Fotbal international

Lionel Messi, dublă spectaculoasă în FC Barcelona – Girona 3-1. Video

16.09.2020 | 22:51
Lionel Messi dubla spectaculoasa in FC Barcelona  Girona 31 Video
ADVERTISEMENT

Lionel Messi, dublă spectaculoasă în FC Barcelona – Girona 3-1. A fost cel de-al doilea amical jucat de catalani sub comanda lui Ronaldo Koeman. Olandezul revenit pe Camp Nou l-a utilizat contra Gironei pe Leo Messi încă din primul minut, iar superstarul argentinian nu a dezamăgit.

În afară de Messi, din primul 11 al Bacelonei au făcut parte și Philippe Coutinho, Antoine Griezmann sau tânărul portughez Trincao. Pentru Barcelona a fost cel de-al doilea amical jucat de la venirea lui Koeman, după victoria din urmă cu patru zile, 3-1 contra celor de la Gimnastic de Tarragona.

ADVERTISEMENT

Din lotul formației blaugrana nu a făcut parte nici de această dată uruguayanul Luis Suarez, care se pare că nu va mai rămâne la Barcelona. Deși a negociat cu Juventus, Suarez nu va deveni coleg cu Ronaldo, însă are și alte oferte, conform spaniolilor de la Sport.es.

Lionel Messi, dublă spectaculoasă în FC Barcelona – Girona 3-1. A marcat și Coutinho

După o pauză competițională foarte tensionată, pe parcursul căreia s-a discutat foarte mult despre plecarea sa de la Barcelona, Leo Messi pare că reușește să se concentreze din nou asupra evoluțiilor sale și a izbutit o dublă spectaculoasă contra celor de la Girona.

ADVERTISEMENT

De șase ori câștigător al Balonului de Aur, Messi a înscris prima dată în minutul 45, când l-a surprins pe portarul advers cu o execuție splendidă din afara careului. Messi a driblat cu ușurință un adversar și a tras cu dreptul la colțul lung. Mingea a lovit bara, iar apoi a intrat în poartă.

Imediat după pauză, căpitanul Barcelonei a reușit dubla cu o nouă execuție din afara careului. De această dată, mai spectaculoasă decât finalizarea a fost preluarea lui Messi. Argentinianul a tras la colțul scurt, însă a beneficiat și de o deviere a unui fundaș advers.

ADVERTISEMENT

Dacă golurile argentinianului au impresionat prin execuție sau preluare, reușita lui Philippe Coutinho, prin care FC Barcelona a deschis scorul, a fost un exemplu fantastic de gol de echipă. La acțiune au participat Messi, Trincao și Coutinho.

Câștigătorul din 2019 al Balonului de Aur a verticalizat superb jocul, pasându-i portughezului Trincao care s-a demarcat bine în careu. Acesta a preluat și i-a trimis balonul lui Coutinho, aflat singur în fața porții. Fostul fotbalist al lui Bayern Munchen a marcat simplu.

ADVERTISEMENT

Golul de onoare al celor de la Girona a fost reușit de mijlocașul Samuel Saiz, în minutul 46. Samuel Saiz a făcut parte din lotul celor de la Leeds United între 2017 și 2019, fiind un jucător foarte iubit de suporterii trupei lui Bielsa.

Cum a arătat echipa lui Ronald Koeman?

Rolul de căpitan al lui Lionel Messi în echipa Barcelonei nu mai poate fi contestat, mai ales că el a fost votat din nou de către colegii săi în această poziție. Astfel, argentinianul a purtat și astăzi pe braț banderola și a dirijat atacurile echipei sale.

Antrenorul olandez Ronaldo Koeman a folosit un prim 11 cu multe modificări față de cel utilizat în amicalul câștigat cu 3-1 în fața celor de la Gimnastic de Tarragona. Doar Neto, Jordi Alba, Gerard Pique, Sergi Roberto, Sergio Busquets, Antoine Griezmann și Lionel Messi au fost păstrați printre titulari.

Iată cum a arătat primul 11 al Barcelonei în amicalul cu Girona:

Neto – Roberto, Araujo, Pique, Jordi Alba – Busquets, de Jong – Trincao, Messi, Coutinho – Griezmann

În primul 11 al Barcelonei, odată cu începerea noului sezon, își va face loc probabil și mijlocașul Miralem Pjanic, transferat de la Juventus în această vară. Acesta va face cuplu cu Frankie de Jong la mijlocul terenului, lăsându-l pe bancă pe Sergio Busquets.

ADVERTISEMENT