Fotbal international

Lionel Messi, cel mai bun jucător din lume în ultimii 25 de ani. Englezii au stabilit fotbaliştii care intră în top 10

25.04.2020 | 15:36
Lionel Messi cel mai bun jucator din lume in ultimii 25 de ani Englezii au stabilit fotbalistii care intra in top 10
Lionel Messi, cel mai bun jucător din lume în ultimii 25 de ani. Prestigioasa publicaţie FourFourTwo a stabilit care este top 10. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lionel Messi este cel mai bun jucător din lume în ultimii 25 de ani. Prestigioasa publicaţie britanică FourFourTwo a stabilit top 10 al celor care sunt consideraţi a fi reprezentat vârfurile în fotbal în ultimul sfert de veac.

Cum e caracterizat Lionel Messi, cel mai bun jucător din lume în ultimii 25 de ani

„Messi este un pretendent la fel de bun şi pentru coroana rezervată celui mai bun fotbalist din toate timpurile, având un amestec de strălucire şi consistenţă de un nivel ce poate fi rar văzut.

ADVERTISEMENT

El nu este doar un creator de ocazii, un pasator de clasă mondială şi un dribler, Messi este toate acestea şi multe altele” – se scrie în comentariul din dreptul câştigătorului acestei anchete.

Mulţi din top 10 au câştigat Balonul de Aur

Cu siguranţă recunoaşterea valorii starului de la Barcelona îl va irita serios pe marele său rival de generaţie, portughezul Cristiano Ronaldo, care a terminat pe locul secund.

ADVERTISEMENT

Este un top 10 în care avem cele mai răsunătoare nume din acest interval de timp, mulţi fiind jucători care şi-au trecut în CV câştigarea cel puţin odată a Balonului de Aur.

Locul 3 aparţine lui Zinedine Zidane

Evident, nici unul dintre ceilalţi opt clasaţi nu pot rivaliza cu primii doi, care au împreună 11 Baloane de Aur: Messi 6, Ronaldo 5.

ADVERTISEMENT

Pe locul 3 se află francezul Zinedine Zidane, cel care i-a şi fost o perioadă antrenor lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid. Zidane a jucat la două mari cluburi, Juventus şi Real Madrid.

Ronaldo şi Ronaldinho sunt unul după altul

Urmează doi brazilieni celebri, care au făcut deliciu la vremea lor, Ronaldo Nazario da Lima, care a câştigat de două ori Balonul de Aur în pofida celor două intervenţii chirurgicale foarte grele avute la ligamentele încrucişate la genunchi şi Ronaldinho.

ADVERTISEMENT

Ultimul este în arest la domiciliu în Paraguay, alături de fratele său, Roberto Assis, după ce a stat o lună în spatele gratiilor, pentru acuzaţia de a intra în ţară cu acte false.

Nu lipsesc motoarele Barcelonei şi Roberto Baggio

Topul e continuat de atacantul francez Thierry Henry, coleg de generaţie la echipa naţională cu Zinedine Zidane, ambii campioni mondiali în 1998, de doi spanioli, motoarele Barcelonei, Xavi Hernandez şi Andres Iniesta şi de doi italieni, elegantul fundaş stânga Paolo Maldini şi Il Codino Roberto Baggio.

ADVERTISEMENT