Sport

Messi, zero goluri şi primul scandal la PSG. S-a supărat că a fost schimbat şi a refuzat să îi strângă mâna lui Pochettino. Icardi, golul victoriei la ultima fază! Video

Starul argentinian a bifat în derby-ul cu Lyon prima apariție pe Parc des Princes, după două meciuri în deplasare.
19.09.2021 | 23:45
Messi zero goluri si primul scandal la PSG Sa suparat ca a fost schimbat si a refuzat sa ii stranga mana lui Pochettino Icardi golul victoriei la ultima faza Video
ADVERTISEMENT
19-09-2021
19:31

PSG câştigă derby-ul cu Lyon

FINAL. PSG – Olympique Lyon 2-1 (Neymar 66 pen, Icardi 90+3 / Paqueta 54)

Leo Messi, primul scandal la PSG. Argentinianul a făcut un meci slab la debutul său pe Parc de Princes, iar Mauricio Pochettino chiar l-a schimbat în minutul 76, când l-a introdus pe Hakimi.

Decizia conaţionalului său l-a enervat la culme pe Messi, care a părăsit terenul furios şi nedumerit. Pochettino a încercat să îl liniştească şi a mers să îi strângă mâna, dar Leo a refuzat. Icardi, şi el introdus pe final, a adus victoria lui PSG în prelungirile partidei.

Leo Messi ar fi avut şansa primului gol pentru PSG şi în repriza a doua, după un penalty scos de Neymar. Totuşi, Leo a ales să îl lase pe brazilian să execute. Neymar a transformat fără emoţii şi a adus egalarea după golul lui Paqueta.


Leo Messi a fost cel mai periculos jucător al lui PSG în partida cu Lyon. Starul argentinian a fost în două rânduri aproape de gol. Prima dată după o combinaţie cu Neymar, iar apoi din lovitură liberă.

Messi a executat o lovitură liberă obţinută de acelaşi Neymar, din poziţie excelentă. A trimis fără nicio şansă pentru portarul lui Lyon, dar mingea a lovit bara.

Derby-ul PSG Lyon va bifa, fără doar și doar și poate, un moment extrem de important pentru fanii lui PSG. După două meciuri disputate în deplasare (n.r. cu Reims în campionat și Club Brugge în Champions League), Lionel Messi se pregătește să bifeze prima apariție pe Parc des Princes.

Nu va avea, însă, o misiune deloc ușoară, pentru că rivalii sunt într-o formă de invidiat, fapt dovedit cu prisosință de victoria din grupele Europa League – scor 2-0 – obținută în fața campioanei Scoției Rangers, la care este legitimat și Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT

Dacă starul argentinian nu are nicio problemă, din compartimentul ofensiv al parizienilor ar putea absenta Kylian Mbappe. Acesta s-a accidentat în minutul 50 al partidei din Belgia și a fost înlocuit de Mauricio Pochettino. Pe lista indisponibililor se mai află Marco Verratti, Sergio Ramos, dar și Juan Bernat.

PSG – Lyon. Lionel Messi, la primul meci pe Parc des Princes

Chiar și adversarii din această seară se așteaptă ca Lionel Messi să-și facă apariția pe teren încă din primul minut al meciului. De altfel, Peter Bosz susține că l-a studiat intens în ultimele zile și a aflat cum să-l anihileze.

ADVERTISEMENT

Cred că soluția este o strategie colectivă. Am vizionat multe, multe, multe meciuri ale lui Messi. Când eram la Heracles, ne adunam toată echipa pentru a-l urmări.

Va fi o plăcere să-l cunosc, dar aș fi cel mai fericit să-l batem. Are calități extraordinare, nu poate fi marcat de un singur jucător. Trebuie să intri tare la el.

ADVERTISEMENT

Dacă ești prea politicos, te va dribla lejer. Trebuie să fii dur cu el, dar cu respect”, a dezvăluit tehnicianul lui Lyon la conferința de presă premergătoare partidei de pe Parc des Princes.

Un portar de legendă îl vrea pe Donnaruma titular la PSG: „Navas e bun să-i lege șireturile lui Gigio!”

Dacă Messi are locul de titular asigurat, Gianluigi Donnaruma nu l-a convins încă pe Mauricio Pochettino că merită să devină prima opțiune pentru poarta echipei, în locul lui Keylor Navas. Decizia tehnicianului naște, însă, reacții extrem de dure în lumea fotbalului.

ADVERTISEMENT

Nu-i înțeleg pe cei de la PSG! Ai poate cel mai bun portar din lume și tu joci titular cu altul? Navas e bun, dar cu tot respectul, lui Gigio îi poate doar lega șireturile! Sper ca din sezonul viitor să joace meci de meci”, a declarat legendarul  Gianluca Pagliuca în presa italiană.

În schimb, Donnaruma nu pare deloc deranjat de lupta pentru titularizare cu goalkeeperul costarican. „PSG m-a contactat și m-a dorit, iar eu am vrut să merg la ei. Nu mă sperie concurența.

Există și este pentru binele amândurora, îmi permite să cresc. Am venit aici să joc și voi da tot ce-i mai bun pentru a fi titular. E normal să existe competiție pentru a evolua, nu este nicio problemă. Navas este o persoană excepțională, deja suntem prieteni”, spunea acesta în interviul acordat recent.

ADVERTISEMENT