Fotbal international

Lionel Messi a stabilit un nou record istoric! Primul fotbalist care câștigă Gheata de Aur de cinci ori

18.12.2018 | 19:13
Lionel Messi a stabilit un nou record istoric! Primul fotbalist care câștigă Gheata de Aur de cinci ori
Lionel Messi a stabilit un nou record istoric

Lionel Messi a devenit primul fotbalist din istorie care câștigă de cinci ori Gheata de Aur. Argentinanul l-a devansat astfel pe marele său rival Cristiano Ronaldo, care deține patru astfel de trofee în palmares.

Messi a înscris 34 de goluri în ediția precedentă din La Liga, mai mult decât oricare alte jucător din campionatele de top.

Lionel Messi a stabilit un nou record istoric

Nu mă aşteptam la asta, atunci când totul a început. Visul meu era să devin un fotbalist profesionist şi să reuşesc în fotbal. Mă bucur de antrenamente, de efortul depus şi, în special, de colegi“, a spus jucătorul de 31 de ani.

Messi scrie istorie în tricoul Barcelonei
Messi scrie istorie în tricoul Barcelonei

Dinamo are doi reprezentanți în acest clasament, pe Dudu Georgescu și pe Dorin Mateuț. Erau alte vremuri însă, în care golurile marcate în ligile mici contau în egală măsură precum cele reușite în ligile de top, iar Dudu Georgescu și Dorin Mateuț încheiau sezoanele din prima ligă chiar și cu 47 de goluri înscrise!

Între timp, organizatorii au decis ca fiecare gol înscrise în ligile de top să valoreze dublu, tocmai pentru ca astfel de surprize să nu mai apară. De altfel, din 1996/97, când s-a introdus această regulă, o singură dată s-a întâmplat ca un jucător din afara top 5 să ia trofeul. E vorba despre Henrik Larsson, care încheia sezonul 2000/01 cu 35 de goluri înscrise pentru Celtic.

După Barcelona și Real Madrid, Dinamo este clubul cu cele mai multe Ghete de Aur în palmares, la egalitate cu FC Porto (3). Messi are șanse mari să câștige Gheata de Aur și în acest sezon, fiind cel mai bine clasat dintre toți jucătorii importanți, cu 14 goluri înscrise.

CÂND A LUAT MESSI GHEATA DE AUR

  • 2009-10
  • 2011-12
  • 2012-13
  • 2016-17
  • 2017-18
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri