ADVERTISEMENT
Fotbal international

Lionel Messi are liber la negocieri! Reacția unui candidat la președinția Barcelonei

Autori: Sorin Dumitrescu, Traian Terzian | 02.01.2021 | 15:45
Lionel Messi are liber la negocieri! Reacția unui candidat la președinția Barcelonei
Lionel Messi, liber la negocieri! A intrat de la 1 ianuarie în ultimele şase luni de contract cu Barcelona. Are patru variante de ales. Foto: Barcelona Twitter.jpg

Ceea ce până vara trecută, când Barcelona era spulberată de Bayern Munchen cu 8-2 în sferturile de finală ale Champions League, părea o ipoteză de domeniul ştiinţifico-fantastic, aceea de a vorbi de despărţirea lui Lionel Messi de catalani, capătă acum din ce în ce mai mult contur pentru a deveni realitate.

ADVERTISEMENT

Nemulţumirile starului blaugrana, omul în jurul căruia mai bine de un deceniu au fost construite toate succesele Barcelonei în Spania şi în lume, s-au accentuat şi senzaţia lui Messi că se află la un sfârşit de ciclu şi e nevoie de o altă provocare l-au determinat să nu se mai grăbească sub nici o formă să semneze prelungirea contractului şi să reflecteze îndelung asupra viitorului.

Este clar că, sentimental vorbind, Barcelona e casa lui, locul unde se simte cel mai bine, unde au crescut şi copiii şi familia sa a avut o viaţă frumoasă. Însă, în plan sportiv, este un moment delicat, pentru că nici după plecarea fostului preşedinte al clubului, Josep Bartomeu, cu care a fost în mari divergeţe, echipa catalană nu îşi revine de loc şi ocupă abia locul 6 în La Liga, la zece puncte de liderul Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT

Laporta pregătește o ofertă pentru Messi

UPDATE, 2 ianuarie, ora 15:46 / Candidat la președinția Barcelonei, Joan Laporta, a anunțat că este pregătit să-i facă o ofertă ”convingătoare” lui Lionel Messi pentru ca argentinianul să rămână pe Camp nou și din sezonul viitor.

”El a spus că va aștepta până la sfârșitul sezonului pentru a lua o decizie și asta ne dă timp să îi prezentăm o propunere convingătoare. Am credibilitate în fața lui Leo. Îmi spunea mereu că tot ce i-am promis s-a împlinit. Știe că dacă îmi dau cuvântul, îl țin”, a declarat Laporta, conform L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 2 ianuarie, ora 12:25

Lionel Messi a devenit liber de contract şi are patru opţiuni pentru a negocia

De la 1 ianuarie, scriu cotidianele din Catalunya, Lionel Messi este oficial liber să îşi negocieze viitorul cu cine doreşte, pentru că a intrat în ultimele şase luni de contract cu Barca. Şi, după vizibila sa insatisfacţie care reieşea de pe faţa lui chiar dacă purta mască la finalul egalului catalanilor cu Eibar, e foarte probabil că acest viitor nu va mai fi legat de culorile blaugrana.

ADVERTISEMENT

Exceptându-i pe suporteri, care evident nu pot concepe să piardă diamantul coroanei, în mod paradoxal şi pentru oficialii clubului plecarea lui Messi ar însemna un mare avantaj. Pandemia de coronavirus a schimbat mult situaţia economică şi la un colos de tipul Barcelonei şi a economisi aproape o sută de milioane de euro anual, pentru a plăti salariul net de 45 de milioane de euro starului argentinian, este extrem de important.

Cotidianul Sport dezvăluie cele patru variante ale lui Lionel Messi

Cotidianul Sport pune pe tapet patru variante: continuare la Barcelona, Manchester City, PSG, aventură în Major League Soccer (campionatul SUA). Fiecare dintre ele are şi avantaje şi dezavantaje. Messi are timp suficient pentru a lua cea mai bună decizie.

ADVERTISEMENT

Familia vrea să rămână la Barcelona. Leo vrea întâi să vadă cine va fi noul preşedinte al clubului şi să afle proiectele acestuia. Dacă i se vor părea credibile va continua, dacă nu, va negocia altă ofertă. Dar nu va face nici un pas până nu va şti cine este noul preşedinte.

SUA e varianta începând din 2023

Manchester City e o opţiune firească. Ar lucra din nou cu Pep Guardiola, care şi-a prelungit contractul până în vara lui 2023. Ar putea avea în atac un ajutor important de la compatriotul său Sergi Aguero, care astfel şi-ar prelungi contractul cu echipa de pe Etihad Stadium. Şi ar avea pregătirea necesară pentru ultimul mondial din carieră, Qatar 2022.

ADVERTISEMENT

PSG înseamnă o ligă inferioară şi Spaniei şi Angliei, însă are avantajul de a se regăsi cu Neymar. Ar juca pentru un club patronat chiar din ţara viitorului mondial. Pentru Messi, însă, PSG ar trebui ca în 2022 să îl vândă pe Mbappe, pentru a nu risca consecinţe grave pe tema fair-play-ului financiar.

SUA e un campionat unde Leo spune că ar dori să ajungă, dar cel mai probabil abia din 2023 şi însoţit de Luis Suarez.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!