Sport

Lionel Messi, campion în America de Sud. L-a egalat pe Cristiano la trofee continentale. Video

Lionel Messi a câştigat în premieră Copa America alături de Argentina, după alte 3 finale pierdute în aceeaşi competiţie.
11.07.2021 | 06:20
Lionel Messi campion in America de Sud La egalat pe Cristiano la trofee continentale Video
ADVERTISEMENT
11-07-2021
04:14

Messi şi-a sunat familia de pe teren

În minutele de după festivitatea de premiere din Copa America, căpitanul câştigătoarei şi-a sunat familia chiar de pe terenul de joc. În culmea fericirii, Messi a arătat soţiei medalia de campion.

 

11-07-2021
04:11

Messi, golgheterul şi cel mai bun jucător de la Copa America 2021

La finalul partidei cu Brazilia şi, implicit, al turneului, Lionel Messi a fost declarat cel mai bun jucător al competiţiei. Argentinianul a fost, de asemenea, cel mai bun marcator şi cel mai bun pasator de la această ediţie de Copa America.

11-07-2021
04:09

Lionel Messi l-a consolat pe prietenul Neymar

Când toţi colegii lui sărbătoreau câştigarea trofeului Copa America, Messi a mers la Neymar pentru a-l consola pentru finala pierdută. Prietenia celor doi a fost surprinsă chiar pe gazon.

Lionel Messi este în culmea fericirii după ce Argentina a câştigat Copa America, pe legendarul stadion Maracana, terenul marii rivale Brazilia.

Pentru starul argentinian este primul trofeu major din cariera sa la naţională, după ce a ratat alte 4 finale de-a lungul timpului, una de Mondial şi alte 3 chiar la Copa America.

ADVERTISEMENT

Argentina – Brazilia s-a terminat 1-0 prin golul reuşit de Angel Di Maria în minutul 22, la capătul unei pase excelente a lui Roberto De Paul. Mijlocaşul lui PSG se află la a doua finală decisă de o reuşită a sa, după ce-a de la Beijing, la Jocurile Olimpice din 2008.

Lionel Messi a spart blestemul

14 ani au trecut de la prima finală majoră pe care Lionel Messi a jucat-o cu naţionala Argentinei. În 2007, în Venezuela, Argentina întâlnea Brazilia în ultimul act al Copa America. Selecţionata carioca se impunea cu 3-0, iar Messi avea prima dezamăgire.

ADVERTISEMENT

Au venit apoi 3 ani de ghinion teribil, în care Argentina nu a cedat de fiecare dată, după 0-0 în timpul regulamentar de joc.

Mai întâi, Campionatul Mondial din 2014. Brazilia era ţara gazdă, iar Messi a fost la un pas să devină regele lumii pe tărâmul rivalei. Germania s-a opus însă. Germania, care spulberase Brazilia în semifinale cu 7-1, a reuşit să câştige şi finala printr-un gol al lui Gotze în reprizele suplimentare.

ADVERTISEMENT

După dezamăgirea cruntă de la CM 2014, au venit alte două finale consecutive de Copa America, în 2015 şi 2016, dar trofeul a mers de fiecare dată spre Chile, care s-a impus numai la lovituri de departajare: 4-2 în 2015 şi 4-1 în 2016. După eşecul din 2016, dezamăgit, a Messi chiar a anunţat că se retrage de la naţională.

Pe 11 iulie 2021, blestemul s-a rupt, iar Argentina a cucerit primul trofeu major din era Messi. Un aur olimpic la Beijing în 2008 era prea puţin pentru un jucător excepţional.

ADVERTISEMENT

Odată cu trofeul Copa America, Lionel Messi şi-a egalat marele rival, pe Cristiano Ronaldo, la numărul de titluri continentale. Portughezul a cucerit Euro 2016, dar mai are şi prima ediţie de Liga Naţiunilor.

Vine Balonul de Aur 7?

Messi îşi depune candidatura pentru un nou Balon de Aur. Ar fi al şaptea din carieră, dar sezonul slab al Barcelonei îi reduce semnificativ şansele de a câştiga.

Totuşi, statisticile personale ale lui Lionel Messi în 2021 sunt incredibile:

  • 38 jocuri
  • 33 goluri
  • 14 pase decisive
  • 26 premii „Jucătorul meciului“
  • cel mai bun marcator şi cel mai bun pasator din La Liga
  • cel mai bun marcator şi cel mai bun pasator din Copa America
  • a câştigat Cupa Spaniei
  • a câştigat Copa America
ADVERTISEMENT
Tags: