Sport

PSG – Al Nassr/Al Hilal 5-4. Spectacol total în amicalul de la Riad! Ronaldo a reuşit o dublă, Messi a marcat un gol. Video

PSG a câştigat amicalul de lux de Al Nassr/Al Hilal, scor 5-4. Cristiano Ronaldo a reuşit o dublă, în timp ce Messi a deschis scorul.
19.01.2023 | 21:11
PSG  Al NassrAl Hilal 54 Spectacol total in amicalul de la Riad Ronaldo a reusit o dubla Messi a marcat un gol Video
Messi şi Ronaldo au marcat în amicalul de lux de la Riad
ADVERTISEMENT
19-01-2023
17:01

PSG - Al Nassr/Al Hilal 5-4 (Messi 3, Marquinhos 43, Ramos 53, Mbappe 60, Ekitike 78 / Ronaldo 34, 45+6, Jang 56, Talisca 90+4)

FINAL: PSG a învins-o pe Al Nassr/Al Hilal, scor 5-4. Cristiano Ronaldo a reuşit să marcheze o dublă, în timp ce Lionel Messi şi Kylian Mbappe şi-au trecut, al rândul lor, numele pe lista marcatorilor.

Min. 90+4: GOOOL Al Nassr/Al Hilal! Talisca a închis tabela cu un şut spectaculos.

Min. 78: GOOOL PSG! Scăpat pe contraatac, Hugo Ekitike l-a învins cu uşurinţă pe portarul saudiţilor.

Min. 61: Cristiano Ronaldo a fost înlocuit cu Pereira. La PSG, Neymar şi Messi au fost schimbaţi cu Warren Zaire-Emery, respectiv Ayman Kari.

Min. 60: GOOOL PSG! Kylian Mbappe a transformat perfect o lovitură de la 11 metri. Penalty-ul a fost primit de parizieni după ce o minge şutată de Messi a fost atinsă cu mâna de Al-Boleahi.

Min. 56: GOOOL Al Nassr/Al Hilal! Jang Hyun-Soo a egalat cu o lovitură cu capul.

Min. 53: GOOOL PSG! Kylian Mbappe s-a distrat cu fundaţii saudiţilor şi i-a pasat ideal lui Sergio Ramos, în faţa porţii, de unde fundaşul parizienilor a înscris.

Min. 45+6: GOOOL Al Nassr/Al Hilal! Mingea trimisă cu capul de Ronaldo a lovit bara, după care unul dintre fundaşii lui PSG nu a reuşit să degajeze mingea. Balonul a ajuns la starul portughez, care l-a învins pe Navas.

Min. 45+3: Neymar a ratat o lovitură de la 11 metri, după ce portarul saudiţilor a parat şutul brazilianului.

Min. 43: GOOOL PSG! Kylian Mbappe a centrat în careu, de unde Marquinhos a înscris cu uşurinţă.

Min. 39: PSG joacă în zece oameni după ce Juan Bernat a fost eliminat pentru un fault în poziţie de ultim apărător.

Min. 34: GOOOOL Al Nassr/Al Hilal! Cristiano Ronaldo a transformat lovitura de la 11 metri, pe care tot el a scos-o, după ce a fost lovit în faţă cu pumnul de Keylor Navas.

Min. 24: Kylian Mbappe a înscris, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Min. 5: Cristiano Ronaldo a şutat, dar Navas a reţinut cu uşurinţă balonul.

Min. 3: GOOOOL PSG! Neymar l-a găsit perfect pe Messi, în careu, care deschide scorul.

Min. 1: A început meciul amical de la Riad.

PSG şi Al Nassr/Al Hilal se duelează într-un meci amical, la Riad (Arabia Saudită).

19-01-2023
16:45

Echipele de start la PSG - Al Nassr/Al Hilal

Au fost anunțate echipele de start pentru amicalul de lux dintre PSG și selecționata formată din granzii Arabiei Saudite, Al Nassr și Al Hilal. Lionel Messi și Cristiano Ronaldo sunt titulari!

  • PSG: Navas – Hakimi, Ramos (c), Marquinhos, Bernat – Soles, R. Sanches, Fabian – Messi – Mbappe, Neymar; Antrenor: C. Galtier
  • Al Nassr/Al Hilal: Owais – Burayk, Jang, Al-Boeleahi, Konan – Alkhaibari, Gustavo, Aljuwayr – Marega, Ronaldo (c), Martinez; Antrenor: R. Garcia

Întâlnirea de gală este programată, joi, 19 ianuarie, de la ora 19:00, pe King Fahd International Stadium din Riyadh, și va însemna cel de-al 37-lea meci direct între cele două staruri care au dominat lumea fotbalului în ultimii 15 ani.

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo se întâlnesc din nou în meciul amical PSG – Al Nassr/Al Hilal

În zona Golfului a fost o emulație fantastică după transferul lui Cristiano Ronaldo, iar faptul că urmează un duel cu marele rival Lionel Messi, chiar și într-un meci amical PSG – Al Nassr/Al Hilal, a creat o atmosferă de mare sărbătoare.

ADVERTISEMENT

Atacantul portughez nu a apucat încă să debuteze la Al Nassr, el fiind suspendat două meciuri după un incident petrecut pe vremea când evolua la Manchester United, dar va fi căpitanul selecționatei celor mai buni jucători de la cele două formații saudite.

Messi și Ronaldo, cei mai importanţi fotbalişti ai secolului, au fost adversari ultima dată pe 8 decembrie 2020. În grupele Champions League, Juventus a învins-o pe Barcelona, pe “Camp Nou”, scor 3-0, iar două dintre golurile marcate de “Bătrâna Doamnă” au purtat semnătura portughezului.

ADVERTISEMENT

În cele 36 de meciuri directe, Lionel Messi conduce în topul golurilor, cu 22 de reuşite, în timp ce Cristiano Ronaldo a înscris de 21 de ori. Argentinianul are 16 victorii, față de doar 11 ale portughezului, 9 întâlniri încheindu-se la egalitate.

Isterie în Arabia Saudită. Cât a plătit un om de afaceri pentru un bilet special

PSG va obține un profit de aproximativ 10 milioane de euro în urma acestui meci amical de lux și speră să mai reducă din problemele financiare. În sezonul precedent, campioana Franței a avut un deficit de aproximativ 370 de milioane de euro, iar potrivit oficialilor francezi, deficitul va rămâne același și în actualul sezon.

ADVERTISEMENT

Interesul pentru acest meci ”stelar” este uriaș. Și este probat și de proiectul ”Beyond Imagination”. O licitație în scopuri caritabile care oferă un bilet special. Acesta asigură o întâlnire cu Ronaldo, Messi, Neymar și Mbappe și participarea la prânzul de gală. Plus un loc în zona VIP,  accesul la vestiare, participarea la ceremonia finală și o fotografie de grup cu echipa câștigătoare.

Deși prețul de pornire a fost de 250.000 de euro, în primele trei ore s-au înregistrat peste 1,5 milioane de cereri. Cea mai mare sumă a fost oferită de Musheref Al-Ghamdi, om de afaceri saudit. Managerul general al grupului AqarOne a oferit 2,66 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi nu se mai pot întâlni în Europa, iar această partidă amicală ar putea fi ultimul duel între cei doi mari fotbaliști. Acest lucru este foarte posibil, mai ales că portughezul va împlini 38 de ani, în timp ce Messi face și el 36 de ani la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT