Sport

Lionel Messi, criticat în Franţa! E accidentat, dar merge la naţionala Argentinei: “Este o nebunie”

Jurnalistul Geoffroy Garétier a criticat plecarea lui Lionel Messi în Argentina, pentru acțiunea echipei naționale. Acesta susține că în condițiile în care este accidentat nu avea rost să bată 20.000 de kilometri.
08.11.2021 | 08:33
Lionel Messi criticat in Franta E accidentat dar merge la nationala Argentinei Este o nebunie
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a fost convocat la naționala Argentinei pentru dubla cu Uruguay și Brazilia chiar dacă are probleme medicale. De altfel, din acest motiv, el nu a evoluat nici în meciul cu RB Leipzig din UEFA Champions League, 2-2. Și nu a fost în lot nici pentru meciul cu Bordeaux, de sâmbătă, câștigat de PSG cu 3-2.

Leo a ales însă să meargă în America de Sud. Fapt care a stârnit reacții adverse în Hexagon. Opinia criticilor este că decizia sa ”este o nebunie”. Și că trebuia să profite de această pauză. Cu atât mai mult cu cât Argentina are practic în buzunar biletele pentru Cupa Mondială 2022.

ADVERTISEMENT

Analistul Geoffroy Garétier l-a criticat pe Messi în emisiunea Late Football Club

Analistul Geoffroy Garétier a declarat la showul Late Football Club, difuzat de Canal Supporters, că cel mai bine ar fi fost ca Messi să odihnească în această fereastră.

“Va zbura 20,000 de kilometri. Condiția lui fizică e limitată și îndoielnică, pe lângă faptul că mai are și probleme în a fi decisiv de când a ajuns la PSG. Știu foarte bine că Argentina este foarte importantă pentru el.

ADVERTISEMENT

Dar din moment ce Argentina este într-o poziție ideală pentru a se califica, cred că ar fi fost grozav să ia o pauză, să se recupereze și apoi să continue procesul de integrare, pentru a ajunge la un nivel de top la PSG prin februarie-martie.

Știu foarte bine că nu mai are rost să vorbim de faptul că jucătorii vor alege să plece mereu la echipele lor naționale, dar, încă o dată, este total contraproductiv. Argentina are nouă puncte avans față de locul 5 în grupa ei.

ADVERTISEMENT

Știm foarte bine că deja s-a calificat. Să nu uităm că vor fi foarte multe meciuri și la finalul lui ianuarie. Este o nebunie totală”, a spus Geoffroy Garétier.

Clauză de prioritate pentru națională

Presa franceză scrie însă că Lionel Messi are în contract o clauză prin care poate acorda prioritate echipei naționale Argentinei. Or, știută fiind dragostea lui pentru țara natală și reprezentativă, chiar dacă nu va putea evolua, probabil că și-a dorit să fie alături de grup la aceste jocuri. În special la cel cu Brazilia. În care este vorba despre orgoliul întregii națiuni.

ADVERTISEMENT

Mai mult, se pare că plecarea sa la Madrid, pentru tratament, are legătură cu această deplasare. Primul joc este programat abia pe 13 noiembrie, iar Leo a apelat la medicii din Spania tocmai pentru a găsi o soluție să joace.

Rămâne acum de văzut dacă o va și face. Pentru că tot de la o acțiune a naționalei i se trag problemele de acum. Și, ținându-se cont de modul în care se joacă în America de Sud, există riscul unei recidive.

Mai mult, Messi nu are parte de un start conform așteptărilor la PSG. A punctat de trei ori în UEFA Champions League. Dar nu și în campionat. A evoluat 325 de minute în 5 meciuri de campionat fără vreun rezultat. Cei de la PSG susțin că vor monitoriza acum prezența sa la echipa națională și speră să revină sănătos și să schimbe lucrurile.

ADVERTISEMENT