Sport

Lionel Messi, revenire de senzație la Barcelona. Când s-ar putea face mutarea și ce rol are Xavi

Presa din Spania face un anunț care provoacă delirul în rândul fanilor lui FC Barcelona. Lionel Messi s-ar putea întoarce pe Camp Nou mai devreme decât și-ar putea închipui aceștia.
09.11.2021 | 20:08
Lionel Messi revenire de senzatie la Barcelona Cand sar putea face mutarea si ce rol are Xavi
Ce şanse sunt ca Lionel Messi să revină la FC Barcelona. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lionel Messi (34 de ani) a părăsit-o pe FC Barcelona în această vară, în ciuda voinței sale, deoarece clubul catalan nu îi mai putea plăti salariul.

Despărțirea de gruparea blaugrana are efect negativ pentru ambele părți. Barcelona traversează una dintre cele mai slabe perioade din ultimii ani, în timp ce argentinianul are probleme de adaptare la PSG.

ADVERTISEMENT

Messi este sub contract cu vicecampioana Franței până la finalul 2022-2023 și s-ar putea întoarce gratis pe Camp Nou.

Lionel Messi s-ar putea întoarce la Barcelona! Xavi, factorul decisiv

Pe Parc des Princes, accidentările îi dau bătăi de cap playmaker-ului argentinian, care până acum nu a reușit să dea niciun gol în Ligue 1. Messi s-ar putea întoarce astfel după doar doi ani la Barcelona, echipă la care a jucat de la vârsta de 13 ani, până în 2021.

ADVERTISEMENT

Cotidianul spaniol Marca anunță că un rol uriaș în posibila revenire a lui Messi în Catalunia îl are noul antrenor al „extratereștrilor”, Xavi Hernandez. Cei doi sun foarte buni prieteni, după ce au fost colegi până în 2015, atunci când tehnicianul s-a transferat la Al-Sadd.

Vincent Font, cel care a terminat pe locul 2 în cursa pentru președinția Barcelonei, câștigată de Joan Laporta, consideră că revenirea lui Messi la Barcelona ar trebui să fie o prioritate pentru șefii catalanilor.

ADVERTISEMENT

„Plecarea lui trebuia să fie pe ușa din față. Din acel moment, clubul trebuia să se gândească cum să îl readucă pe Messi la Barcelona în 2023”, a declarat Vincent Font, la RAC-1.

Messi visează să fie directorul sportiv al Barcelonei

Recent, Messi a declarat că speră ca într-o bună zi să revină la Barcelona și că i-ar plăcea să îmbrățișeze funcția de director sportiv. Argentinianul va avea 36 de ani în momentul în care va expira contractul său cu PSG, în 2023.

ADVERTISEMENT

„Întotdeauna am spus că mi-aș dori să ajut clubul și să mă fac util. Mi-ar plăcea să fiu director sportiv, cândva. Nu știu dacă va fi la Barcelona sau nu sau dacă va fi în altă parte.

Dacă se va ivi această oportunitate, mi-ar plăcea să mă întorc și să contribui cu ce pot, pentru că este clubul pe care îl iubesc.

Aș vrea să îi ajut să le meargă bine în continuare, să crească și să fie unul dintre cele mai bune cluburi din lume”, a declarat Lionel Messi.

ADVERTISEMENT
Tags: