Sport

Lionel Messi are emoții la Balonul de Aur. Pe cine votează și care sunt cei patru rivali de care se teme starul lui PSG. Video

Lionel Messi a dezvăluit cine crede că sunt principalii favoriți la câștigarea Balonului de Aur
09.10.2021 | 02:14
Lionel Messi are emotii la Balonul de Aur Pe cine voteaza si care sunt cei patru rivali de care se teme starul lui PSG Video
ADVERTISEMENT

Vineri, 8 octombrie, Lionel Messi a fost inclus de France Football pe lista celor 30 de candidați la Balonul de Aur, ediția 2021.

Argentinianul în vârstă de 34 de ani intră astfel în cursa pentru cel de-al șaptelea său trofeu „Ballon d’Or”, deși ultimul său sezon la Barcelona a fost unul modest. Messi a marcat 38 de goluri în toate competițiile pentru catalani, care nu au câștigat decât Cupa Spaniei.

ADVERTISEMENT

În schimb, la nivel internațional, Messi a cunoscut un gust mult mai dulce al succesului. Playmaker-ul a condus-o pe naționala Argentinei către mult așteptatul trofeu al Copei America, competiție la finalul căreia a câștigat atât titlul de golgheter (4 goluri), cât și pe cel de fotbalistul turneului.

Pe cine votează Lionel Messi la Balonul de Aur. Care sunt cei patru favoriți ai superstarului argentinian

Messi a câștigat în 2019 ultimul din cele șase Baloane de Aur ale sale. Cum anul trecut premiul nu a fost decernat, vedeta lui Paris Saint-Germain consideră că are șanse mici să devină acum septuplu deținător al premiului.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Messi, anul acesta, principalii favoriți la „Ballon d’Or” sunt coechipierii săi de la PSG, Neymar și Mbappe, dar și atacanții lui Bayern Munchen și Real Madrid, Robert Lewandowski, respectiv Karim Benzema.

„Am în echipă (n.r. – la PSG) doi fotbaliști pe care i-aș vota cu ochii închiși. E vorba despre Neymar și despre Kylian Mbappe. Apoi mai sunt Robert Lewandowski, care a avut un an extraordinar, și Karim Benzema, care a fost excelent din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

Este greu de prezis cine va câștiga deoarece contează foarte mult ceea ce realizezi cu echipa atunci când ești în cursa pentru Balonul de Aur. Cândva, acest premiu se acorda celui mai bun jucător din lume, dar acum se acordă celui care câștigă cele mai multe trofee”, a declarat Leo Messi, pentru France Football.

Creat în anul 1956 de jurnalistul Gabriel Hanot, Balonul de Aur se decernează anual celui mai bun fotbalist din lume. Jurnaliști, selecționeri și căpitani ai echipelor naționale sunt cei care votează. Anul acesta, Balonul de Aur va fi acordat pe 29 noiembrie, la Paris.

ADVERTISEMENT

O singură dată nu a fost acordat „Ballon d’Or”, în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus. A fost anul în care Robert Lewandowski a părut favorit cert la cucerirea trofeului. Câștigător al Ligii Campionilor cu Bayern Munchen în 2020, atacantul polonez impresionează și în 2021, an în care a marcat deja 50 de goluri.

ADVERTISEMENT