Fotbal international

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo și Virgil van Dijk sunt nominalizații UEFA pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului

15.08.2019 | 17:02
Lionel Messi Cristiano Ronaldo si Virgil van Dijk sunt nominalizatii UEFA pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului

UEFA a anunțat astăzi, 15 august, numele fotbaliștilor nominalizați pentru titlul de cel mai bun jucător al anului. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și Virgil van Dijk sunt jucătorii care au intrat în cursa finală pentru distincția oferită de UEFA. Pe data de 29 august la Monaco se va ține ceremonia de decernare a distincțiilor.

Fotbaliștii nominalizați de UEFA pentru titlul de cel mai bun jucător al anului

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo și Virgil van Dijk sunt nominalizații UEFA pentru distincția de fotbalistul anului. Jucătorii au fost aleși de către 80 de antrenori și 55 de jurnaliști. Antrenorii au fost aleși din toate echipele care au participat în sezonul 2018-2019 în grupele Champions League și Europa League, împreună cu jurnaliștii din cele 55 de ascoiații UEFA, selectați de „European Sports Media”.

Rezultatul final a fost calculat în urma tuturor voturilor adunate. Tehnicienii nu au putut să-și voteze fotbaliștii din propria echipă. Cei 3 jucători amintiți mai sus, au primit cele mai multe voturi din partea antrenorilor și jurnaliștilor.

  • 29 august este data la care se va decerna titlul UEFA de cel mai bun jucător al anului
Trofeul „The best”
Trofeul „The best”

Lista celor mai bune jucătoare de fotbal

La fel ca și în cazul băieților și jucătoarele de fotbal vor fi incluse nominalizate pentru titlul de cea mai bună fotbalistă a anului. Cele 3 jucătoare de fotbal nominalizate sunt:

  • Lucy Bronze,
  • Ada Hegerberg
  • Amandine Henry

Fetele au avut parte de același regulament și anume antrenorii lor nu au putut să-și voteze jucătoarele din echipa pe care o pregătesc. Toate fotbalistele nominalizate evoluează la aceeași echipă, Olympique Lyon. În sezonul trecut, mijlocașul lui Real Madrid, Luka Modric a câștigat distincția din partea UEFA, ca mai apoi să primească și Balonul de Aur. Din nefericire pentru el, nu poate să-și apere titlurile câștigate din cazua sezonului slab avut de madrileni în sezonul trecut atât în campionat cât și în cupele europene.