Fotbal international

Lionel Messi şi-a aflat pedeapsa pentru cartonaşul roşu primit în Argentina – Chile 2-1! Ce decizie au luat sud-americanii

24.07.2019 | 18:37
Lionel Messi sia aflat pedeapsa pentru cartonasul rosu primit in Argentina  Chile 21 Ce decizie au luat sudamericanii
Lionel Messi, eliminat în Argentina - Chile
ADVERTISEMENT

UPDATE, 24 iulie, ora 18:37 / Lionel Messi a fost suspendat un meci de CONMEBOL, după ce fotbalist de 32 de ani a fost eliminat în meciul Argentina – Chile 2-1. În plus, confederaţia sud-americană l-a amendat cu 1.500 de dolari pentru cartonaşul roşu primit în finala mică de la Copa America 2019. Cu toate acestea, CONMEBOL nu a luat încă o decizie în privinţa unei posibile suspendări a jucătorului pentru declaraţiile făcute după încheierea competiţiei.


ŞTIREA INIŢIALĂ

UPDATE: 07.07. ora 08:30. Argentina a terminat pe locul 3 la această ediţie a Copei America şi cu simbolul ei eliminat în meciul pentru bronz. Lionel Messi a explodat însă, pur şi simplu, după partida cu Chile, pentru locul 3, câştigată de pume cu 2-1. El consideră că echipa care ar fi trebuit să se afle în finală, duminică seara, trebuia să fie Argentina, dar corupţia este cea care decis echipa învingătoare în semifinala cu Brazilia.

ADVERTISEMENT

“Ceea ce am spus s-a şi întâmplat. Nu am mers pe podium pentru că nu am fi putut fi parte din corupţia şi lipsa de respect. Eram pregătiţi de mai mult dar pur şi simplu nu ne-au lăsat să mergem în finală. Corupţia şi arbitrii nu au permis oamenilor să bucure de fotbal, de spectacol. Fotbalul este ruinat în acest mod”.


Lionel Messi a fost eliminat în meciul Argentina – Chile, finala mică de la Copa America 2019. Starul Barcelonei a fost implicat într-un duel mai încins cu Gary Medel, iar Mario Diaz de Vivar, arbitrul partidei, a decis să-i elimine pe amândoi.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi, eliminat în Argentina – Chile. De la ce a pornit totul

Lionel Messi a fost eliminat în minutul 37 al meciului Argentina – Chile. Scandalul a pornit de la o fază în care Gary Medel l-a şicanat pe fotbalistul de 32 de ani, totul petrecându-se în marginea careului, după ce mingea a ieşit în aut. Cei doi s-au lovit în piept în repetate rânduri, iar la un moment dat a părut că chilianul l-a lovit cu capul în figură, însă la reluări s-a putut vedea că nu a fost cazul.

Reacţia lui Lionel Messi a fost mai puţin violentă decât cea a lui Gary Medel, însă Mario Diaz de Vivar a decis să-i elimine pe amândoi. În momentul în care fotbalistul de 32 de ani a părăsit terenul, Argentina conducea, scor 2-0, graţie golurilor marcate de Sergio Aguero şi Paulo Dybala.

ADVERTISEMENT

Presa din Argentina contestă eliminarea lui Lionel Messi. E la al doilea “roşu” din carieră

Imediat după ce Lionel Messi a fost eliminat, presa din Argentina a condamnat decizia luată de Mario Diaz de Vivar. În plus, fanii “pumelor” au luat cu asalt reţelele de socializare şi l-au atacat pe Gary Medel, care a provocat tot scandalul.

“Jocul nostru era de bijuterie până la eliminarea lui Lionel Messi. Medel l-a provocat, iar arbitrul le-a dat cartonaşul roşu amândurora, o decizie greşită”, au scris cei de la Ole. “Este a treia oară când Gary Medel îl provoacă pe Lionel Messi. La fel s-a întâmplat în 2015 şi 2016”, au notat jurnaliştii de la Clarin. Până la meciul cu Chile, Lionel Messi mai fusese eliminat o singură dată, chiar la debutul pentru naţionala Argentinei. Pe 17 august 2005, argentinianul a primit cartonaşul roşu la doar câteva secunde după ce a intrat pe teren în amicalul cu Ungaria.

ADVERTISEMENT
Tags: