai mare a noastră decât a lui. Însă este mai uşor să schimbi antrenorul decât toţi jucătorii, iar antrenorii ştiu asta.

A venit Quique Setien. Ce te-a surprins cel mai mult la el?

– Îl cunoşteam din duelurile avute în campionat şi am vorbit de multe ori. Este o persoană apropiată, care vorbeşte mult şi care dă atenţie fiecărui detaliu. Îi place mult fotbalul şi discută foarte multe despre asta.

“Neymar îşi doreşte să revină la Barcelona”

A pierdut mult Real Madrid după plecarea lui Cristiano Ronaldo?

– A pierdut multe goluri. Era clar că aşa se va întâmpla. Nu doar goluri, Cristiano Ronaldo oferea multe lucruri. Se simte când un jucător care marchează 50 de goluri pe sezon. Real Madrid are fotbalişti foarte buni, dar Cristiano îţi marca 50 de goluri pe sezon.

Sunt unii fani care au ranchiună pe Neymar. Ai un mesaj pentru ei?

– Este normal ca unii fani să simtă acest lucru, mai ales pentru felul în care a plecat de la Barcelona. Şi pe mine m-a deranjat şi am încercat să-l convingem să nu plece. Este unul dintre cei mai buni jucători şi ne-a ajutat mult. Îşi doreşte foarte mult să se întoarcă aici. Îmi doresc să revină, îl aştept.

Te-a surprins victoria lui Atletico Madrid cu Liverpool?

– Sincer, nu. Când a fost tragerea la sorţi, vorbeam în vestiar şi spuneam că Atletico Madrid este o echipă căreia îi place mult să joace în această competiţie. În meciuri tur-retur, aceste dueluri sunt foarte dificile, iar ei au demonstrat că au un grup bun.

Ce părere ai despre faptul că Manchester City a fost exclusă din cupele europene? Vine Kun Aguero la Barcelona?

– A fost surprinzător, mai ales că nimeni nu se gândea că se poate întâmpla aşa ceva. PSG parcă a plătit o amendă. Ar fi ciudat ca Manchester City să nu joace în Liga Campionilor, mai ales că au fost multe investiţii. Ce vreţi, să-i transferăm pe toţi? Dacă se va menţine pedeapsă, mulţi fotbalişti îşi vor dori să plece.

Care sunt marile rivale din Liga Campionilor?

– Toate echipele din optimi sunt foarte bune. PSG a pierdut la Dortmund, la fel s-a întâmplat cu Liverpool la Madrid. Cele mai puternice sunt Liverpool, Juventus, PSG şi Real Madrid.

“Ronaldo este un atacant prădător”

I-ai pasa lui Cristiano Ronaldo dacă aţi juca împreună?

– Cred că da, până la urmă i-aş da pasă.

Ce zici de randamentul lui Cristiano Ronaldo?

– Este normal să marcheze în continuare, este un atacant prădător. Îi place să marcheze şi îşi doreşte să facă asta zi de zi. Are multe calităţi ca atacant şi înscrie la fiecare ocazie.

Ai câştigat premiul Laureus. Este prima oară când un fotbalist primeşte această distincţie. Cum a fost pentru tine?

– A fost impresionant să fiu primul sportiv al unei echipe care câştigă. Îmi doream să fie acolo, mai ales că vin multe personalităţi, dar mi-au spus prea târziu şi nu am putut ajunge. Voi merge anul viitor, chiar dacă nu voi mai câştiga premiul.

ADVERTISEMENT