Fotbal international

Lionel Messi era să ajungă din greșeală la Manchester City în 2008: ”Messy, nu Messi”

26.12.2019 | 21:17
Lionel Messi era sa ajunga din greseala la Manchester City in 2008 Messy nu Messi
ADVERTISEMENT

Anul 2008 a fost unul care putea schimba total cursul fotbalului și destinul unuia dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, Lionel Messi. Un fost nume important din Premier League, Garry Cook, fostul conducător al celor de la Manchester City, a dezvăluit în presa engleză cum a fost la un pas să îl transfere pe actualul ”Balon de Aur”, dintr-o greșeală de interpretare a limbii.

Lionel Messi era să ajungă din greșeală la Manchester City în 2008: ”Messy, nu Messi”

Garry Cook a fost în conducerea ”cetățenilor” timp de trei sezoane, în perioada 2008-2011. În primul său an în funcție, acesta a fost la un ”Da” de a-l aduce pe Lionel Messi pe Etihad. Transferul ar fi putut fi rodul unei uriașe neînțelegeri.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, City tocmai fusese preluată de Abu Dhabi United Group, City și a început să puncteze cu nume mari pe piața transferurilor. Cu toate acestea, puțini au îndrăznit să se gândească la Lionel Messi, un fotbalist uriaș încă de atunci în tricoul Barcelonei.

Când Messy devine Messi

Garry Cook a povestit, în presa engleză, cum a făcut o ofertă pentru Lionel Messi, deși nu asta a intenționat. În timpul unui dialog cu șefii clubului, în care aceștia erau revoltați de activitatea slabă a clubului din Manchester pe piața transferurilor, s-a creat o confuzie uriașă.

ADVERTISEMENT

Thaksin Shinawatra, patron la City în 2008 își certa subalternii în legătură cu ratarea transferurilor lui Carlos Tevez și Javier Mascherano; fotbaliștii fuseseră în atenția “cetățenilor”, dar ajunseseră la Manchester United, respectiv Liverpool. Vizați erau Cook, Paul Aldridge și Pairoj Piempongsant.

În toată această stare de tensiune s-a creat o confuzie amuzantă, iar Garry Cook a înțeles că trebuie să facă o ofertă pentru Messi.

ADVERTISEMENT

Shinawatra: ”Pairoj, trebuie să îmi spui ce vrei să facem, situația scapă de sub control cu transferurile”. Pairoj a răspuns prompt: ”Da, da, da, situația devine murdară. E murdară rău de tot!” (n.r. murdar în engleză = messy, pronunțare ”messi”).

”În toată această convorbire, ceva s-a pierdut și eu am înțeles că trebuie să îl luăm pe Messi. Îmi amintesc că Paul a venit la mine și mi-a spus: <Garry, ce să facem?>”, a povestit Cook pentru Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Barcelona a analizat oferta pentru Messi

Cook mai povestește că eroarea sa de înțelegere era să-l aducă pe Messi în Premier League, Barcelona analizând serios oferta englezilor.

Fostul CEO de la City explică: “A doua zi am fost contactat de Dave Richards, un reprezentant al Premier League”. Acesta mi-a spus: <Garry, ai făcut o ofertă pentru Messi? 70.000.000 de lire? Ești nebun?>”

Clubul Barcelona îi transmisese lui Richards că au primit oferta și că o analizează. Se vor gândi și vor oferi un răspuns oficial. În cele din urmă au decis să nu îl vândă”

ADVERTISEMENT