Fotbal international

Lionel Messi ar fi câştigat a şaptea oară Balonul de Aur! Cristiano Ronaldo nu ar fi prins podiumul

24.07.2020 | 10:23
Lionel Messi ar fi castigat a saptea oara Balonul de Aur Cristiano Ronaldo nu ar fi prins podiumul
ADVERTISEMENT

După cum se ştie, bisăptămânalul France Footbal a anunţat oficial decizia de a nu acorda în 2020 trofeul Balonul de Aur, decernat anual celui mai bun jucător din fotbalul european.

Motivaţia unei astfel de decizii, nemaintâlnită în cei 64 de anide la înfiinţarea trofeului, ţine de faptul că pandemia de COVID 19 a bulversat complet programul acestui an, din care a ieşit cel mai important eveniment, turneul final al Euro, competiţie a echipelor naţionale de pe continent mutată în vara lui 2021.

ADVERTISEMENT

Multă lume s-a grăbit să comenteze asupra faptului că France Football l-a salvat astfel de la umilinţa de a se afla în afara podiumului pe starul Barcelonei, Lionel Messi,cu cel mai slab an din ultimul deceniu, la capitolul eficacitate, dar în acelaşi timp a produs o nedreptate celor consideraţi a fi avut cele mai mari şanse, polonezul Robert Lewandowski şi portughezul Cristiano Ronaldo.

De ce ar fi câştigat Lionel Messi al şaptelea Balon de Aur din carieră

Presa poloneză a ieşit la atac împotriva France Football, susţinând că avem de-a face cu o decizie pripită, întrucât ar fi putut face separarea în lupta pentru trofeu şi viitoarele partide din Champions League.

ADVERTISEMENT

Şi Cristiano Ronaldo, marele rival al lui Lionel Messi de un deceniu încoace, nu a primit cu bucurie vestea, pentru că graţie celor 30 de goluri marcate până acum cu Juventus în acest sezon se considera favorit şi ar fi putut egala astfel recordul de Baloane de Aur deţinut de Messsi, cu şase succese.

Cristiano Ronaldo ar fi fost doar al patrulea

Însă, după cum dezvăluie tabloidul britanic The Sun, care citează site-ul Who scored.com, dacă Balonul de Aur s-ar fi decernat învingătorul s-ar fi numit pentru a şaptea oară Lionel Messi, iar Cristiano Ronaldo nu ar fi prins podiumul!

ADVERTISEMENT
Lionel Messi ar fi câştigat a şaptea oară Balonul de Aur! Cristiano Ronaldo nu ar fi prins podiumul. Foto: The Sun.co.uk

Pe site-ul cu pricina există o rubrică Ratings, în care se evaluează atât golurile cât şi pasele decisive oferite de jucători. Şi cum Lionel Messi nu este doar un bun marcator, ci şi un jucător care a oferit foarte multe pase de gol coechipierilor, ar fi avut șanse mult mai mari să se impună în prestigioasa anchetă.

Lionel Messi, recordmanul de goluri şi pase decisive

Chiar dacă în acest sezon pentru prima dată Lionel Messi a coborât serios ştacheta eficacităţii, oprindu-se la numai 25 de goluri, argentininanul are şi nu mai puţin de 20 de pase decisive, stabilind un nou record la nivelul primelor cinci campionate de top, pentru că este spectaculos să marchezi 25 de goluri dar să şi oferi 20 de assisturi.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este un mare handicap pentru Robert Lewandowski, Kylian Mbappe şi Cristiano Ronaldo, aflat abia pe locul 4, pentru că toţi aceştia sunt aproape nuli la capitolul oferit pase decisive coechipierilor.

ADVERTISEMENT