Sport

Lionel Messi a ajuns în Argentina! Imaginea care îi va scoate din sărite pe oficialii lui PSG. Foto

Lionel Messi a ajuns în Argentina şi pare pregătit să joace în meciurile din preliminariile CM 2022. Fotbalistul a efectuat primul antrenament cu selecţionata sud-americană, după ce a ratat ultimele două partide la PSG.
09.11.2021 | 13:02
Lionel Messi a ajuns in Argentina Imaginea care ii va scoate din sarite pe oficialii lui PSG Foto
ADVERTISEMENT

Convocarea lui Lionel Messi la naţionala Argentinei, după ce fotbalistul de 34 de ani a ratat ultimele două meciuri la PSG, a produs un scandal la Paris. Oficialii clubului din Parc des Princes sunt nemulţumiţi că FIFA nu se implică în această situaţie, cu toate că între starul argentinian şi clubul din Ligue 1 există o clauză în contract.

Lionel Messi s-a antrenat cu naţionala Argentinei. Oficialii PSG vor fi enervaţi la vederea imaginilor

Lionel Messi a ajuns luni în Argentina şi a efectuat deja un prim antrenament cu selecţionata sud-americană, ceea ce îi va scandaliza şi mai mult pe oficialii lui PSG. Aceştia au cerut ca jucătorul să nu meargă la naţională, după ce a suferit o accidentare în Ligue 1 şi a ratat ultimele două meciuri ale parizienilor.

ADVERTISEMENT

Starul lui PSG a făcut câteva alergări uşoare şi sunt şanse mari să evolueze în cele două meciuri ale Argentinei din preliminariile CM 2022. Conform jurnaliştilor de la Ole, jucătorul a lăsat “senzaţii bune” după primul antrenament la naţională.

“La Paris, iese la pauză sau nu joacă. În Argentina, nu vrea să iasă din antrenament nici atunci când antrenorul îi cere să-şi dozeze efortul. Sunt doi de Lionel Messi? Nu, este acelaşi care a ratat ultimele două meciuri la PSG şi care, luni dimineaţă, a aterizat la Ezeiza (n.r. baza de pregătire a Argentinei)”, scriau jurnaliştii de la Ole.

ADVERTISEMENT
messi antrenament arentina
Imaginea care îi va înfuria pe oficialii lui PSG. Messi s-a antrenat cu naţionala Argentinei

Leonardo a criticat plecarea lui Lionel Messi la naţionala Argentinei

Conform unei clauze din contractul dintre Lionel Messi şi PSG, fotbalistul poate merge oricând la naţionala Argentinei, fără ca oficialii formaţiei de pe “Parc des Princes” să-i interzică acest lucru. Acum, după accidentarea acestuia, Leonardo a ieşit la atac.

“Nu suntem de acord să lăsăm la națională un jucător care, din punctul nostru de vedere, nu este apt din punct de vedere fizic sau care este în proces de recuperare. Nu este logic! În astfel de situații ar trebui să existe un acord in partea FIFA”, a declarat directorul sportiv al lui PSG.

ADVERTISEMENT

Nu este prima oară când Leonardo se arată nemulţumit de această clauză. După ultima accidentare, oficialul parizienilor spunea că Lionel Messi a petrecut mai mult timp la naţională decât la PSG.

“Messi a petrecut mai mult timp la echipa naţională decât aici (n.r. la PSG). Când călătorești atât de mult, e greu. E normal să apară probleme musculare”, explica Leonardo, după meciul cu Lille, când Lionel Messi s-a accidentat.

ADVERTISEMENT

Argentina are două derby-uri în preliminariile CM 2022

Argentina termină anul 2021 cu două derby-uri în preliminariile CM 2022. Mai exact, pe 13 noiembrie, de la ora 01:00, Lionel Messi şi colegii lui vor merge în Uruguay, ocupanta locului 5, poziţie care duce în barajul intercontinental.

Pe 17 noiembrie, de la ora 01:30, Argentina primeşte vizita Braziliei, liderul grupei din zona Americii de Sud. Cele două s-au întâlnit şi în luna septembrie, însă meciul a fost întrerupt, ca mai apoi suspendat, după ce autorităţile braziliene au scos mai mulţi jucători de pe teren. Aceştia nu ar fi respectat regulile COVID-19, iar o decizie în privinţa acelei partide nu a fost luată încă.

După 11 etape din preliminariile CM 2022, Argentina ocupă locul 2, la 6 puncte în spatele Braziliei. Ultimele meciuri din zona Americii de Sud se vor juca în 2022, ultima etapă fiind programată în martie.

ADVERTISEMENT
Tags: