Sport

Lionel Messi continuă să facă bani din vechiul contract cu Barcelona. Ce sumă trebuie să-i achite clubul catalan

Lionel Messi nu este un capitol tocmai încheiat pentru Barcelona. Clubul catalan are o datorie uriașă către fostul căpitan.
13.08.2021 | 16:55
Lionel Messi continua sa faca bani din vechiul contract cu Barcelona Ce suma trebuie sai achite clubul catalan
ADVERTISEMENT

Despărțirea, aparent amiabilă, dintre Barcelona și Lionel Messi nu rămâne fără urmări pentru clubul catalan. Oficialii de pe Camp Nou trebuie să-i achite argentinianului o sumă uriașă.

Scadența este anul viitor, dar avocații celor două părți caută soluții pentru ca plata să se facă mai repede, pentru a evita eventuale litigii ulterioare.

ADVERTISEMENT

52 de milioane de euro sunt datoriile Barcelonei către Lionel Messi

Lionel Messi și-a dorit atât de mult să continue la Barcelona, încât a acceptat la un moment dat înghețarea salariului. Este vorba de perioada în care campionatele din aproape întreaga lume au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus.

Cotidianul Sport notează că Barcelona are datorii uriașe către majoritatea jucătorilor aflați sub contract la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT

Evident, cea mai mare sumă o are de încasat Lionel Messi. Este vorba de 52 de milioane de euro, conform sursei citate care menționează și faptul că salariile din perioada în care La Liga a fost suspendată, trebuie achitate, o parte anul acesta, o altă parte anul viitor.

Cotidianul iberic mai scrie că în această perioadă avocații clubului catalan și cei ai fotbalistului negociază modalitatea de achitare a restanțelor contractuale către argentinian.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a câștigat o jumătate de miliard de euro la Barcelona

Dacă restanțele în valoare de 52 de milioane de euro pe care Barcelona le are către Lionel Messi pare o sumă uriașă, veniturile pe care le-a încasat argentinianul numai din ultimul contract cu gruparea catalană sunt colosale.

La începutul acestui an, jurnaliștii de la El Mundo au făcut public contractul fabulos al lui Leo Messi. Practic e vorba despre două contracte, cel de muncă și cel pe drepturi de imagine, de pe urma cărora Messi a încasat sume absolut halucinante.

ADVERTISEMENT

555.237.619 euro net este suma totală pe care argentinianul o avea stipulată în contractul cu FC Barcelona. Numai salariul fix stipulat în precedentul acord a fost de 245.314.080 euro (61.328.520 euro pe sezon, timp de patru ani).

La acesta s-ar fi putut adăuga o primă pentru prelungirea contractului, în valoare de 97.941.250 de euro și o primă de fidelitate de 66.240.462 de euro.

În total 409.495.792 euro. Celelalte sume, până la 555.237.619, reprezentau prime pentru atingerea unor obiective.

ADVERTISEMENT
Tags: