Sport

Lionel Messi, copleșit de emoții după ce a doborât recordul de goluri al legendarului Pele. A plâns ca un copil. Video

Lionel Messi a fost încă o dată decisiv în victoria Argentinei, 3-0 cu Bolivia, în preliminariile CM. La final nu și-a stăpânit lacrimile.
10.09.2021 | 10:37
Lionel Messi coplesit de emotii dupa ce a doborat recordul de goluri al legendarului Pele A plans ca un copil Video
Sursa foto: mundoalbiceleste.com
ADVERTISEMENT

Căpitanul naționalei Argentinei, Lionel Messi, a înscris toate golurile ”pumelor” în victoria 3-0 cu Bolivia și a stabilit un nou record în materie de goluri marcate de un sud-american, pentru echipele naționale.

Messi a dat recital în fața propriilor suporteri și tot el a oferit imaginile săptămânii la finalul întâlnirii, când a plâns ca un copil.

ADVERTISEMENT

Încă un record pentru istorie și lacrimile marelui Messi

Victoria Argentinei în fața Boliviei, în preliminariile Cupei Mondiale de anul viitor, a fost o simplă formalitate pentru ”pume”. Cu Lionel Messi la turație maximă, câștigătoarea Copei America a făcut instrucție cu modesta reprezentativă boliviană.

Meciul avea să capete conotații istorice grație reușitelor starului de la PSG. Messi a deschis scorul în minutul 14, cu o execuție de efect care a anulat orice încercare a portarului advers de a salva situația.

ADVERTISEMENT

În repriza a doua Leo Messi a mai înscris de două ori (min. 64 și 88), trecându-și în CV hattrick-ul cu numărul 55 din carieră. Cea mai importantă reușită a căpitanului ”pumelor” a fost cea din finalul întâlnirii.

Cu golul de 3-0, Lionel Messi a ajuns la cota 79 de goluri marcate pentru echipa națională, depășind astfel recordul deținut de legendarul Pele (78 de goluri).

ADVERTISEMENT

Performanța la răvășit pe marele Lionel Messi care la finalul partidei a salutat, în hohote de plâns, întreaga asistență de pe Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti.

”Imaginile zilei. Leo Messi varsă lacrimi de fericire în momentul în care sărbătorește câștigarea Copei America alături de fanii argentinieni. Și, da…este chiar mai frumos decât hat-trick-ul pe care l-a reușit în seara asta, devenind cel mai bun marcator sud-american din istorie”, a punctat jurnalistul Fabrizio Romano, într-o postare pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Cifrele halucinante ale lui Leo Messi

Starul argentinian, achiziționat de PSG în această vară, după 13 ani petrecuți la Barcelona, este de departe cel mai important jucător sud-american din istorie. Nu doar pentru că a depășit recordul de goluri al lui Pele, pentru o echipa națională, ci și prin celelalte recorduri pe care le-a bifat în întreaga carieră.

Între altele, Messi este singurul jucător din istorie care a câștigat Balonul de Aur, FIFA World Player, Trofeul Pichichi și Gheata de Aur în același sezon – 2009/2010.

Este, de asemenea, jucătorul cu cele mai multe Baloane de Aur (6) – 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 și 2019 și cel mai tânăr jucător care a câștigat trei Baloane de Aur, la 24 de ani, 6 luni și 17 zile când a obținut al treilea trofeu ce răsplătește cel mai bun fotbalist al lumii (9 ianuarie 2012).

Tot Lionel Messi este jucătorul cu cele mai multe Ghete de Aur (6) – 2009/10, 2011/12, 2012/13, 2016/17, 2017/18 și 2018/19 și cel mai bun marcator într-un sezon în competițiile oficiale, cu 73 de goluri în sezonul 2011/2012 – 50 în La Liga, 14 în Liga Campionilor, 3 în Cupa Regelui Spaniei, 3 în Supercupa Spaniei, 1 în Supercupa Europei și 2 în Cupa Mondială a Cluburilor.

ADVERTISEMENT