Fotbal international

Lionel Messi a fost exclus de pe lista “The Best” FIFA Award. Cine poate câștiga trofeul

03.09.2018 | 18:30
Lionel Messi a fost exclus de pe lista The Best FIFA Award Cine poate castiga trofeul

Lionel Messi a fost exclus de pe lista “The Best” FIFA Award, la scurt timp după ce a ratat podiumul celor mai buni fotbaliști din Champions League în sezonul 2017 – 2018. Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah şi Luka Modric sunt cei care se duelează pentru trofeul fotbalistul anului, cei trei jucători fiind și finaliștii galei premiilor oferite de UEFA.

Câștigătorul va fi desemnat pe data de 24 septembrie, în cadrul unei gale organizate la Londra. La același eveniment se vor decerna și premiul pentru antrenorul anului 2018. Francezii  Didier Deschamps și Zinedine Ziddane și croatul Zlatko Dalic au fost nominalizați pentru trofeu. Deschamps este campion mondial cu Franța în 2018, Zidane a câștigat Campions League cu Real Madrid, în timp ce Dalic este vicecampion mondial cu reprezentativa Croației.

În cadrul galei vor fi premiați și cei mai buni tehnicieni din fotbalul feminin, la această categorie fiind nominalizați Reynald Pedros de la Olympique Lyon Feminin, Asako Takakura, tehnicianul reprezentativei feminine a Japoniei și Sarina Wiegman, antrenoarea naționalei de fete a Olandei. Și fanii au intrat în lupta pentru premii. Au fost nominațizați Sebastian Carrera (CD Puerto Montt), fanii japoniei, care s-au purtat exemplar la Campionatul Mondial 2018, dar și suporterii din Senegal și Peru.

Lionel Messi a fost exclus de pe lista “The Best” FIFA Award

Starul argentinian a fost exclus de FIFA de pe lista cu jucătorii nominalizați la trofeul jucătorul anului la scurt timp după ce a ratat podiumul celor mai buni fotbaliști din Champions League în sezonul 2017 – 2018. Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah şi Luka Modric sunt finaliștii din 2018. Croatul a fost desemnat deja jucătorul anului de UEFA. Modric a condus în mod impecabil echipa de pe Santiago Bernabeu în sezonul precedent. Împreună cu Toni Kroos formează la Real Madrid un tandem care dă fluiditate jocului și obține superioaritatea la mijlocul terenului. A marcat 2 goluri pentru Real sezonul trecut și a reușit 8 assist-uri. La Campionatul Mondial 2018, Luka Modric a ajuns cu naționala Croația până în finală, unde a fost învinsă de Franța cu scorul de 4-2. Croatul a fost desemnat jucătorul Mondialului. Modric a înscris două goluri în Rusia și a dat o pasă de gol.

Lionel Messi a fost exclus de pe lista The Best FIFA Award
Lionel Messi a fost exclus de pe lista The Best FIFA Award

Nominalizările pentru “The Best” FIFA Award

Cel mai bun jucător
Cristiano Ronaldo (Portugalia/Real Madrid&Juventus)
Luka Modric (Croaţia/Real Madrid)
Mohamed Salah (Egipt/Liverpool)

Cea mai bună jucătoare
Ada Hegerberg (Norvegia/Olympique Lyon Feminin)
Dzsenifer Marozsan (Germania/Olympique Lyon Feminin)
Marta (Brazilia/Orlando Pride)

Cel mai bun portar
Thibaut Courtois (Belgia/Chelsea&Real Madrid)
Hugo Lloris (Franţa/Tottenham Hotspur)
Kasper Schmeichel (Danemarca/Leicester City)
Trofeul Puskas
Gareth Bale (Real Madrid)
Denis Cheryshev (Rusia)
Lazaros Christodoulopoulos (AEK Athens)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Giorgian de Arrascaeta (Cruzeiro)
Riley McGree (Newcastle Jets)
Lionel Messi (Argentina)
Benjamin Pavard (Franţa)
Ricardo Quaresma (Portugalia)
Mohamed Salah (Liverpool)

Cel mai bun antrenor (masculin)
Zlatko Dalic (Croaţia/Naţionala Croaţiei)
Didier Deschamps (Franţa/Naţionala Franţei)
Zinedine Zidane (Franţa/Real Madrid)

Cel mai bun antrenor (feminin)
Reynald Pedros (Franţa/Olympique Lyon Feminin)
Asako Takakura (Japonia/Naţionala feminină a Japoniei)
Sarina Wiegman (Olanda/Naţionala feminină a Olandei)

Fan Award
Sebastian Carrera (CD Puerto Montt)
Fanii Japoniei şi ai Senegalului
Suporterii Perului.

Nominalizații Galei FIFA-The Best au fost votați de un juriu format din antrenorii echipelor naționale și căpitanii acestora, jurnaliști și suporteri. Inițial au fost 10 antrenori nominalizați, însă în cele din urmă au rămas doar 3: Deschamps, Zidane și Dalic. Doar unul dintre ei va câștiga prestigiosul trofeu care va fi decernat pe 24 septembrie la Londra.