Sport

Reacție dură a lui Cornel Dinu după ce Lionel Messi a câștigat ”Balonul de aur”. ”Doar nu credeați că numai la noi sunt aranjamente”

Lionel Messi a câștigat pentru a șaptea oară ”Balonul de aur”, dar triumful argentinianului este contestat de mulți oameni de fotbal. Cornel Dinu a avut la rândul lui un discurs acid.
30.11.2021 | 08:33
Reactie dura a lui Cornel Dinu dupa ce Lionel Messi a castigat Balonul de aur Doar nu credeati ca numai la noi sunt aranjamente
ADVERTISEMENT

Starul argentinian al lui PSG a fost desemnat de revista France Football pentru a șaptea oară ”cel mai bun fotbalist al lumii” și i-a acordat celebrul trofeu ”Balonul de aur”.

Decizia, surprinzătoare ținând cont de evoluțiile fotbalistului din ultima perioadă, a fost criticată în presa de specialitate din lumea întreagă. Și Cornel Dinu este de părere că trofeul a mers în direcția greșită.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu: ”Messi e de excepție, dar n-a avut un an bun”

Cornel Dinu a fost unul dintre cei mai buni apărători din istoria fotbalului românesc. În 1970, fostul fundaș al lui Dinamo și al echipei naționale a fost la rândul lui nominalizat pentru câștigarea trofeului ”Balonul de aur”.

”Procurorul” crede că alegerea lui Lionel Messi drept câștigător al trofeului pentru 2021, a fost mai mult un moft al organizatorilor galei care răsplătește cel mai bun fotbalist al lumii.

ADVERTISEMENT

”Messi e de excepţie, a câştigat multe Baloane de Aur pe merit. Dar Messi, la ora actuală, unde joacă? (argentinianul este legitimat în prezent la PSG – n.r.).

Gata, s-a încheiat discuţia. Doar nu credeţi că doar la noi sunt aranjamente.  Trebuia o schimbare, Lewandowski. Fiind vorba despre celebra influenţă care există în Franţa, pentru a se ridica.

ADVERTISEMENT

Şi e foarte bine că fac asta, că vor să se ridice. Îl consider un jucător de excepţie al lui PSG şi i se dă în continuare lui Messi. E idol şi pentru noi, dar n-a mai avut un an…”, a declarat Cornel Dinu pentru Telekom Sport.

Robert Lewandowski, marele învins

Argentinianul Lionel Messi l-a întrecut în clasamentul stabilit de revista France Football pe atacantul lui Bayern Munchen, Robert Lewandoski.

ADVERTISEMENT

Polonezul traversează o perioadă excelentă din punct de vedere sportiv și este o veritabilă ”mașină de goluri”.

Fotbalistul de 33 de ani a bătut record după record, în Bundesliga, în materie de eficacitate și era văzut drept principalul favorit la câștigarea trofeului.

De altfel, și Lionel Messi în discursul său l-a omagiat pe atacantul care a înscris peste 510 goluri în carieră, 319 dintre acestea numai în tricoul lui Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT