Fotbal international

Lionel Messi, cifre legendare cu Barcelona! Cum a ajuns să însemne 10% din istoria catalanilor

06.07.2020 | 21:19
Lionel Messi cifre legendare cu Barcelona Cum a ajuns sa insemne 10 din istoria catalanilor
ADVERTISEMENT

Atacantul Lionel Messi are cifre legendare la FC Barcelona și a intrat în istoria clubului catalan fiind fără doar și poate cel mai important jucător din istoria clubului.

Barcelona a învins duminică în deplasare pe Villarreal, cu scorul de 4-1, iar puștiul Ansu Fati a reușit golul cu numărul 9.000 al catalanilor în toate competițiile în cei 111 ani de istorie.

ADVERTISEMENT

Însă, principalul artizan al trupei blaugrana este în continuare Leo Messi, care a trecut peste faptul că i-a fost refuzat un gol cu ajutorul VAR și a dat două pase decisive în victoria cu Villarreal.

Cifrele ireale ale lui Lionel Messi la Barcelona

Lionel Messi a ajuns la 19 assist-uri în acest sezon de la LaLiga, dar cifrele sale sunt cu adevărat legendare și în introduc direct pe primul loc în istoria de 111 ani a Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului givemesport.com, argentinianul și-a pus amprenta pe mai mult de 10% din rcele 9.000 de reușite ale catalanilor. În cei 16 ani de carieră la Barcelona, Messi a fost implicat în 905 goluri, reușind să marcheze de 630 de ori și pasând decisiv de 275 de ori.

Argentinianul este golgheterul all-time al Barcelonei, iar performanțele sale par fi greu de egalat în viitorul apropiat. Pe loculs ecund în ierarhia marcatorilor se află Cesar Rodriguez, cu 230 de goluri, în timp ce Luis Suarez și Ladislao Kubala sunt la egalitate pe trei, cu câte 194 de goluri.

ADVERTISEMENT

Presa spaaniolă a aruncat bomba pe piaţa media şi a anunţat că Lionel Messi vrea să plece de la Barcelona în 2021. Ştirea a făcut înconjurul lumii, iar fanii catalanilor au rămas consternaţi la aflarea veştii. FANATIK îţi prezintă trei motive pentru care argentinianul nu va pleca de pe Camp Nou, dar şi posibilul plan care stă în spatele acestei veşti.

Anul viitor se vor împlini 20 de ani de când Lionel Messi a intrat pe poarta La Masia, centrul de copii şi juniori al Barcelonei. În repetate rânduri, argentinianul a declarat că se simte foarte bine în Catalonia, care i-a devenit a doua casă. “Niciodată nu am simţit nevoia să plec de la Barcelona. Îmi place foarte mult oraşul şi clubul”, spunea Lionel Messi într-un interviu pentru World Soccer.

ADVERTISEMENT

Banii şi iubirea faţă de club şi oraş sunt primele două motive. Al treilea e unul care ar produce un război la Barcelona. Fanii îl idolatrizează pe Lionel Messi, iar plecarea argentinianului ar echivala cu un val de proteste faţă de conducătorii clubului. În plus, 2021 este anul alegerilor pentru postul de preşedinte al Barcelonei.

ADVERTISEMENT
Tags: